Спад на заразените с COVID-19 в Смолянско за седмицата

Осем пациенти с ковид са починали последното денонощие
6 апр 2021 15:40, Анисия Иванова
2
Спад на заразените с COVID-19 в Смолянско за седмицата
Снимка: БГНЕС

Има спад на заразените с коронавирус в област Смолян през последната седмица, но данните за смъртността остават по-високи от средния за страната показател, според данни на Регионалната здравна инспекция.

Осем пациенти с ковид са починали през последното денонощие. Сред тях е лекар от санаториума в Баните.

Общо 317 са новите случаи на коронавирус през седмицата, като се отчита намаление на заболеваемостта с 17.6 процента. Сред заразените са лекар, фелдшер, три медицински сестри, трима учители и петима служители от непедагогически персонал от учебни заведения.

Наблюдава се намаление с 49 процента на новите случаи от ковид през седмицата в община Златоград и с 21 на сто в община Смолян.

По повод 7 април - Световен ден на здравето, утре в област Смолян се открива "зелен коридор" за ваксиниране с "Пфайзер/Байонтек" и "АстраЗенека". Всички желаещи да се ваксинират могат да го направят в имунизационните кабинети в РЗИ-Смолян, МБАЛ-Златоград и МБАЛ-Девин.

Днес са доставени РНК и векторни ваксини за всички общопрактикуващите лекари, които са заявили готовност да имунизират пациентите си от 4-та фаза на ваксинация и тези над 65 г. и с хронични заболявания. Осигурени са и ваксини на имунизационните кабинети в областта за записаните в електронния регистър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ще е сигурно щот Дариткова се върна там и ги излекува