Бой между ученици в Пловдив - защо се стигна до агресия?

Няколко деца са с леки наранявания
29 сеп 2020 10:14, Петя Славова
44
Бой между ученици в Пловдив - защо се стигна до агресия?
Снимка: БГНЕС

Агресия между ученици в центъра на Пловдив разбуни духовете в социалните мрежи. Няколко деца са с леки наранявания след размяна на удари, ритници и замеряне с яйца. Наложила се е и намесата на полицията, за да се предотвратят по-сериозни инциденти.

В основата на конфликта се оказа непоносимост към хора с различна сексуална ориентация. Организаторът на протеста е 14-годишно момче. След случая се постави въпросът как и защо се стигна до организирания бой.

"Имаше над 50 момчета, някои бяха доста интелигентни. Опитах се да разговарям с тях. По думите им градинката е за майки с деца, а не за хора с различна сексуалност. Разбрахме, че са се организирали  в Instagram. Мятаха яйца, пръчки, павета. Имаше ранени момичета, а едно от тях припадна. Полицията се отзова почти веднага. После дойде и жандармерия. След като ги изгониха, момчетата тръгнаха към площад "Съединение". Там са наплюли други момичета”, разказа една от свидетелките на случката.

По думите на други - момчетата са били част от футболни агитки.  

Психиатърът д-р Веселин Герев обясни пред Нова тв какво може да доведе до подобно поведение.

"В тази възраст настъпват основни психологически кризи при развитието на младежите. Едната е кризата на авторитетите. Това вече не са учителите и родителите, а бунтарите. Паралелно с с това върви и кризата на приоритетите, които вече не включват училището.

Тези протестни прояви целят да се демонстрира сила. Третата криза е на сексуалността. За нея се говори много малко. В тази възраст момчетата започват да се възприемат като момчета, а момичетата като момичета. Нормално е, когато има различни от тях да се прояви нетърпимост. Нормално е 14-годишно момче да прояви такава агресия. Това няма да е нормално за 40-годишен мъж", коментира специалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: пловдивбойагресиядеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Иза преди 3 години
До МенКогато купиш общинската площадка и тя носи твоето име, тогава можеш да си оставиш *** на воля да си играе само там. Ако си нормален родител, ще се прибереш след площадката у дома с детето и ще му обясниш нормално, а не да раздаваш ритници на обществено място, защото утре детето ти ще порасне същия *** индивид като теб, и за него ще е нормално да раздава ритници, с убеждението, че света е негов и се върти около него.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малките динковчета растат, подтиквани от тесногръдие и байганьовско мъшкарско тупане в гърдите и тезата, развита в задния двор, че туй дето не се нрави някому, трябва да не се нрави на всички; че същества, които са различни трябва да се приема, че не съществуват или по-лошо - да се бият и даже унищожават.
28
6
 
7
 
! Отговори
аоним преди 3 години
Няма лошо че са ги ступали, даже напротив. само дето сега либерастчетата, АНТИБЪЛГАрСКИЯ хелзинкски комитет и всички дето са на хранилка при урода СОРОС шъ имат повод да наддават вой до небесата
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета коментарите и се плаша -колко много п.......си има.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да се говори,аз имам "особенно" мнение за еднооловите бракове.
25
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Ако някой ..... обикаля около площадката където си игре и моето дете ще бъде наритан изхвърлен там където му е мястото.
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях п.,е.,д.,а.,л никога нямаше да отида на парад или да демонстрирам ориентацията си на публични места. Това го бравят душевно болни, те са следващо ниво при извратените. Нормално е нормалните да се дразнят.
23
7
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Има по-лошо от това да си гей.И това е да си гей индо-европеец
22
16
 
15
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Аз съм почти 40-годишен мъж и смятам за напълно нормално( и дори похвално)действието на тези момчета.Някой трябва да се пребори за морала и ценностите в тази държава щом политиците не искат.
21
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте да казвате на черното бяло и да натрапвате извратеняци и ненормалници, като обяснявате че всичко е наред и в реда на нещата. Пидалти са си пидали и нищо друго.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащите им така ги учат. "*** си, пари няма да имаш. Прави се на мъж като го раздаваш бабаит."
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Нормално е, когато има различни от тях да се прояви нетърпимост."Що за глупост? Пак се оправдава агресията. Защо ?Всичко това е от слободия. Няма какво да правят. А имат много сила.Трябва спорт за тези тинейджъри. БЕЗПЛАТНИ спортни групи към училищата, за да може всеки да изразходва и показва силата си в състезания.
18
3
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ако искаш боен спорт с пипане и галене можеш да се насочиш към карате или таекуондо,там са нежни едни към други и им е забранено да се удрят с юмрук в лицето
17
10
 
20
 
! Отговори
аз преди 3 години
До до 3Гарантирам ти, че 14 годишното бито момче не е парадирало с нищо. Те просто са знаели, че той е такъв и са решили да се справят сами с него, понеже вкъщи тати на 3 ракии им е обяснявал, че по-лошо в живота няма от това да си гей. :)
16
4
 
8
 
! Отговори
аз до 6 преди 3 години
Защо би ги бил? Пречат на твоята сексуалност ли? Или са против твоя Бог? Той ли те възпита да говориш с такава любов за хората? Жалък си.
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да се намерят гордите им родители,да ги съберат на един площад и публично да ги набият. Щото проблема не е в децата,а във възпитанието на родителите
14
7
 
3
 
! Отговори
Убиват с камери преди 3 години
черно обемно обсебващо проникващо дигитално холограмно видео терористично оръжие е ползвано срещу НАВАЛНИ..Експерти да огледат филми от началото на атаката вижда се специфично черно чумно обемно проникващо облъчване .Пострадалия има видими увреждания от пресканиране вкл отпред ..Вградени black death generators има в смартфони и камери произведени последните години вкл тези с три камери..Черно чумни терористични са и камерите от тол системата вкл всички..
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно е да си побойник гей, влюбен в ММА, заобиколен от други гейчета, чудещи се как да се позборят в името на прикрирото опипване по между си. Как да не агресираш с тази незадоволена сексуалност
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзЗащото от дрогата са им се сгърчили достойнствата и сега трябва да си помагат взаимно!Мразят гейовете, защото и те са такива!
11
3
 
3
 
! Отговори
МВР СА ВИНОВНИ преди 3 години
МВР се правят на дръж им шалката и оставиха нагли престъпници на власт да монтират тежко терористични камери и обемни скенери в ясли,градини и училища въпреки забраната от ОСновния закон чл 32.Терористи от чужбина провеждат мръсни експерименти вече няколко години.Ползват различни пси активиращо озверяващи и разболяващи програми за облъчване и увреждане на децата.Обсебените от масови убиици деца и младежи се виждат и разпознават лесно ..по специфични тъмно аномално поле около тях.