Европари: ?7 млн. ще се инвестират в граничния район с Гърция

Ще се подкрепят малките и средни предприятия
16 юни 2019 12:34,
12
Европари: ?7 млн. ще се инвестират в граничния район с Гърция
Снимка: архив Reuters

Нови 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния регион между България и Гърция, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Средствата са от Програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014 - 2020. С тях ще бъдат подкрепени проекти на малки и средни предприятия в рамките на шестата покана за набиране на проектни предложения, която вече е обявена.

Сред дейностите, за чието финансиране от поканата може да се кандидатства, са за подкрепа на клъстери в стратегически сектори на регионалната икономика, рехабилитация на сгради и подобряване функционалността на съоръжения за улесняване на достъпността за хората с увреждания.

По поканата могат да кандидатстват национални институции с компетенции в сферата на нейните цели, публично-правни и неправителствени организации, университети, изследователски центрове и други образователни заведения. Дружества с търговски или индустриален характер не са допустими за финансиране.

Всеки проект трябва да включва поне един партньор от България и Гърция, който да има седалище в допустимата територия на програмата. При определени условия е допустимо участие и на партньори, локализирани извън нея. Максималният брой на проектни партньори за едно предложение е шест. Всеки кандидат може да участва само в един проект.

Предложенията могат да бъдат подавани до 15.00 часа на 6 септември 2019 г. При втора фаза се предвижда подаване на проектните предложения чрез интернет платформа.

Досега по четири от обявените покани са подписани 52 договора за субсидия на стойност 96,8 млн.евро. Проектите са в процес на изпълнение и трябва да приключат до края на 2022 г. За набиране на предложения все още е отворена пета покана. Срокът по нея беше удължен до 15 юли 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
V преди 4 години
Къща за гости по изоставените гранични селца ,където никой никога няма да отиде ;) Нов ,,проект,, на някой евро архитект . Все по близо до светлото европейско бъдеще .Е некой ще глътне милиончето ,а ние ще платим тази ,,инвестиция ,, която никоя банка до сега не е инвестирала .Що ли все ние ги правим инвестициите ,а не банките ?
11
1
 
4
 
! Отговори
7 млн.за наши хора преди 4 години
Мътилката е пълна: " С тях ще бъдат подкрепени проекти на малки и средни предприятия ..." " Дейностите ... са за подкрепа на клъстери в СТРАТЕГИЧЕСКИ секгори на регионалната икономика ...""...могат да кандидатстват институции ...универкитети... и други образователни заведения"И НАЙ-ВАЖНОТО :"Дружества с търговски или индустриален характер не са допустими ..."И кои са стратегическите сектори на регионалната ИКОНОМИКА ???
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краднете неспете.Краднете не спети, Европа дава, Европа на герба опРОЩАВА. Къщи, коли, знамена за милиона един, два. Кой краде, той е много добре. Крадец стани, от Европа укор получи.А в затвора лежи, тоз които на пари не сърди.Къща за гости си направи и укор получи. Из народните лозунги.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news. Nema video i post adres.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tova dotacii za DPS li sa ,yako kradene shte ima masallah
7
0
 
3
 
! Отговори
Винар преди 4 години
Уж пише за малки и средни предприятия,а по надолу е уточнено кои са те кметство,община,читалище,в и к.Някой ще подсети ли чии са тези предприятия.........
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
KYSCHTA ZA AKO OSTANE OT RODATA MQSTO UJ NQKOI GOST
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми той ,Борисов,каза че ГЕРБ няма нужда от субсидия.Време да заработят някой лев!
4
0
 
12
 
! Отговори
ЛОШО преди 4 години
Познато - ще си направят Хотел до границата - за разпределяне на Контрабанда на Наркотици и Алкохол .
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Насам народеее!Хайде на голямото лапане!Размина се историята с апартаментите- време е за ново "усвояване"!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайдееее ! Нови къщи за герберски гости ! Нема такава държава и толковадебиленнарод избиращ еди и същимошенници
1
2
 
16
 
! Отговори
Къща за гости преди 4 години
Вярвам, че нито евро няма да потъне в бездънните герберски джобове.