Глутници кучета, мръсотия, занемаряване: Сигналите в HelpBook

Дали едно куче е агресивно или не, по сегашния закон се определя от собственика му
1 окт 2019 11:30,
56
Глутници кучета, мръсотия, занемаряване: Сигналите в HelpBook
Снимка: HelpBook

Темата за безпризорните и агресивни кучета е отново на дневен ред в платформата на HelpBook.info.

Дали едно куче е агресивно или не, по сегашния закон се определя от собственика му. Как обаче седят нещата с бездомните животни? Според нашия потребител общината на град Кърджали знае как да реши проблема.

"До паркинга на бл. "Зорница", кв. "Боровица" са се настанили и се саморазвъждат група от около десетина кучета. Тъй като улиците не са осветени /не светят уличните лампи/, хората със страх се прибират в къщи. По цяла вечер лаят и предизвикват неприятни асоциации. Не са кастрирани и обезпаразитени. Мисля, че общината знае какво трябва да се направи и не е необходимо аз да посочвам".

Не по-различна е ситуацията в град Варна. В изоставен двор се размножават безстопанствени кучета като бройката им до момента е над 15. Нашият потребител е свидетел на системен бой между тях, хапане до кръв, непрестанен лай и всякакви форми на агресия. Опасенията са, че поради големия пътникопоток в района, може да се стигне и до инциденти с хора.

Преминаваме към проблема със замърсяване и липса на поддръжка на обществени площи. Конкретният сигнал е за спешната нужда от почистване в участъка от гара Захарна фабрика, в посока запад, непосредствено покрай територията на Западния парк. В предишен сигнал лицето е подало жалба към районната администрация за съдействие като е получило отговор, че почистването ще бъде извършено, но за съжаление това така и не се случило.

От изпратените снимки е видно, че това е точно така. През терена ежедневно преминават много хора, които посещават Западния парк, а гледката никак не е приятна.

В друг сигнал до нас отново е описана мръсотия и занемареност в района на Западен парк: "На 03.08.2019 изпратих този сигнал, но до този момент няма никакъв отговор от община "Илинден". Миналата година също сигнализирах на място в общината за проблема, но нямаше никаква реакция. Мястото не е почиствано и кастрено с години. От там минават много хора към Западния парк (откакто той съществува). Вече е толкова обрасъл тротоара, че се е превърнал в трудно проходима просека пълна с боклуци. Моля за вашето съдействие!“, пише нашият потребител.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко Боко каза днес че имаме култура и чужденците да идват на културен туризъм. Сега че хи нахапали разни *** няма нищо ...
26
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко много ЗЛОБА,жалко за вас,жалко за повечето българи, които нямат сърца,а имате ли души,ало, атака,само че и кучетата имат.Безсрамници жалки.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като си вземете домашен любимец го гледайте до край,а не като прищявка, вече не го искам, после животните са ви виновни,ако вас ви,,осиновят,, и след време си кажат,, вече не го искам,,е, същото е , никаква отговорност и безчувствени хора, това е българина вече за съжаление.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква изненада българската простотия еволюира към следващото еволюционно ниво олигофренията и бързо върви към най-последното де шизофренията.
23
1
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
На един комшия *** му роди 4-5 паленца ***. След приблизително два месеца изчезнаха. Интересно в кои квартали и къде ги е преместил. Някъде при вас?
22
4
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
Градските улични кучета са подвид на т.н. селско дворно куче. Те са ***, които чрез естествен подбор имат по-силна имунна система от породистите домашни кучета. В самия град хората кучета не изоставят. Но на село баба Кина естествено не си кастрира Шаро и като се народят кученца или ги хвърля в реката или ако и е жал, като поотраснат някой комшия ги натовари в багажника на Москвича и ги исипе в града, та белким там някоя панелна баба да ги храни, както и става.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 19Ми.. не, не трябва. Както и уличните котки не са изхвърлени сите до една, уличните плъхове не са също изхвърлени, гълъбите също.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама... за да са 'изхвърлени' въпросните улични превъзходни нали все някой трябва да им е бил стопанин преди това. За 26 години живот в София 1 път не съм видял човек да разхожда улично куче, хората са само с породисти такива. Съответно не съм видял и породисти захвърлени кученца никъде.
19
3
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Може, стига да бъде хранено и да няма силна конкуренция. Пътят от жилището и имота до свободното скитане съвсем не е толкова дълъг. Уличните кучета все трябва да се появят от някъде, нали?
18
5
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
Домашно куче не може да оцелее на улицата и 3 дни. Запомнете го най-накрая ! Уличните кучета се саморазмножават !
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не храненето, а изхвърлянето на животните е проблемът!И простотията, мързелът и безотговорността! Наказвайте с драконовски мерки тези, които изхвърлят животни и всичко ще си дойде на мястото!!! И възпитавайте хората какво значи да отглеждаш куче- време, пари, грижи ...А не детето като ревне за куче, да му вземете и после го изхвърляте, защото никой не иска да се грижи. Всъщност какво става с обещаната зоополиция, господа общинари??? Бла-бла...
16
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върви си *** по улицата без цел и посока и се чуди къде да си излее напиращата злоба - за щастие все ще се намерят я няколко бездомни кучета, я човек, разхождащ домашен любимец /не вземе да гледа някое дете или някой дядо като не знае какво да си прави парите/, че инак ще се пръсне горкият. И пак няма благодарност.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе сме първи да даваме акъл за европейските нормативи, и понеже видиш ли сме били член на ЕС, и понеже като страна членка на ЕС, ние защото нали сме в ЕС........Повтарят си го постоянно, като че ли сами да се убедят. Шокиращата действителност, като си махнем розовите очила, е друга. Мръсотии, мизерия, разруха, глутници и беднотия. Какъв ЕС батко! Това е трети свят! Задания им двор, гетото им. Все по зле става. Нови сгради се строят върху разбити улици с претъпкани смърдящи кофи за смет.
14
1
 
