Рухна покривът на хотел "Соколица" в Смолян

Не се поддържа от години, по чудо няма пострадали
Обновена: 10 юли 2017 20:51 | 10 юли 2017 20:50, Камелия Цветанова
10
Рухна покривът на хотел "Соколица" в Смолян
Снимка: bTV

Част от покрива на емблематичен хотел в Смолян рухна днес след поредните дъждове в родопския град.

Според очевидци първо се е чул силен шум, след което полетели отломки от покрива на хотел "Соколица“, който бе едно от "бижутата“ през соца, съобщи  bTV.

Компрометираната част е към ската и няма пострадали хора и коли.

Сигналът за рухването в пожарната е получен малко след 18:30 ч., като на място е направен оглед от служителите на МВР. Те ще препоръчат хотелът да бъде огледан от специална комисия.

"За момента на лицевата част на хотела няма проблеми и нужда от обезопасяване, проблемът е в задната част на хотела, където са дървета и скат“, коментираха пожарникарите.

Хотелът не се поддържа от години, като видимо покривът е обрасъл с дървета, а част от облицовката му е отлепена.

Преди години той бе продаден на местен бизнесмен, но заради непогасени вноски по кредита, той бе взет от банка, чиято собственост е в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: покривХОТЕЛСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли още невярващи,че след 1989г БГ и страните от Евроарабския съюз се управляват от международно организирани престъпници и терористи като тези от клана Кобурготски-Живков и с-ие,поддържани от Финансовия интернационал? Никой,дори ЦРУ и ДС ли не знаеха защо и при какви условия западните банки даваха многомилиардни доларови заеми на т.н. "тоталитарните комунистически" режими? И каква е истината около С.Антонов и "атентата" срещу папата? В близко време Кремъл щял нещо да разсекрети..
6
0
 
11
 
! Отговори
Webley до 4 и 5 преди 6 години
Вие двамата, ако не сте един и същ тапир, сте бавноразвиващи.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много здрави,красиви сгради се унищожиха от алчност,защото или им искаха високи наеми и стояха празни или се даваха на институции,лица,които не ги поддържат и нямат намерение да ги поддържат,а трети се разграбиха.Този случай е поредния.Ако му бяха направили някакъв договор,споразумение с банката и пари щяха да се спечелят и сградата щеше да здрава и бизнес щеше да се развива.Но не би!
4
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е строено през соца,ясно защо е паднало
3
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичкото на соца му е таковаЗа 45 г нищо свястно не са построили, само съборетини като оная чиния на Бузлуджа, в която има желязо и бетон, колкото за 5 жилищни блока, а се руши неспасяемо за 30-40 г. Соц некадърност!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако бизнесменът е местен гащник, ясно защо е паднал, но повече ме озадачава факта, че получил кредит. Въобще до август 2008 имаше реклами кредити без обезпечение, къцо, кьораво и сакато тръгнаха да теглят пари, които очевидно нямаше как да върнат. Надявам се някога да ги разследвам как така отпуснаха кредити на някои хорица
1
0
 
46
 
! Отговори
НеБанкерът преди 6 години
Ами сега да съдят банката за безстопанственост бре... Ако беше все още частно лице собственик, веднага да го бяха подпукали, ама нали е банка...