Чакаща за планова операция: Не мога да ви опиша болката

Болниците вече преминават към стария си режим на работа
15 яну 2021 19:50, Анисия Иванова
6

Заради подобряването на ситуацията в страната ни с коронавируса, намаляването на случаи на заразени и освобождаването на отделения в болниците, беше решено да се възобновят плановите операции, за които много хора чакат.

Сред тях е Марияна Петрова, която чака повече от месец за изключително важна за нея планова операция. Докато изчаква определянето на нова дата, тя стои вкъщи и се придвижва изключително трудно.

Още по темата

"Трябваше да постъпя в болницата на 8 декември. Пристигнах там, но ми съобщиха, че ден-два преди това са забранили плановите операции и се налага да чакам. Стоя и чакам, просто не мога да ви опиша за какво става въпрос, за какъв дискомфорт и болки. Но чакам, нямам избор", сподели Марияна.

Има толкова много хора, които чакат сега. При тези данни не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед, обяснявайте, и хората, които имат нужда от планови операции, или манипулации, по най-бързия начин да почнат да ги правят", заяви премиерът Бойко Борисов.

Освен заради опасност от заразяване, голям проблем за плановите операции е и заразяването на лекари и персонал на лечебните заведения.

"Най-голям обем има в "Хирургия", където от 14 лекари, 9 прекараха COVID инфекцията. В момента трима от тях все още са в болнични. Останалите 11 лекари са на линия, работят. Освен това, повечето от медицинските специалисти също се върнаха на работа и почти нямаме отсъстващи, така че не е проблем да възобновим плановата дейност", коментира директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов.

Заради пандемията много отделения в болниците бяха трансформирани в Ковид сектори. Постепенно те преминават към стария си режим на работа.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Малко по-различно е. Плановите оиперации бяха забранени от 25 октомври, а не ден-два преди 8 декември. След забраната започнаха бързо-бързо да закриват отделенията и да ги превръщат в Ковид отделения и вече нямаше къде да те оперират даже и по спешност. Сега казват, че от утре 25 януари, забраната се отменя, но реално пак няма да има планови операции, поради закритите отделения и натрупаните спешни случаи.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е Джъмбо да работи...Хората за операции надали са много повече от посетителите на Била, Кауфланд и т.н.
4
0
 
18
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Синковеца който учи в една професионална гимназия от месеци не е докосвал учебник ..!Въобще няма обучение. Всичко е лъжа и измама ..!Стига с тази психоза.Е, сега нали наближават изборите и ще трябва да се ходи и да се плаща за гласове, разбираемо, че ще бъдат премахнати тези мерки.Като чиновник едно ми стана ясно, че в Държавата може на първо време да се направи едно съкращение от държавната администрация с 40-45%.Не ходим на работа, а пари вземаме. Е, как ще се оправим в Държавата ?
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам тази болка на всички, които доведоха до тази масова ковид-психоза!Толкова много хора наистина пострадаха от тези *** "мерки"! Кой ще поеме отговорност за това??
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютни. Умориха хората, оставиха ги да страда, да агонизират, без лечение и лекарска помощ само за да е угодно на господарите.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау - ама как ще правят опрации от 2 метра? "Социалната дистанция" не важи ли вече????Смешници!