Платформа ще бори обезлюдяването в селата!?

Пустеещите земи - в интернет, разпространени в ЕС и САЩ
Обновена: 16 авг 2018 22:34 | 16 авг 2018 21:55, Петя Славова
44

7843 гледания   |  Още видео
Подготвя се нова интернет базирана платформа, която ще се бори с обезлюдяването по селата.

"Още в преговорите за бъдещето на кохезионната политика искаме да заложим преференциално финансиране на такива региони. Платформата позволява на всеки, който е заинтересован, от кмет до обикновен гражданин, да снима пустеещи сгради, земи и обекти, да ги качи в интернет, за да може да ги виждат инвеститорите. Тази информация трябва да бъде преведена на 2 езика и да бъде разпространена в Европа и САЩ. Да видят хората какво имаме", обясни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Още по темата

От ефира на "Денят ON AIR" той отправи призив към всички зрители на Bulgaria ON AIR – тъй като платформата няма все още име, от ГЕРБ/ЕНП биха приели съвети и предложения от всеки заинтересован. "Ако някой има идеи – нека да ги сподели във всичките ни профили в социалните мрежи", посочи Новаков.

"Евробюрокрацията е прекомерна. Понякога без никакъв смисъл. Постоянните проверки трябва да са базирани на риска. Ако дадена община няма проблеми с усвояването на европейските средства, то нека да бъде проверявана по-рядко. Не бива всички бенефициенти на тези пари да бъдат третирани като престъпници", отбеляза гостът.

Според евродепутата много хора не знаят какво предлага страната ни.

"Имаме 2 опции – да се вайкаме, че нищо не става, или да го подкараме отнякъде. Вече правим първите тестове на платформата, до месец трябва да я пуснем. Заснехме пробно няколко села. Кметовете на съседните им села веднага изявиха желание да участват", изтъкна политикът.

 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Бай онзи преди 6 месеца
Тия платформи ги обяснете на пенсионерите дето живеят по един човек на квартал по селата. Още една възможност да се гепат налко пари от герберстите..
39
1
 
4
 
! Отговори
Сор преди 6 месеца
Първо трябва една хубава забрана и евентуално криминализиране като престъпление пускането безразборно на домашни животни да се разхождат свободно из селата , че излизат по пътищата и хората се избиха в ПТПта
38
0
 
15
 
! Отговори
Брадчед преди 6 месеца
Ей ненаядени тикви,българоотстъпници и предатели. В селата а, които все още има хора не правят нищо, сега ще възскръсват умрелия. Хитра тактика-крадат пари от обезлюдените села, след това са следващите и така нататък. 30 години правителства без програма. То от вдигане на данъци, парно, ток, винетки.... Се кърпи положението, пълни джобовете, но просперитет няма. Бездарни бездушници(случайници)
37
1
 
10
 
! Отговори
Бюрократи на ПЕНСИЯ преди 6 месеца
Престъпници на власт с е оправдават с пенсионни фондове и затова ограбват десетки милиарди за издръжка на ОГРОМЕН БРОЙ хранени Бюрократи с ограбени милиарди от народа.
Само в едно две НЕНУЖНИ НАГЛО ПРЕСТЪПНИ МИНИСТЕРСТВа провеждащи ликвидация на БЪлгарския народ има повече на заплата отколкото е АРМИЯТА ..
36
0
 
9
 
! Отговори
След 55 на ПЕНСИЯ преди 6 месеца
След като ликвидираха стотици хиляди работни места в селата Министерство на земеделието имало над 13 000 служители и служителки и над 6 000 служебни автомобила..

След като подариха хиляди предприятия на активно пасивни комсомолски некадърници Министерство на икономиката имало повече служители отколкото преди 10.11.1989..

НЕ така..НА ПЕНСИЯ Всички след 55 на пенсия.
Хората имат вили и къщи по китни села.Освободете ги да живеят природо съобразно.
35
0
 
11
 
! Отговори
След 55 на ПЕНСИЯ преди 6 месеца
За издръжка на" държавната" и общинската администрация/стотици хиляди работни места/
се ограбват годишно милиарди от народа.

