Случаят "Мехмед" - повече въпроси, отколкото отговори

Как детето е стигнало само толкова далече, питат запознати
Обновена: 25 сеп 2020 13:28 | 25 сеп 2020 13:00, Петя Славова
21
Случаят "Мехмед" - повече въпроси, отколкото отговори
Снимка: БГНЕС

Изчезването и намирането на малкия Мехмед от Якоруда, на две години и седем месеца, поражда повече въпроси отколкото отговори.

Момченцето изчезна мистериозно, или както дядо му, също Мехмед, го обясни така: „Сякаш орел го вдигна” към 16.40 часа в сряда, 23 септември. Това стана на ул. "Градише" в южния край на Якоруда. От неизмазаната къща на семейството с четири деца нагоре започва борова гора. Към нея води стръмна пътека с наклон от 45 градуса, и по която полицаите, издирващи изчезналото момче, едва пълзяха нагоре, хлъзгайки се по белия пясък.

Още по темата

На около 30 метра над оградата на къщата, полицаите откриха една обувка – сандал, която видимо бе за поне 4-5-годишно дете. Според неофициална информация в гората, е открита и втората обувка, съобщава БГНЕС.

Мехмед бе открит малко след 15 часа вчера, четвъртък, от горския Муртаза Клечов, отишъл да маркира участък за дърводобив.

"Видях на пътя през гората детето, то бе добре, по тениска и розови гащички, босо", каза пред медиите към 20 часа снощи горският на излизане от полицейския участък в Якоруда след двучасов разпит. Той направил с телефона си снимки на Мехмед, първата така, както го е намерил, и още една след като му дал да своето яке.

Едва ли има здравомислещ човек, който би повярвал, че детето само е изминало над двата километра по въздушна линия разстояние от Якоруда до намиращото се на 1500 метра надморска височина село Бунцево. Денивелацията между двете населени места е 600 метра. Село Бунцево помни случая от юли 2001 година, когато 4-годишният Абди от селото се изгуби в гората над съседния град Белица и бе открит след 8 дни издирване, жив и невредим.

Разликата във възрастта на двете деца е над година в полза на Абди, който вече е студент в Пловдив.

А как дете с памперс измина тези 2.5 километра, при това по пресечен терен, и как прекара босо нощта, си остава пълна загадка.

Кой взе детето и как то се озова 22 часа по-късно в Бунцево, на този въпрос отговор трябва да има, при това задължително.

Според горския, Мехмед имал охлузвания по ръцете, проправяйки си път през гората. След намирането му, той бе отведен за преглед в МБАЛ-Разлог. Там трябва да кажат дали стъпалата му са разранени, а би трябвало, след като е изминало километри по песъчливи пътеки през гората.

В противен случай трябва да приемем факта, че Мехмед е бъдещият свръхчовек, от шестата раса, предречена от Петър Дънов.

Изчезването на детето повдига и въпроса къде са социалните служби в тези затънтени градчета. "Какво им е на децата – облечени и нахранени са", каза още дядото. Това достатъчно ли е? Семейството има четири деца, якорудската мълва, неофициално потвърдена и от местната полиция е, че и бащата, и дядото са криминално проявени.

Сълзите на дядото и бабата Емине бяха истински, а усмивките и благодарностите към полицията след щастливата развръзка – също.

А пред репортерите, и бащата Зия, и дядото Мехмед бяха категорични, че детето е отвлечено – как на тази улица с десетина къщи, където всички се познават, и няма как външен човек да остане незабелязан?

На този етап, въпросите остават без отговор.
 


21
Още по темата: ЯкорудаполицияМехмед
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мемет е ходил при булката в съседното село. Време му е вече, семейство трябва да създава. На 12 ще е вече дядо ...
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахаха мега драма, турски сериали.
“Все едно орел го вдигнал” ххахаха. Те не останаха орли бе чичо, малкия го е вЕла снахата а тя имала роднини в селото където е открито. Оле какво съвпадение направо.
17
0
 
2
 
! Отговори
G преди 1 месец
Туин Пийкс
16
0
 
4
 
! Отговори
сперете турските сер преди 1 месец
хайде въз вече!
15
0
 
2
 
! Отговори
гръцки митничари преди 1 месец
Че се е загубило - нищо чудно ........ Чудно как се е намерило??!!!!!
14
1
 
10
 
! Отговори
Шенол преди 1 месец
Тук замесен е Аллах. Той го е понесъл като орел, показал му е своят план за бъдещето на България и го е оставил в тази гора за да даде доказателство за чудодейните си сили на амуджите от селата в този мюсюлмански анклав
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тази възраст детето може да разкаже какво е стонало.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уникална снимка. Напомня ми на онова меме, където са се събрали бачкатори - всичките бездействат/пушат, но всеки от тях е я мениджър човешки ресурси, я технически ръководител, я мениджър управление на проекта. Единствения, който бачка, е с гръмката титла БАЙ ИВАН.

Ето така функционира държавата ни.
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сълзите на дядото и бабата Емине бяха истински, а усмивките и благодарностите към полицията след щастливата развръзка – също.
**********************************************************************
Може ли просто една минута мълчание за българската журналистика, която явно умря преди 10-15 години и в момента четем душевните напъни на хора, които е трябвало да са с мотика на нивата?
10
2
 
15
 
! Отговори
От Крайморие преди 1 месец
До -10

Че то и Буда е с криминална регистрация...
9
2
 
19
 
! Отговори
-10 преди 1 месец
Бащата и дядото били с криминални регистрации, че то и проф. Асена Стоименова е с криминална регистрация. В държавата на бандитите не е трудно да се сдобиеш с регистрация.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питали са го "Мемет расте ли ***".
7
8
 
12
 
! Отговори
От дупясе преди 1 месец
Сам мохамед е изпратил орела ( чавката) да им изпие и малкото акъл от кратуните .!.
6
3
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Когато Мохамед не отива при планината,планината отива при него)
5
12
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
Разберете едно,както вчера писах -детето е минало Само тези километри-дали пряко и по друг маршрут (може да са по малко) Природата е така създала децата-че те НЕ СА ТОЛКОВА КРЕХКИ КАКТО СИ МИСЛИТЕ-ДО ПЪРВАТА ГОДИНА ВСЯКО БЕБЕ МОЖЕ ДА ПЛУВА!! ОТДЕЛНО ТОВА ДЕТЕНЦЕ Е БИЛО НА 2Г И 7 МЕСЕЦА-НО В ПЛАНИНАТА НА СЕЛО-ТО СЕ СЧИТА НА ПОЧТИ 3 Г-СПРЯМО ГРАДСКИТЕ ДЕЦА-ЖИЛАВ ГЕН ПЛАНИНСКИ-ЗДРАВО ДЕТЕ-КЪСМЕТ Е ЧЕ НЯКОЙ ВЪЛК ИЛИ КУЧЕ НЕ ГО Е ЗАХАПАЛО-В ДРЕВНОСТТА ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ДЕЦАТА ВСЕКИ ДЕН СА СЕ ХРАНЕЛИ!
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЛО?
3
1
 
20
 
! Отговори
NN преди 1 месец
Къде е спало детето, вода пило ли е,как е издържало босо и без връхна дреха в гората през нощта!!!!
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продаден е като роб в Мордор (Турция).
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е хайде стига де!!!!!!!!!!!!