Нова измама: Звънят ни от чужбина, сметката набъбва

Измамниците звънят с код на африканска държава
Обновена: 6 апр 2020 10:11 | 6 апр 2020 10:05, Ния Христова
11
Нова измама: Звънят ни от чужбина, сметката набъбва
Снимка: Pixabay

Полицията в Пазарджик предупреждава гражданите да не вдигат на непознати телефонни повиквания, пишат от БНР. Предупреждението важи най-вече за телефонни номера с код 00 223. 

Кодът е на африканската държава Мали. Целта на измамниците е да поддържат разговора възможно най-дълго, което ще натрупа големи сметки на българските абонати.
Още по темата
 
"Това е някаква опция за печелене на средства от хора, които се обаждат от много далече, извън територията на Република България, по всяка вероятност от страни от Африка. Дори и на директора на Областната дирекция на МВР в Пазарджик имаше две подобни кликвания, на служебния му телефон. Тоест тези хора не подбират на чий телефон звънят, обикновено мобилен, и очакват връщане на обаждането, като по този начин човекът рискува да натрупа много висока сметка за мобилния си телефон, тъй като това са страни, които са извън ЕС и там тарифирането на минута е много по-голямо, в пъти над нормално допустимото. Призоваваме гражданите, когато получават подобни обаждания от непознати номера, особено с телефонни кодове, които са извън рамките на Европейския съюз, да не връщат обаждания. Апелираме затова да бъдат внимателни", заяви говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
 

11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както винаги полицията и журналистите пишат глупости. Не става дума да не отговаряте на непознати номера, а ДА НЕ НАБИРАТЕ ОБРАТНО ако ви позвънят от такъв номер! Разликата е огромна. Аман от некомпетентност и всяваване на паника!
9
0
 
14
 
! Отговори
Избор преди 1 месец
То в Африка началника на Пазарджишкото го знаят всички и телефона му също, та затова не подбират
8
0
 
10
 
! Отговори
Гошето преди 1 месец
До телеком - хората ти казват как, звъниш обратно, ДВА пъти :-)
7
1
 
22
 
! Отговори
Генерал$комисар преди 1 месец
Бас държа, че са разбрали след като са платили сметката на началника, който е звъннал обратно …..
6
0
 
10
 
! Отговори
Кво речи!? преди 1 месец
"Полицията в Пазарджик предупреждава гражданите да не вдигат на непознати номера" и цяла статия ни обяснявате как не трябва да им звъниш на тези с еврейските SMS. Аз на такива , дори и да са познати не им звъня, цените отдавна не са по 2лв/мин.
5
3
 
12
 
! Отговори
Сийка Гешева преди 1 месец
Да се провери билинга на полицейския началник, на кой телефон за кекс по телефона е звънял в Африка??? сигурно е нещо специално!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига сте се преповтаряли де.
3
2
 
17
 
! Отговори
Телеком преди 1 месец
Някой може ли да ми обясни как като ме търсят и не съм в роуминг плащам аз? Колект кол става само когато се съгласиш. Или пак нещо не сме разбрали?
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен ми звъняха два пъти и затварят от +213519044867, на 29 марта, явно е по същата схема. Но понеже не съм карал школата за титани на мисълта в Пазарджик, не ме и дават по телевизията.
1
1
 
12
 
! Отговори
имали пилот самолета преди 1 месец
Е вчера ни уведомихте?