Три области отново бързо се върнаха в "червената зона"

В София и Бургас заразените са 362 на 100 000 души
2 мар 2021 07:30,
19
Три области отново бързо се върнаха в "червената зона"
Снимка: БГНЕС

Три нови области на страната отново влязоха в "червената зона" по разпространение на коронавируса само за седмица.

Така областите в червено със заболяемост над 120 на 100 000 души вече са 22. В София и Бургас заразените са 362 на 100 000 души, съобщава БНТ.

В Кюстендил заболелите вече са 487 на 100 000. Данните са на Националния център по заразни и паразитни болести.

На фона на нарастващите случаи, отново опашки от желаещи да се ваксинират след възстановяването на зелените коридори. За часове на места ваксините се изчерпаха.

Kабинетът за ваксинации към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" възобновява работа. Ще се поставят ваксини на "Астра Зенека". С приоритет ще се ваксинират хората от фаза 3 и 4.

Кабинетът е отворен и за хора извън приоритетните групи. Той ще работи без прекъсване от 8:00 часа до изчерпване на наличните количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Адекватно преди 3 години
Смела и агресивна ваксинация във всички червени региони-огнищата на заразата, с предимство при разпределянето на ваксините. Нали очакваме назаем от Франция и Германия. Това му е майката, а не затварянето и изолацията.
16
0
 
1
 
! Отговори
Хайде де преди 3 години
Преди разхлабването казваха, че Борисов налага логдаун та избирателите да не могат да гласуват. Вместо това, той разхлаби мерките, а това беше най-правилното решение, но пък сега щели да нараснат заразените. На село му казват на това "в чутура не можеш да го вкараш". Друг е въпроса доколко тези данни са верни, доколкото технологията на отчитане не е публична и ми липсва разрез по групи и региони. Защо не се прилага масовата имунизация с предимство в огнищата, които се съобщават. Какви са при-чин
15
0
 
1
 
! Отговори
Май преди 3 години
ще съжаляваме, че не се сбъдна желанието на "оня там" да превърне това котило на злото и кутия на Пандора в картофена нива. Но не се знае. Може и да не е късно.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръчмарите и моловете заразяват народа.
13
5
 
2
 
! Отговори
0,0035% преди 3 години
Са 350 от 100 000 Хил, за Германия беше 50 на 100 000 ( сега постоянно варира според това как ги устройва червената зона ). Човек трябва доста да се оглежда, за да срещне тези 350 измежду 100К. Другито по-интересно е, колко от тези 350 са наистина болни и колко само положително тествани ?!? Носим различни видове бактерии и вируси в нас от както свят светува, а този тест неможе да покаже точно на какво реагира, така че, тази пандемия си е чисто perpetuum mobile..
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Ти не знаеш колко си прав. За съжаление няма алтернатива. Фигуранта много говори. Обградил се е със "стари"мутри, снима и подслушва опоненти. Когато трябва да действа се дъни юнашки. Градската"десница"я видяхме и в Европарламента и като районни кметове. БСП-то издигнаха индивиди докарали България до фалит. Мая Костинбродска всички знаем ЧСИ-тата и Ванко 1. Трифонов с млади"експерти" като Мика Зайкова/ако затворим Кремиковци апокалипсис/ и Чобанов/българската антиковид ваксина/.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нещо да кажетеЩе кажем, че досега умело върви по-ръба. Лавира между вироглавия просташки манталитет на българина, безочливата опозиция и необходимите минимални мерки. Освен в Швеция, друга държава с по либерални мерки в Европа и района? КПП си бяха тъкмо на място за да не повторим грешката на Италия. Затвориха Севера, но не спряха хората да пътуват. И...бум! Става топло, заведенията могат да работят и на открито. Има вече опит и организация за поемане на повече болни. Тече и ваксинация. Та?
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А и между другото Бойко вероятно е сготвил изборите до процент ,знае и точния брой депутати !? Лошото е че няма алтернатива ,която да ни обидини ! Или наистина сме лош материял използван от Мата Хари
9
5
 
8
 
! Отговори
Нещо да кажете преди 3 години
Нещо да кажете *** на Тиквата? При увеличена заболяемост--отваряме заведенията .....дано и на Вас, да ви намери Ковид-19....за да разберете, че и Вие сте виновни за да е на власт този ---името му не трябва да бъде споменавано.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да спаси кожата и разследване срещу него Бойко е готов да зарази всички здрави останали хора ! Мога ли да напиша ,че е ***
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са стари данни.
6
4
 
11
 
! Отговори
Бургас преди 3 години
На всеки от Бургас е ясно,че нашият любим кмет има основна заслуга да сме начело в списъка със заразени. То не бяха сергии, коледни пазари, продавачи по улиците ....за сяко нещо взема комисионни и само това го интересува. Живее си на село , а градът кучета го яли. И така е вече над 12 години....няма инвеститори, много фирми избягаха в София и Пловдив, едни и същи улици се ремонтират през 2-3 години, а останалите улици са като швейцарско сирене от дупки,...но келепир да има.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-червена е ситуацията в сините ни крепости и градовете с големи ромски махали. Какво съвпадение.
4
3
 
26
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Изборите дойдоха. Всеки ще получи това, което иска. Отворени кръчми, училища, екскурзии...На бабите по 50 лева ( за последно) и после...кой ни ги избра тия? Ами ние си ги избираме!Всеки получава това, което заслужава! Празноглави избиратели избират празноглави управници!
3
2
 
5
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Ъъъъ...Сега при този бум не е ли редно ако човек реши да си сложи ваксина да си направи тест дали не е заразен с ковид???И какво би станало ако е заразен и му сложат в същия момент ваксина?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо. Важното е, че в София заведенията работят, децата са присъствено на училище а и пуснаха организираните екскурзии, така че скоро областите в червено ще са повече.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряй заведенията