ДАЗД се самосезира за удавените две деца в Бургас

От там извършват проверка за случилото се
8 юни 2020 16:17, Петя Славова
8
ДАЗД се самосезира за удавените две деца в Бургас
Снимка: БГНЕС

Държавната агенция за закрила на детето незабавно изпрати екип за кризисна интервенция в Бургас. Агенцията се самосезира от информация в медиите за трагичните инциденти в морето, при които две деца загубиха живота си. В рамките на вчерашния ден ДАЗД осъществи връзка с органите за закрила на местно ниво и прокуратурата, съобщиха от ДАЗД.

Още по темата
Установи се, че по-малкото дете е на 12 години и заедно с братчето си е настанено в Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Ронкали", гр. Бургас, преди време след акт на насилие с летален изход в семейството. Двама опитни психолози в кризисни ситуации работят на място за преодоляване на травмата от трагедията с всички деца, настанени в центъра, както и с персонала, който се грижи за децата там денонощно.

Днес от ДАЗД се извършва и проверка, за да се уточни, как детето е напуснало услугата, от кого е било придружено по време на излизането му на разходка извън центъра и всички обстоятелства около инцидента. Предстои да се изясни и как се гарантират сигурността и безопасността на децата в центъра, както и до каква степен отговаря на изискванията и стандартите социалната услуга. Екипът на ДАЗД ще окаже и методическа подкрепа на работещите, за преодоляване на трудностите и проблемите, предава БГНЕС.

ДАЗД потърси за съдействие дирекция "Социално подпомагане" в Бургас, за да окаже подкрепа на семейството на 17-годишното момче, което също загуби живота си в морето.

Ежегодно Агенцията се обръща към всички кметове в България, в качеството им на органи по закрила на децата, които имат задължения да предприемат мерки за осигуряване безопасността на децата на територията на съответната община, предвид настъпващия летен сезон и ваканция на децата, а именно за обезопасяване на водни площи, водоеми и други.

Държавната агенция за закрила на детето изказва своите съболезнования на родителите, близките, приятелите, съучениците и преподавателите на без време починалите деца


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
prezident rradev li ste gi pogrebva? nali e glavata na rbg?
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
otidoha dva bg soldata...
6
1
 
1
 
! Отговори
vlady преди 1 година
За съжаление в Бургас от миналата есен няма компетентен служител, който да разгледа случая - работната виза на свещеник Похос Микаелян не беше продължена, протопрезвитер Зарех Дженанян отиде при висшето ръководство миналата година.
5
1
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
За съжаление те децата вече са се удавили!Какво ще закриля таз агенция за закрила на детето!?Досега защо само са си чесаликамбаните срещу огромни заплати?Подирр дъжд качулка!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква проверка този мост е супер необезопасен, липсват пояси, огради. Тръгнали да разтягат локуми на очевадни неща
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
две и диотчета по-малкотака е по-добре за всички.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резултат от самосезирането=сорине някой да подаде оставка, а сори.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'ДАЗД изказва своите съболезнования на родителите'нали бяха без родители?