Проверяват изправността на бойлера, убил 2-годишно дете в Свищов

Майката е стабилизирана, била с отравяне с газ
25 яну 2021 18:29, Ния Христова
8

Двегодишно момченце загина в дома си след инцидент с газов бойлер в Свищов. Майката също е пострадала. След престой в болница вече е вкъщи. 
 
Трагичният инцидент е станал около 18 часа в неделя. Прабабата на детето Мария Тодорова, която живее в съседната къща, отишла, за да види внучката си. 
 
"Аз бях в моята стая, викам си - чакай да отида да видя какво правят децата, отивам - навсякъде свети - в коридора, стаите светят, няма никой. Като отварям банята, гледам - детето по лице паднало, майката - по гръб", разказа Мария Тодорова пред Bulgaria ON AIR.
 
Възрастната жена веднага извикала Спешна помощ. Предполага се, че авария с газовия бойлер е причина за инцидента, но по думите на възрастната жена, не се е усещал мирис на газ. 
 
"Само чухме, че вчера линейките минаха. Хубави и добри хора са", разказа съседката на семейството Сабрие Мухаремова. 
 
Майката е приета в Спешна помощ с отравяне с газ, където е поставена на системи и й е подаван кислород, съобщи началникът на Спешната помощ в Свищов д-р Камелия Киринкова. След три часа вече е стабилизирана и се е прибрала у дома.
 
От Окръжната прокуратура във Велико Търново разследват случая. Предстои тепърва да се изяснява дали неизправност на бойлера е причина за смъртта на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
продълж преди 3 години
..тогава смених последният "истински" редуцир (още СССРски) и сложих какъвто имаше в квартала. Почнаха миризми, вибрации на налягането. Пак го смених. После имаше лек теч някъде и бракувах всичко.А принципът е , че потребителя не трябва да знае всичко. Затова трябва да се продават само изпитани и одобрени за продажба стоки, което никой не прави. Тези адаптори за телефон с USB, са готови пожарни бомби. Само марковите са с предпазител с/у пожар. За '20та година има десетки убити по света-от ток!
7
0
 
3
 
! Отговори
У преди 3 години
Жалко за детето!След подобно нещастие си проличава какви са контролните органи в една държава. Ако разгледате един обикн щепсел, има маркировки СЕ, N, S и т.н. Всяка от тях е изискване на стандарта и е резултат от загинал. Ние имаме БДС, но не е задължителен и всеки може да продава каквото се търси. Пълно е с турски и азиатски газови части, бутилки, клапани, с неясно качество и липса на какъвто и да е сертификат. Има и ментета на турски части. Аз преди 10на год реших да изхвърля всичко газово
6
0
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Дай алтернатива на бойлер тогава !
5
0
 
9
 
! Отговори
Жалко за... преди 3 години
...това слънчице.....нека почива в мир!Хора, внимавайте с уредите вкъщи, не бива да допускаме такива трагедии...
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога с бойлер, това си е бо.мба в жилището.
3
0
 
6
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
В Испания живях в апартамент с газов бойлер монтиран в кухнята и на най-ниското място под прозореца имаше отвор с една решетчица за да не се събира газ или СО . като идваше техникът на всеки 2 години задължително проверяваше дали е почистена и да не сме сложили нещо пред нея .После си дадох сметка че в зимния сезон доста хора умират от неправилно проветряване на домове с парно на газ.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко късно е да го проверяват вече, трагедията стана..
1
0
 
17
 
! Отговори
Вили преди 3 години
жалко за детето