Вместо да ги издържат на скъпо платени работни места с високи заплати и разходи по обезпечаване на работа вкл закупуване на нови компютри подържане на офиси на ПЕНСИЯ.
Веднага ще се появи огромна икономия з а бюджета/
Срамно е в 21 век хората да се държат до 68 години без ПЕНСИЯ>Пет механизатори изхранват 100 000 човека .има автоматизация и роботизация.
34
1
 
10
 
! Отговори
Всички на ПЕНСИЯ преди 6 месеца
пенсионирайте всички служители навършили пенсионна възраст 55 години за жените и 60 години за мъжете.
Поне 500 000 може д а се завърнат по родните села и да ги възродят.
Сега милиони служители куфеят на ненужни скъпо платени с ограбвани пари от народа през бюджета работни места.
В нагло престъпни министерства и ведомства/ограбващи милиарди годишно от народа вече искат бюра на два етажа в тесните стаи..
33
0
 
7
 
! Отговори
KOKO преди 6 месеца
KOI DA OSTANE V SELATA,HORIZATA S 150 LV PENSIJA LI? DA,SAMO TE OSTANAHA,DETO ZJAL ZIVOT SA SE BLASKALI PO POLETATA.SEGA SA NA SAMOTEK.SELATA SA OSTAVENI NA SAMOTEK.KAK TAKA,PREDI TIJA SELA ZAVTJAHA,A SEGA SA PALNI S PORUTENI KASHTI,S PO2-3 STARZI NA SELO? STIGA S TOJA GENOZID.SRAM I POZOR.SEGA I SHTE GI RAZPRODADAT. NJAMAME DARZAVA,NJAMA JA MNOGO OTDAVNA.
32
1
 
11
 
! Отговори
Вън от БГ преди 6 месеца
Аха ето как планират да населят с западни *** и емигранти.Господ да ви съди за това което направихте със свещената ни земя.
31
1
 
13
 
! Отговори
Логика преди 6 месеца
Искате заглавие : " Елате в България ! Докато другаде от чукарите правят рай , нашите чукани от рая направиха чукари !"
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
План А прогонваме хората. План В ограбваме и разпродаваме земята им. Исчадия на ада.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво става със някой села ли ? Ами изкупуват ги много богати хари, правят си палати и стопанства по 100 000 дка. Все пак,не забравяйте, че половината земя е собственост или поне е под контрол на има-няма 200 човека.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те в селата, които не са обезлюдени няма улично осветление — лампите са през 200-300 метра, светят като фасове, с две думи: вечер е тъмно като в рог. Няма канализация в половината село, дупките по улиците се кърпят с асфалт и валяка ги затъпква. След 2 месеца — пак кратери. А обещаваха даже да сложат камери из селата. Има камери само на входа и на изхода на селото и те са на частните СОТ, които имат клиенти в селото, за да справят по-добре ако има възникнали инциденти в охраняваните обекти.
27
1
 
19
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 месеца
След като изгря сияйната зора на неолибералната разруха и промишлеността беше сведена до шиенето на гащи,и потници с чужди суровини,сега вече се посяга на земята.След като няма какво друго вече да се продава,то направо е грехота тази земя да не бъде разпродадена.Кой ти гледа ,че за нея са загивали нашите прадеди.Нека последваме демократично-неолибералния вопъл-призив "всичко на тезгяха ,всичко за разпродажба".Нека следваме сентенцията,я на Атила ,я на Чингиз хан "След мен и потоп"
26
1
 
19
 
! Отговори
Крети преди 6 месеца
А Училищата и Болниците които ГРОБ ударно закрива, кой млад и семен човвек ще се върне на село при липсата на свясен път, Училище и Болница наоколо или поне в радиус от 30/50км?
25
1
 
8
 
! Отговори
БЕЗПОЛЕЗНИ ХОРА преди 6 месеца
Този все мъти нещо и накрая все запъртък излиза.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И да общините са принудени да злоупотребяват с евросредства. Така ще бъде, докато се допускат изпълнители еднодневки, които, като приберат парите и затварят. После гаранцията я поема общината.. с нашите пари
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дори да продаваш най-добрите убавата стока, като не знае никой - нямаш полза. С платформата е същото, и най- убавата платформа да имаш, от нея полза няма ако не се знае за нея. Е полза за този, който я поръчва и този, който ще я прави - ще има
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не става въпрос за селата, а за да се вземат едни пари за интернет базирана платформа.
21
0
 
15
 
! Отговори
Scenic преди 6 месеца
Първо да определят районите, които са най- зле и да измислят механизъм за подпомагане на останалите хора в тези райони. Трябват и данъчни преференции за работодателите. Тогава ще стане по атрактивно да живееш на тези места. Управляващите да не лансират разни тъпи платформи, а да се захванат и направят закони в подкрепа на тези райони