БАБХ зове: Ловците да не крият за мъртви свине!

Мярката е заради африканската чума по прасетата
12 яну 2020 15:45,
15
БАБХ зове: Ловците да не крият за мъртви свине!
Снимка: Pixabay

Спряно е транспортирането на животни около свинекомплекса в село Брестак, община Вълчи дол, където утре ще започне умъртвяването на 40-те хиляди животни заради африканската чума.

Всеки ден се вземат проби от животните в другите три свинекомплекса във Варненска област, проверяват се и частните стопанства, обяви пред БНР във Варна директорът на Агенцията по храните Паскал Желязков.

Той призова ловците да не крият информация за мъртви диви свине.

"Всеки ден се увеличават все повече и повече случаите на положителни проби от диви свине. Ловците и други хора, които намират умрели свине, те ни ги докладват заради това да не им се спре ловът, но тъй като се дават 150 лева на намерена умряла свиня или част от нея, сега ще завалят вероятно проби от намерени в природата диви свине", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ъцзАми аз познавам дружинки с по 30-40 намерени умрели прасета. Криеха, понеже ако кажат забраняват в 1 км радиус лова, а в колко още без кучета. На практика ги лишаваха от лов. И поради това много рядко ги обявяваха
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Теоразбира, няма ваксина срещу АЧС. Ако намериш такава си милиардер.
10
0
 
2
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Ние сме една малка брънка от световния пазар. Заради безсмислените директиви на ЕС прасетата да не се ваксинират против АЧС това беше очаквано. Няма бариера, която да спре по един или друг начин контакта на дивото с питомното. Природата ще намери начин. Сврака ще яде месо от умряло диво прасе, ще бомбардира фуража и готово. Примерно. Много от свинското в ЕС беше внос от Китай. Те елиминираха над половината си прасета заради АЧС и безсмислиците на ЕС, за това и свинското е неприятно скъпо!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма чума , бойковистите морят прасетата ни и пускат фишеци за оправдание.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма чума , беше йковистите морят прасетата ни и пускат фишеци за оправдание.
7
1
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Няма страшно ще се вкара 30г.замразено месо и работата ще се оправи.На България животновъдство не и трябва.
6
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 4 години
И ако крият какво ще стане?
5
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И защо БАБХ иска ловците да доносничат за всеки привърженик на ЦДВ-Съдийско знаме-София? Освен ако аз грешно съм разбрал заглавието.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До1 Прочетох наскоро статия която обяснява точно това което си написал!С дрона е доста хитро измислено прасетата се канибали те ядът месо факт !!!Плюс това болестта не засяга хората което е 100% печалба без риск да те съдят !
3
3
 
3
 
! Отговори
Бб преди 4 години
Ау,ауу
2
6
 
15
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
пълни глупости имам познати в различни ловни дружинки и откакто почна цялата истерия едно умряло диво животно не са намерили
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази мода с заразените прасета тръгна от Китайските триади !!!Един вид мафията подхвърля труп на заразено прасе в региона, следва масово избиване на животните !Защото го правят ?За да изкупят на половин цена свинското !Гледам нашите мафиоти по същата схема работят !Дори ако нямат достъп до определена ферма се включват дрон който разпръсква фрагменти от заразени прасета !!!!!!!