Искат реклама на "Слънчев бряг" като курорт за белодробно болни

Браншът в туризма изчисли 48 млн. загуби за март
139
Искат реклама на "Слънчев бряг" като курорт за белодробно болни
Снимка: БГНЕС

"Слънчев бряг" да се рекламира като курорт за лечението на хора с белодробни заболявания. За това настояват в писмо до Министерството на туризма от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

"Фаталистични прогнози за развитието на туристическия бранш няма... Не сме преживели природно бедствие и туристическата инфраструктура не е унищожена. Туристическият бранш е готов да започне работа веднага след извънредното положение", каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му загубите за бранша за месец март са 48 млн. лева, като 30 млн. лева от тях са загуби на хотелиерите.

"Очакваните загуби за април са 65 млн. лева, за май - 92 млн. лева... Предложихме термина "14-а седмица", за да се ориентираме какво да правим като дейност в седмиците преди възстановяването на дейността. Смятаме, че до 44-тата седмица ще получим пълно стабилизиране на ситуацията", обясни той пред БНР.

По данни на БХРА преди 60 години "Слънчев бряг" е бил създаден като комплекс от хотели и санаториуми.

От Министерството на туризма да извършат проверка на данните, които показват, че той е бил създаден като балнеокурорт, а уникалната природа там има лечебна сила, настоя зам.-председателят на организацията хотелиерът Веселин Налбантов.

Междувременно интернет платформи за краткосрочно предлагане на наем стартираха инициативата за временен дом за всеки, който не желае да живее с по-възрастните си близки и иска да се самоизолира като превантивна мярка.


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
Слънчак преди 1 година
Туризмът в бг има терминални проблеми като презастрояване, липса на перспектива и лошо обслужване( супернискоквалифициран персонал предимно в мениджмънта).
114
0
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 1 година
Преориентират се към модел за Санаториум?Какво стана с групите пияни британски туристи?
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е тая "уникална природа", тая дето я изсякохте и презастроихте ли?
112
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!МОРЕТО Е ЕДНО И СЪЩО НАВСЯКЪДЕ А ХОТЕЛИТЕ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ НЕ СА ОБОРУДВАНИ С РЕСПИРАТОРИИМА НЯКОЛКО МЕДИЦИНСКИ ХОТЕЛА НО НАДАЛИ ИМА ПОВЕЧЕ ОТ НЯКОЛКО РЕСПИРАТОРА В ТЯХ!
111
0
 
3
 
! Отговори
До Странжата преди 1 година
Странжа пак си ял развалена манджа. Иди ти на Бузлуджа да се лекуваш,определено си душевно болен.
110
1
 
7
 
! Отговори
язе преди 1 година
Тез на слънчев бряг лекуват единствено затлъстяване на дебели портфейли и друсалки.
109
1
 
12
 
! Отговори
Джигер преди 1 година
Да го рекламират като чернодробен :)
108
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново бълг.хитруване,няма да стане неможе богат да дойде да дойде при БЕДЕН НА ПОЧИВКА,Лоша инфраструктура,храна лоша без сервис ,алкохола нелегален,джебчийки,фекално море,санкций срещу Русия.БДЖ разбито,кампиги няма..
107
1
 
7
 
! Отговори
До #98 преди 1 година
Къде я видя пък и ти тази новина. Преди малко случайно попаднах на руски сайт които са постнали указа от днес. Та в една от точките пише: От 4 до 30 април се обявяват за неработни в Русия като заплатите на всеки ще бъдат изплатени без да се споменава изобщо за никакви отпуски. Аман от тролове
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то си беше курорт и за болни преди всички да се юрнат и да печелят ,това беше обаче в онова време дето по-голямата част отричат .Слънчев бряг се превърна в бетон но сигурно има бол легла които меже да се използват в момента за настаняване и лечение и карантина за болни .Обаче нали ви е ясно -не е важно аз да съм добре трябва Вуте да е зле -имаме хиляди легла които ей тъй си стоят и никой не ги използва в момента
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Курорт за умствено изостанали по ще му подхожда, имаше един филм на ББС преди 10-ина години за един англичанин, дето си беше гръмнал пиратка в задника, после един български лекар му заши ануса и му каза на развален английски - конграчулейшънс, нау ю хав а бранд ню асс.
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази година за Великден няма Гърция-я-я-я
103
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Белодробните болници са предимно в планините.
102
3
 
32
 
! Отговори
КДК преди 1 година
Защо и кой разреши да се разруши клиниката за деца с белодробни болести /т.н санаториум за деца Се.Влас./ това е Бойко Борисов лично той го подари на Фамилия Златеви да построят огромен хотел подарък на Златев баща.Защо не ги задължиха да построят нова модерна белодробна болница за деца и тогава да им правят подарък!!!!!.
101
2
 
24
 
! Отговори
. преди 1 година
3. Събаране на половината хотелящина и моментално залесяване с храстова и дървесна растителност!
100
1
 
2
 
! Отговори
ЕВОА преди 1 година
Ха сега ново за смятане!Та сумата няма и 2% ИЗЧИСЛИ БЪРЗО ФИН.МИНИСТЪР ГОРАНОВ.Б.Н.,Безплатния Наемател изчислил,че до юли общо 10% не могат да ни съборят,тя хазната пращи по шевовете,ама от...нямане.Нищо август и септември почваме,много здраво-къпане и процедури!Дали от управляващите ни велможи останаха нормални хора?Силно се съмнявам!То лапачите са наравно с лизачите!
99
0
 
27
 
! Отговори
. преди 1 година
1. Имаме си чудесни места с традиция в лечението на белодробни заболявания като Искрец и не само.2. Ако искат да получат такъв статус Слънчев бряг, трябва да се забрани тютюнопушенето в целия комплекс, никакъв шум, спазване на строг санаториален ред в целия комплекс БЕЗ изключения! Да ги видим стиска ли им!
98
1
 
38
 
! Отговори
Bond преди 1 година
Слънчев бряг е бил проектиран и построен като курорт, с достатъчно зеленина в него, за 12-15 хил. души, при капацитет на плажната ивица от 20 хил. Да, ама сега е легловата база гони към 100 хил, ако не и повече. Само психично болен или социално слаб алкохолик от UK, може да си помисли да отиде там.
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 98 Те поне имат "отпуска"! -:) А ти нито работа,пък най малко "отпуска" ще имаш за в близките 3 г най малко в БГ!-:) И пак казвам! Руснаците Не ги мислете! Те знаят 2 и 200! И пак ще са на работа! Докато тук всичко е ден за ден! Утре ще му мислят други!-:)
96
0
 
10
 
! Отговори
ХаХа преди 1 година
Курорт за белодробно болни. Това трябваше да го публикуват вчера.