Поредно селфи и... 14-годишен тийн с опасност за живота!

Пострадал от волтова дъга на жп гара до с. Калитиново
Обновена: 13 яну 2019 07:59 | 13 яну 2019 07:30, Петя Славова
68
Поредно селфи и... 14-годишен тийн с опасност за живота!
Снимка: архив, Булфото

14-годишно момче от Стара Загора пострада от волтова дъга при опит за селфи, съобщи bTV. Инцидентът е станал около 17.30 часа на 12 януари на жп гарата до село Калитиново.

Пострадалото и още две деца вървели пеш два километра от Стара Загора до гарата специално, за да си направят селфи.

Първи на един от вагоните се качил пострадалия младеж, но бил поразен от волтова дъга. Свидетели на случилото се станали другите деца, които започнали да викат за помощ, чули са ги хора от селото, които подали сигнал на тел.112. Това разказа Иван Енев, кмет на село Калитиново.

Момчето е откарано в клиниката по изгаряния в Пловдив с тежки наранявания и опасност за живота.

Пострадалият е ученик в механотехникума в Стара Загора.

Това е пореден тежък инцидент при опит на младежи да си правят снимки в близост до контактната мрежа на влаковете. Всяка година деца загиват или получават много тежки наранявания - въпреки предупрежденията, че качването до проводниците е изключителен риск за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
А1 преди 5 години
Кога някой ще каже по телевизията че причината за всички тея инциденти е защото тея деца са прости
56
1
 
1
 
! Отговори
AZ преди 5 години
Напрежението в контактната мрежа в железницата е 25000V.При разстояние по-малко от 2 м от контактния проводник пораженията са непредвидими..
55
1
 
2
 
! Отговори
52лв и 33стотинки преди 5 години
Киро ти вземи да прочетеш какво съм написал...същото което си казал, но Киро не читател, Киро писател....
54
3
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Как така ,когато аз бях на тази възраст ,не се случваха такива неща ,може би защото не бяхме зомбирани запартъци на демокрацията и можехме да четем :Опасно за живота ;) !!!
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата не ги праввт качествени като едно време. Новото поколение са доста тъпички и леко вдлъбнати.
52
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 5 години
Скапана държава - едно селфи да не можеш да си направиш.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаш акъл за 52 лева. Няма нужда да пипаш никаква жица. Има достатъчно напрежение и ток едновременно за всичко.
50
2
 
4
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 5 години
Аз пък знам че тока се яде. Като минавах под прозорците на бойко борисов чух кмета на Симитли да казва: Гаси тока и го л.а.п.ай
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук не се учим граматика, а на елементарна електротехника, която всеки родител някога е учил, но не доучил и в случая си давам труд да обяснявам тези неща, защото и аз съм родител и не ми се иска да чета постоянно за подобни трагедии. И ако един родител обясни това което съм казал на детето си то си е струвало.
48
1
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
"Пострадалото и още две деца вървели пеш два километра от Стара Загора до гарата специално, за да си направят селфи." да вървиш два километра пеша, без да те бутне каруца и да намериш смъртта си. ето това е ирония на Съдбата и потвърждение за верността на дарвиновата теория за развитието на видовете. бхк да съди електроцентралите, че праскат такъв голем ток у жицата на влака с въглища...
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише се токЪТ с пълен член!
46
4
 
2
 
! Отговори
52лв и 33стотинки преди 5 години
През сечението на един проводник може да премине определена големина ток. Така че дали по влаковите жици тече 220V или 22кV големината тока е една и съща, но пренасяната мощност вече зависи от напрежението и затова напрежението е 25кV образно казано мощността да е достатъчна за да задвижи влаковете по тая жица. А ток от 50мА причинява смърт. Така че дали ще се удаваш на дълбочина 3метра или 3000метра разлика няма и в двата случая не стигаш дъното.
45
1
 
0
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
от тук може да се направи заключението, че употребата на умнофони от пълни невежи и *** може да доведе до трагедии. заб. без значение дали тези умнофони са били рутнати от някой тесен специалист, или не... дори да не разбираш нищичко от електротехника, има достатъчно предупреждения в нета по въпроса, но "канака не читател"...
44
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОКА КОЙТО ТЕЧЕ ПО ЖИЦИТЕ НА ВЛАКА Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ ОТ ТОЗИ КОЙТО ТЕЧЕ ПО ЖИЦИТЕ НА ТРОЛЕЯ!ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО Е УНИКАЛНО НЕЩО! ДОРИ ДА НЯМА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ПРОВОДНИКА АКО СА НА ДОСТАТЪЧНО БЛИЗКО РАЗСТОЯНИЕ ПАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ ТОК МЕЖДУ ТЯХ ДИРЕКТНО ПРЕЗ ВЪЗДУХА!
43
1
 
5
 
! Отговори
52лв и 33стотинки преди 5 години
При бензиновия автомобилен двигател на свещите се подава напрежение от 15 000V да сте чули за умрял шофьор или автомонтьор от токов удар? Не сте защото силата на тока не недостатъчна за да причини нещо повече от неприятно усещане. В същото време хиляди хора умират от токов удар от 220V. Ако стъпите с боси крака в банята и хванете 220Vжица сте пътници, ако сте изолирани с с гуменки и гумена постелка тока ще ви тресне но вероятно ще оцелеете защото тока който минава през вас е много по малък.
42
2
 
5
 
! Отговори
52лв и 33стотинки преди 5 години
Факта че ми се цъкат минуси а на машиниста с глупостите плюсове показва невежеството на нацията.Убива силата на тока. В неудачния пример на машиниста ако пусна една капка от 100метра и един варел от 20метра кой ще нанесе повече вреди? В случая проблема е високото напрежение което "пробива" диелектрика-въздуха. Ако при 220V трябва да хванеш жицата за да те "удари ток", при 25кV ще те удари ток без да я пипаш от 50см. разстояние. При 100кV oт 1м. Учете на това децата си за да ги пазите.
41
7
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Въпреки предупрежденията... Аз съм възрастен. Прочетох статията и, признавам си, абсолютно нищо не разбрах: - Какво се е случило?- Кое е опасно? Кога?- Какви са предупрежденията? Какво може и какво не бива да се прави?Понякога имам чувството, че ако за нищо не ставаш в нашата дуржава, ставаш "журналист"...
40
2
 
4
 
! Отговори
Розово пате преди 5 години
Е,повече няма да си прави селфи на опасни за здравето места .
39
5
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Дано да вземе наградата "Дарвин", освен ако вече не е направил 1-2 чавета.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо трябва да е "тийн"!? на развален български ли иска калпавото журналистче сложено с връзки да пише? Оляха се вече 30 год с уикенди, тийнейджъри, бодигардове, имиджи, кандишъни и какви ли не подобни глупости, имайки предвид че тези думи ги има и на български! Един толкова стар и богат език, го трият с едничката цел да заприличат(абсолютно безуспешно) по на европейци! Колкото и да пеем "хепи бъртдей" няма да станем Америка! Много тъпо да загърбваш своето за някаква бледа имитация на чуждо!