Внимание: Кръгово под наклон! Шофьори гневни от ново съоръжение

Според проектанта това е единствената възможност за изграждане
17 апр 2019 09:10,
121
Внимание: Кръгово под наклон! Шофьори гневни от ново съоръжение
Снимка: bTV

Кръгово кръстовище под наклон разгневи шофьорите във Варна. Съоръжението е част от проекта за удължаване на ключовия бул. "Васил Левски" в морската столица, за чийто ремонт държавата отпусна десетки милиона лева.

Ремонтът на булеварда започна преди година и половина. Целта е да се облекчи трафика в града и в проекта са включени три големи кръгови кръстовища. Едно от тях обаче значително се различава от визуализацията в проекта.

Денивелацията е толкова сериозна, че шофьорите нямат никаква видимост към кръговото и неговите изходи. Заради спусканията и изкачванията мнозина определят, че зимата ще бъде като влакче на ужасите.

От фирмата изпълнител обясниха, че при строителните работи са следвали стриктно зададения проект. От Община Варна отказаха коментар и насочват въпросите към проектанта на кръговото, въпреки че именно те са одобрили проекта.

Проектантът от своя страна твърди, че било невъзможно кръговото да бъде хоризонтално заради близките сгради от двете страни, а наклоните в него били до 4%, което отговаряло на нормите за проектиране.

"Тук не сме допуснали нито един компромис, но всички елементи на самото кръстовище са на ръба на нормите за проектиране. Ако направим кръговото кръстовище да е хоризонтално, това означава от едната страна пред едните сгради да вдигнем три метра подпорни стени и до втория етаж да бъдат засипани, а от другата страна - три метра под нивото на сградата", обясни инж. Недялко Иванов пред bTV.

Той увери, че ако съоръжението в бъдеще се поддържа адекватно, няма да е предпоставка за произшествия.

"Според мен това е най-доброто решение на този терен, който имаше като даденост", на мнение е инж. Иванов.

Шофьорите обаче са на друго мнение и не смятат, че кръстовището е направено добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
1
 
! Отговори
Пепката преди 5 години
Всеки ден ми се налага да минавам през това кръгово и не виждам нищо опасно!
97
3
 
1
 
! Отговори
Лидия преди 5 години
Гневни са шофьорите, които не могат да карат!
96
2
 
2
 
! Отговори
Кикатааа преди 5 години
Еми научете се да карате! Никой не ви е виновен, че пътя е под наклон..
95
2
 
1
 
! Отговори
Симеон преди 5 години
То бива бива, ама чак пък толкова... След всеки ремонт който се направи започват тъпите ви коментари!
94
3
 
0
 
! Отговори
Ради преди 5 години
Вие адекватни ли сте? Щом са го направили така, значи така е трябвало да бъде. Големи инжинерни строители станахте всички!
93
2
 
0
 
! Отговори
Систъра преди 5 години
Не се намери един да каже ''БРАВО!', само платени репортажи!
92
2
 
0
 
! Отговори
Mikoo преди 5 години
И отново доказваме колко неблагодарен е българина!
91
2
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Е да много ясно, че ще има недоволни, сега най-добре ново кръгово да се направи, ама тогава за друго ще се мрънка!
90
2
 
0
 
! Отговори
Иван Колев преди 5 години
Просто има много некъдърни шофьори, които се оплакват от такива работи.
89
3
 
0
 
! Отговори
Милчо преди 5 години
Все недоволни бе, все недоволни! Все космоса им крив на някои. Ще се види къде е истината и кой е крив, и кой е прав! Но тези протестанти са абсурдни
88
3
 
0
 
! Отговори
Лейла преди 5 години
Община Варна и кмета нямат никаква вина! Реално погледнато за някои шофьори това може да е добре, за други не е. Но да се хвърля така кал по кмета не е окей. Ще се направи проверка и ще се види
87
2
 
3
 
! Отговори
Варненец преди 5 години
Това е най добрия град за живеене!!! Тези фирми крадът от 20 години и няма кой да ги спре. Във Варна няма МОНОПОЛ да не си помислите!!!
86
4
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
И какво като е под наклон ? Да не ги бутат тия коли ? Много взискателни станахме.
85
3
 
6
 
! Отговори
до 88 преди 5 години
Ти верно ли???? Съвсем доказваш, че неможе да има промяна и ще си караме ей по такЪва кръгови. Коментирам влаковете 80-те години да видиш колко сме изостанали, защото ти твърдеше ча са били ОК. Сега все още неможеме да наваксаме, защото всичко се движи все още от хора с лошо образование, но павярвали си. Справка виж Графа, или ей туи кръгово и т.н. То затова повечето кадърни като не им отърва и заминават по чужбина пък тука го карайте на приказката за варенето на шопската глава и павето.
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от гнусни хора. Или са самозабравели се мутрополитици или са някакви всезнаещи хипстърчета, дето си мислят, че като изкарат половин сместър в СУ и се излъжат един път на театър, изведнъж стават умни специалсити над всички и над всеки.
83
2
 
3
 
! Отговори
До 85 преди 5 години
Не разбрах защо коментраш влаковете във Франция, а не коментираш влаковете в България, както го беше отпочнал, но вече не ти отърва, защото сега влаковете се движат доста по-бавно в сравнение с преди 1989 година.
82
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 5 години
До 83Казваш, че това кръгово е с диаметър поне 150 метра. Така ли?
81
1
 
3
 
! Отговори
БГ дизайн преди 5 години
Ееее..това е нищо, ние в нашия град имаме триъгълно кръгово и ако не си минавал от там ше се шибнеш като заблудена ракета пършинг в нещо си...важно е кинтите къде са пуснали котва!
80
11
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 5 години
Ето затова говоря, всички учили по онова време са дървени глави и непризнават нищо. Тая кооперация която са строили 57г, е проектирана от хора учили преди 44г., и затова не се е различавала от предишните. След 60г. завършилите вече са по допотопна и сбъркана СССР-ска система. А относно влаковете 1981г между Париж и Лион пускат TGV движещо се със над 300км/ч, в Германия края на 80-те има линии движещи се с над 400км/ч, той нашия велик соц. кадър ходел с средна 75км/ч. до пловдив и е горд от това
79
1
 
3
 
! Отговори
селЯнин преди 5 години
Туй не е проблем за за моя мОсквич.