В Европейския ден без жертви на пътя: Бъдете внимателни!

"Пътна полиция": Почивните дни – по-търпеливи на пътя!
21 сеп 2017 15:00,
10
В Европейския ден без жертви на пътя: Бъдете внимателни!
Снимка: архив, Булфото

"Предстоят три почивни дни, трафикът ще бъде интензивен, нека да призовем водачите да бъдат по-търпеливи, по-внимателни", заяви началникът на "Пътна полиция" към МВР комисар Бойко Рановски.

В Европейския ден без загинали на пътя комисар Рановски призова участниците в движението да се замислят за поведението си на пътя.

"Когато има масово пътуване, няма начин да не се образуват задръствания и тапи, но нека бъдем по-търпеливи, да не нарушаваме правилата и да спазваме указанията на контролните органи", каза той, цитиран от БТА.

По отношение на промените в Закона за МВР, които бяха приети на първо четене от парламента днес и с които се променят и текстове в Закона за движение по пътищата, комисар Рановски заяви, че с тях се внася яснота. По думите му, в момента в закона има три текста, които регламентират неправилно паркиране в районите на спирките.

"Ние предлагаме единият да отпадне и да останат другите два, за да е по-ясно санкционирането", обясни той и добави, че има три текста за неправилно изпреварване, като сега се предлага да останат само два от тях - неправилно изпреварване без опасност и неправилно изпреварване с опасност, като санкциите са различни.

С други промени се уточняват текстове, свързани с тежкотоварните автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интрес на истината съм съгласен с коментар номер 8. Не може да навлизаш със "Ситроенчето", както го е нарекъл драгият смелчага и да караш колите зад теб да намаляват. В лява лента се влиза само, ако не пречиш на каращите вече в нея. Немски манталитет и поведение на пътя, който, очеизвадно, четящият морал със "Ситроенчето", го няма. Нямаш ли възможност да ускориш, не влизаш в лявата лента и не пречиш. По цяла Европа е така, особено в Германия.
7
3
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Изпреварваш 4 тира, а нямаш мощност да го направиш?! Смешен си, драги! В Германия, ако това го направиш на аутобана, ще отнесеш доста псувни, повярвай ми! Със Ситроенчето със 120 няма да изпреварваш, когато някой зад тебе кара по-бързо, при условие, че ограничението по нашите магистрали е 140. В лява лента, ако навлизаш от дясна, нямаш право да караш някой да намалява, заради неадекватното ти шофиране. С право са ти показали среден пръст. Биха те и набили в Европа по южните темпераментни страни.
6
10
 
6
 
! Отговори
дедо Йов преди 6 години
"В колата съм заредил спрей, бухалка и голям нож" Не ти трябва беля на главата и какво ще тупнеш някой бабаит с бухалката оня ще вземе да умре и после семейството ти да ти идва на свиждане в затвора. Преди дни на магистралата изпреварвам четири ТИРа настъпил съм ситроенчето на 120 а някакъв с Х6 ми се залепил отзад и присветва, после докато ме изпреварва пиклата до шофьора ми показва среден пръст, усмихнах се и ми стана леко на душата за тия дребни душици :)
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е работа на КАТ да пише законите, та сега КАТ да ми казват какво се е променило в закона. Работата на КАТ е да изпълняват закона, а КАТ не го прави от 28 години и затова всеки ден има близо 200 милиона нарушения по пътищата, а КАТ санкционира за 1 от 100 хиляди нарушения и то обикновено след ПТП.
4
2
 
9
 
! Отговори
До 2 АЗ преди 6 години
Хубаво си се сетил да вземеш нож, че да има с какво после да си стържеш гащите.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти на война ли тръгваш бе шопБах та у сървайвъра :-) :-)Клечки за палене на огън..лък и стрели да не забравиш!
2
2
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Много си смело зад монитора бе ***
1
9
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
Аз съм от София и на скоро си купих къщичка - вила на която да отдъхвам. Утре тръгвам за празниците. В колата съм заредил спрей, бухалка и голям нож. А някой джигит ме засече или застраши живота на мен и семейството ми, а съм му прекратил жизнения път!Правете си сметка!!!