Три нови положителни проби за COVID-19 в социалния дом в Твърдица

РЗИ ще изследва всички лица, настанени в институцията
5 ное 2020 16:20, Ния Христова
0
Три нови положителни проби за COVID-19 в социалния дом в Твърдица
Снимка: Pixabay
Регистирани са три нови положителни проби за COVID-19 в социаления дом в град Твърдица. 34 от инфектираните лица са от персонала, останалите 3 са на потребители, които са били контактни на два от случаите сред служителите. Социалното заведение обхваща две структури - дом за мъже с умствена изостаналост и дом за мъже с психични разстройства. Общият им брой е 220, а за тях се грижат над 100 души медицински и немедицински персонал.
 
"Към днешна дата имаме 37 души, които са с положителни проби за COVID-19. Това са хора от персонала на дома, които са общо около 110 души. Те всички са изследвани. Започна се от един единичен случай. След два-три дни имахме друг колега с пневмония. Така на два пъти всички колеги бяха тествани", заяви в ефира на Нова ТВ Атанас Атанасов, кмет на Твърдица.
Още по темата
 
"В близките две седмици проблемът със сигурност ще бъдат хората, които ще се грижат за обитателите на дома, защото колегите, които са с положителен тест са с леки симптоми и са карантинирани у дома", подчерта още градоначалникът.
 
"Голяма част от настанените в дома са в общо тежко състояние”, заяви Живко Станев, управител на социалното заведение. „По разпореждане на РЗО днес ще бъдат взети проби на всички настанени при нас лица. Имахме няколко лица, които са отделени от останалите потребители, които имат видими симптоми и бяха отделени от останалите. 5 лица от настанените при нас бяха тествани и трима са с положителен тест. Те се обслужват от специализиран персонал. За момента ще успеем да се справим с персонала. Домът е под карантина – спрени са посещенията. Единствените, които влизат са доставчиците на храна", посочи Станев.

0
Още от Страната
Трима общински служители в Дупница са с COVID-19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари