Сигналите в HelpBook: Септични ями, опасни улични стълбове...

И избуяла растителност в цялата страна
15 юни 2019 07:21, Петя Славова
7

Снимка: HelpBook

Проблемът със замърсяването на подпочвените води и тяхното пречистване е от огромна важност, но за съжаление липсата на канализации в голяма част от територията на страната е причина за големия брой самоделни септични ями.

В сигнал, постъпил в платформата Helpbook.info, жител на квартал "Горубляне" е изпратил снимки от съседски двор, където е изградена септична яма от автомобилни гуми, която се ползва за отходни фекални води и битови нужди, което замърсява подпочвените води трайно и създава предпоставки за възникването на зарази.

Водни неволи преживяват и жителите на с. Съдиево, Бургаска област. Няколко дни водата в селото е спряна и въпреки подаването на многобройни сигнали по националния телефон, адекватна информация какво се случва и кога ще се поднови водоподаването няма до този момент.

В столичния квартал "Левски- Г" пък водата е в изобилие. Пешеходци и автомобили газят в огромна локва, която причинява неудобство, заради мръсотията и калта, както за опитващите се да паркират, така и за всички живеещи в околността. 

Валежите от изминалите седмици са повлияли благоприятно и за избуяването на растителност в цялата страна, а хората се притесняват от наличието на змии, кърлежи и всякакви гадини. В сигнал към район "Витоша" наш потребител отправя искане за редовно поддържане на тревата в училищен двор, който е бил окосен и напръскан преди време, но към днешна дата от взетите мерки няма и следа.

С подобен проблем ни запознава и гражданин от Благоевград, молбата му е редовно да се коси,  тъй като пътеките в междублоковото пространство са зарасли и предвижването е трудно и опасно.

Завършваме днешния обзор с притеснителен сигнал за опасни улични стълбове в район "Възраждане". От снимките се вижда, че стълбовете на уличното осветление са наклонени, а от тях стърчат кабели. Нашият потребител се опасява от възникването на инциденти, тъй като деца бъркат и си играят с кабелите. Молбата е за поставяне на обезопасителни капаци и извършване на щателна проверка на съоръженията.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 9 месеца
Само проблеми в БГ
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 3

Да, нека да игнорираме малкит проблеми, докаот не се превърнат във валина от големи проблеми. Това е проблемът на тази нация. Не мсили за напред. Дори си има орпавднае, че някой се бил смеел, когато човек имал планове...
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
вие базикате ли се с тези снимки - трвички и стари стълбове ? глупави бг-та
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко стабилно.
Баце взима рекета и говори самодоволно по телевизора колко е добре, но не уточнява за кого е добре.
Платил е на началниците и уверил че могат да правят каквото си искат тук, тоест държава стабилно няма.
А българите стабилно си траят и най много да снимат.
Къде са протестите , къде са хората,... Всичко е стабилно
1
1
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 9 месеца
Колко мило,родно и близко звучат всичките изброени проблеми.Те могат да се опишат с едно име-разруха и второ име,липса на държава и държавни институции,защото общинските такива са следствие на държавните.Човек остава с впечатление,че служителите в тези институции редки изключения са назначени на съответните длъжности с една основна цел,да гласуват за правителството,а не да изпълняват своите задължения разписани в длъжностната характеристика