Д-р Маджаров: Мерките трябва да продължат, за да задържим платото

Анализи на смъртността ще се правят, когато отминат тежките вълни
27 мар 2021 14:34, Петя Славова
35
Д-р Маджаров: Мерките трябва да продължат, за да задържим платото
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Логиката показва, че мерките трябва да продължат, за да задържим платото, в което изпаднахме. Всеки ден се държим около 20 и няколко процента положителни проби. Това е добре, че няма по-голямо нарастване. Това каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров пред bTV.

Още по темата

Въпреки това уточни, че тепърва предстои да усетим ефекта на отворените заведения. "Тази вълна започна от началото на месеца, когато отвориха. Влиянието беше на детските градини и училищата", допълни той.

По думите му вирусът се адаптира към нас и именно заради това боледуват все по-млади хора. "Ние водим едно паралелно състезание с вируса. Ваксинираме и едновременно с това налагаме ограничения. Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо ще спрем да бъдем ограничавани", каза Маджаров.

Относно случаите на заразяване след поставена ваксина срещу COVID19, д-р Маджаров уточни, че нито една ваксина срещу което и да е заболяване не дава 100% защита.

"Заболяването протича значително по-леко и това не е учудващо. По думите му когато отминат тежките вълни на коронавируса тогава ще могат да се правят по-подробни анализи на смъртността.
 


35
Още от Страната
Местим стрелките с час напред на 28 март
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пореден *** *** на герберска хранилка, я да го лишим от всички притежания
та да видим каква песен ще запее, без това западната медицина за нищо не става освен за убиване и осакатяване..
29
13
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 седмици
Днес гърците посрещат първите 10 000 ваксинирани израелски туристи.А у нас повечето не искат да се ваксинират.В Израел отварят всичко защото там повечето хора са се ваксинирали.Но - разни хора - различно мислене!
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да "му го таковам", на могьорина.
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фалшиви тестове за грип използвани за ковид ! Фалшиви ваксини убиващи хора ! Умишлено подклаждана ковид истерия у нас и по света ! Кой има интерес и го прави това ?
26
2
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 3 седмици
Слагай си въжето на шията и остави другите да живеят.
25
1
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 3 седмици
Требе революшън ,Маджар!!!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Статистик: Според " Инфопортала" от началото на " пандемията" тестовете и заразените отдавна прехвърлиха 6 милиона т.е. всички българи са заразени!! А смъртността е същата както преди " ковида"!! Схващате ли бе тикви??

-------------
Глупости!!!
Тестове - 2040578- coronavirus.bg (27.03.)
Заразени 325 233- пак там.
Тестове се правят повече от 1, на човек: за потвърждаване на (не)заразеност; за влизане в различни болници...
Смъртност за 2020 - около 19000 повече, не всички от К19. (НСИ)
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пускайте матряла да се заразява!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само дето не сме в плато.
21
4
 
3
 
! Отговори
Аман преди 3 седмици
Съдебен процес срещу Сербезова че всява страх а стещу това подчинено недорозомение че плаши хората няма Ако тази игра на наши и ваши нее то каскета да подвежда и него под отговорност
20
6
 
20
 
! Отговори
Статистик преди 3 седмици
Според " Инфопортала" от началото на " пандемията" тестовете и заразените отдавна прехвърлиха 6 милиона т.е. всички българи са заразени!! А смъртността е същата както преди " ковида"!! Схващате ли бе тикви??
19
3
 
13
 
! Отговори
Пишман професор преди 3 седмици
*** си и срам несамо за гилдията а и за честните хора. Позор си за род и родина запомни че всичко което правиш ще се върне ма най милото ако имаш такова защото всичко се връща рано или късно на този свят Каквато дробиш това ще сърбаш безбожнико
18
2
 
17
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 седмици
Виждате ли го тоя с пълната гуша?? На хранилка от ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО членство и членския внос / милиони/ на всички лекари в България!! А ако някой не желае да членува в тая никому ненужна " организация наречена БЛС,няма право да упражнява професията си!! Това е системата въведена от мадридския комарджия и продължена от Чекмеджето и Ботокса!!!
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 7 Никой здрав човек няма да си бие тези неизпитани ваксини, освен ако не е хипохондрик или въведен в заблуждение поради незнание или наивност. Именно простодушните често стават жертва на неразсъдливостта си. Не съм против тези продукти, но от внушението, че трябва да се ваксинират 60%, за да се достигнело до колективен имунитет (Александър Симидчиев), който не съществува, минаха на 80%, а сега искат и децата да се ваксинират. Така се прави политика и търговия - с постепенни лъжи и внушения.
16
2
 
14
 
! Отговори
До14 преди 3 седмици
И преди са ни убеждавали че като сменим управлението и ще цъфнем. Ами не стана. 80/100 е до хората. Не забравяйте че и управлението са хора излезнали от народа.
15
21
 
11
 
! Отговори
Яко преди 3 седмици
Трябва някой да е луд да помисли за отваряне при 4 хил.заразени дневно. За справка - Германия е в локдаун при около 6-7 пъти по-малко заразени на 100 хил. души. Испания, Португалия, Гърция и още куп други също.
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Премахването на ГЕРБ (по известни като ГРОБ) е от най-висок приоритет за спасяването на България и нейното изчезващо население.
13
1
 
12
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 седмици
Айде до Коледа не остана много
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А другарят Унгаров колко пари взе, за да рекламира ваксините?
11
8
 
27
 
! Отговори
дедо от село преди 3 седмици
А бре, докторе яз доколкото знам болестите нито четат учебници, нито отбират от математика, както твърдите вие? Недейте да правите хората на будали ! Богатите станаха още по-богати пресмятайки милиардите си от помиярските излишни и безсмислени ваксини ,а народа стана по-болен от дивотиите,които вършите с него! Нооо накрая всеки плаща за гяволъците си,да знаеш!