Helpbook сигнал: Рекет за вода по време на концерт в "Универсиада"

Ако видите нередност, пишете в платформата на Investor Media Group
29 яну 2019 17:00, Анисия Иванова
19

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info постъпи интересен сигнал, чието развитие ще разберем след отговора от страна на БАБХ.

"На 26 януари тази година в зала "Универсиада" в София се е провело музикално събитие. За съжаление достъпът до студена вода е бил ограничен, от чешмите е текла само топла вода. По този начин посетителите са били принудени да си купуват вода – малката бутилка е била на цената от 3 лв. Същото положение беше миналото лято на открития басейн на Дианабад. Това ми прилича на рекет! Моля за отговор редно ли е това, и ако не - какви са санкциите в такива случаи?“

Получихме сигнал, адресиран до община Хасково, в който е видно от изпратените снимки, че е извършен немарлив ремонт на укрепление на носещите конструкции на мост до село Бориславци.

"Надлежно Ви уведомявам, за състоянието на новоизградено съоръжение на път III-8081 до село Бориславци, област Хасково част от Републиканската пътна мрежа на България. Съоръжението бе отнесено от потоп през февруари 2012 г., строежът на новото съоръжение започна в края на 2013 г. от фирма "Трейс“ АД. Цялата конструкция на съоръжението е реконструирана. Наблюдават се множество дефекти по долното строене, отнесени габиони при двата устоя, нарушено и липсващо бетоново покритие на устоите. Постоянният приток на вода и липсващите габиони, водят до подкопаването и изравянето пилотите. Моля, Ви да предприемете необходимите действия за гарантиране безопасността на движението и сигурността на хората.“

В друг сигнал, касаещ пътната мрежа в община Батак, потребител се оплаква от ежедневното изключително бавно придвижване с автобус, което създава затруднения на пътниците и шофьорите.

"Пътният участък от републиканската пътна мрежа в община Батак, разположен между язовир Беглика и местност Караджа дере с дължина 15 км, от 27.01.2019 г. се изминава с автобус за един час. Причина: върху снега на пътното платно е хвърлена луга ръчно. Резултат: множество заледени дупки върху пътя, позволяващи предвижване с 5-10 км/час. Автобусната техника се амортизира много по-бързо от очакваното, автобусните разписания се изпълняват със закъснения, пътниците се изнервят от бавно предвижване и чакане на студа."

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ErdoğanИнтересно защо във Версай по чешмите има студена и топла вода. Иначе 330мл. е 3.5 евро. Та не си пеши чак толкова голям европеец. Просто нашите търговци са точно "софийски селяни"
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ви имам проблемите.
17
2
 
10
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Другият път, като ви направят този номер с водата, - развивайте чешмите с топлата вода до край и им гледайте сеира, Тя топлата вода е с цена също!
16
0
 
7
 
! Отговори
Зевзек преди 5 години
Гледам моста и направо нямам думи. Жалка държава!
15
26
 
3
 
! Отговори
Бай Erdoğan преди 5 години
Само бай *** пие вода от чешмата!След като имате пари за концерт,имате и парички за минерална водичка!Голям проблем,хората умират от глад,Софийски селяни.
14
1
 
16
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Големият проблем на Универсиада е, че вече много години не се направи нищо за подобряване на акустиката въпреки извършения ремонт.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"строежът на новото съоръжение започна в края на 2013 г. от фирма "Трейс АД."Я виж ти, на Бойко любимата фирма, която построи и отсечката край Своге, на която загинаха 20 души.
12
1
 
20
 
! Отговори
AZ123 преди 5 години
Когато са замесени "Трейс АД нещата веднага са ясни. Строителната фирма с най-голям политически гръб, която си прави каквото си иска без никакви последици. Справка западната тангента на Трейс очастъка беше най-забавен и компрометиран, ремонта на Дондуков и т.н. Кога видя, че те спечелят, някой обект много яд ме хваща.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всяко 1 парти спират студената вода от чешмите, за да си взимаш за 3-5лв от 330мл
10
3
 
9
 
! Отговори
ники преди 5 години
То и на 23- и имаше рок концерт в Универсиада и свърши бирата!Ще сигнализирам.
9
0
 
29
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Драги журналисти - запитайте се на кого е тази Трейс АД проследете парите и ще стигнете до безподобна помийна яма в която ако се потрудите ще плуват ДОСТА управляващи политици!
8
0
 
16
 
! Отговори
Арис преди 5 години
Абе Поручик, при положение, че по тия партита с ди джеи се подскача цяла нощ, как мислиш- една бутилчица вода ще ти стигне ли? На мен лично ще са ми нужни поне 3 литра, което прави над 20 лв. Ега ти наглеците!
7
0
 
15
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
То у тая държава кой не го мързи братче... всеки, който требе да направи нещо по въпроса от изброените проблеми пуфти и не му се занимавам, ама грам. Така де, що да си дига гъззза и да се мори, като никой нищо няма да му търси после обяснение. Целата ни държава и 90% от хората сме такива. Мърллляво и мърззеливво племе...
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Архитекта на моста ,да му се скъса дипломата и в затвора ,заедно с техника и баш майстора !
5
0
 
25
 
! Отговори
ХА преди 5 години
До Поручик Ржевски. Именно защото си платил 100 еврака за билет могат поне по една вода да дадат безплатно. Рекетьори
4
0
 
25
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Това с водата го правят мизерниците на плажовете лятото. Ако си носиш вода те карат да я оставиш на входа и да си купуваш от тях. Това наистина е рекет. Ако и тази година ми се случи подобно нещо вече ще подам сигнал. Дано някой от мизерните собственици, наематели и кВито там са на плажовете го чете това, защото ако ми извърти този номер сигнала не му мърда.
3
21
 
5
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Епа това е развит капитализъм.Да не би в Германия и в САЩ да ти предлагат безплатна вода на концерт.Платил си 100 еврака за билет, ще се бръкнеш още 3-4 за вода.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха това е търсенето определя цената , по електронните фестивали, в страната, малката вода е 5лв :)
1
0
 
23
 
! Отговори
мутроландия преди 5 години
мила родна картина!!