6
 
! Отговори
Искра Фидосова преди 4 години
Глутници кучета, мръсотия, занемаряване. ---САЩ да наложат санкции на кучетата
13
4
 
22
 
! Отговори
родител преди 4 години
Кучелюбството е психично заболяване ! Вчера си водя детето първокласник на училище. В двора на училището някакъв батка си пуснал песа гледа нагло и си пафка цигара. То не стига другото, а животното беше агресивно и лаеше по децата. Ако не са придружени от възрастен, вероятно е, да нападне. Като му казах, че тук е забранено да се разхождат кучета и да се пуши, той ми отвърна - Ти ли ше ми кажеш, бе ?!? Аз навремето тука съм учил бе ! Явно на нищо не се е научил !
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искате проблемите да се решат, МИСЛЕТЕ за кого ще гласувате на местните избори и ГЛАСУВАЙТЕ!!!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мдаТези дни и аз в един парк чета забранено за кучета,а имаше стопани с кучета. И се замислих,че в нито един квартал в цялата страна не съм чул да има места за разхождане накучета. Трябват такива места,и тогава ще се разхождаме в парковете за хора без кучета. Нямам кучеи не смятам да имам .
10
8
 
17
 
! Отговори
кинолог преди 4 години
В основата на проблема с бездомните кучета е ...храната...!1. Има "хора", които хранят бездомни животни.2. Има "хора", които се изхранват от бездомни животни.Ако се въведе строга забрана за хранене на улични кучета, котки, гълъби и пр. и се прекъснат финансите на разни организации за защита на животните, проблема тутакси ще се реши !
9
4
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Знаете ли, защо при нас няма бездомни кучета? Отговора е *** никой не чака нищо от държавата, а сам си прави всичко което е нужно. Така проблема е решен и кучета по улиците НЯМА!
8
2
 
15
 
! Отговори
kmetstva преди 4 години
ролята на кметове и чиновници в общините е да не позволяват кучета да ходятпо градовете като кучкарници, затова ги избират хората, като не могат да се справят с проблемите да си ги прибират в кметствата или да си подават оставките