Пик на болните с коронавирус в болниците в област Ловеч

Празнуването на Цветница ще е без масови мероприятия
13 апр 2021 17:05, Анисия Иванова
9
Пик на болните с коронавирус в болниците в област Ловеч
Снимка: БГНЕС

Всички болници в Ловешка област са в своя пик на натовареност, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч след заседание на Общинския оперативен щаб.

Според директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Анета Винева са необходими поне още две седмици, за да се усети разтоварване на лечебните заведения.

В областта има 275 болнични легла за лечение на пациенти с коронавирус, от които десет са за интензивно лечение. В община Луковит при 50 легла до момента са били разкрити още 15, а в МБАЛ - Троян, при 22 легла са били разкрити още седем.

В лечебните заведения в Ловеч са настанени 86 души. В областта настанените за лечение от COVID-19 в болници са 292 от активните 869 случаи. Средната заболеваемост е 603 на 100 000 души, при 629,5 на 100 000 за страната, заради което региона остава в тъмночервената зона.

При тази обстановка Общинският оперативен щаб е взел решение да не се организират масови мероприятия за празника Цветница, който е на 25 април, съобщава БТА.

Няма да се разполагат занаятчийски сергии, заведения за обществено хранене и да се провеждат фолклорни концерти на открито. Запазва се само ритуалът "Комичене", при който ще се спазват всички санитарни мерки и необходимата дистанция, допълват от пресцентъра на Общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
???? преди 3 години
Скъпия ни министър днес отново разказваше пред микрофоните , че всичко е Ок ! Заболелите намаляват , настанените в болница намаляват. На какво се дължи този рев от Ловеч ? Не са ли получили репликите си за днес , че изпадат в противоречие със суверена.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е КАК ДА НЯМА ПИК))) ЗАЩО ЛИЧНИЯ МИ ЛЕКАР НИ ПРЕГЛЕЖДАТ ПРЕЗ РЕШЕТКИТЕ НА КАБИНЕТА, ПО ТЕЛЕФОНА, И ОНЛАЙН А НЕ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ СЪС СЛУШАЛКИТЕ ЗАЩОТО ЛИЧНО ДОКТОР БОЙКА ХАДЖИЕВА СОТИРОВА ОТ 28 ПОЛИКЛИНИКА В СОФИЯ ПРЕГЛЕЖДА САМО ПО ТОЗИ НАЧИН И ОТКАЗВА ДА ВАКСИНИРА А СИГУРНО НЕ Е Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕГЛЕЖДА ТАКА АКО ТОВА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ПРЕГЛЕД МИ ИМАЛИ ИНСТИТУЦИЯ КОЯТО ДА НАКАРА ДОКТОРИТЕ ДА НИ ПРЕГЛЕЖДАТ КАКТО ТРЯБВА, И СТИГА С ТЕЗИ ФИКТИВНИ ГОДИШНИ ПРЕГЛЕДИ НИКОГА АМА НИКОГА НЕ Е ПРАВИЛА ГОДИШНИ ПРЕГЛЕДИ А КОЛКО И Е ПЛАТИЛА ДЪРЖАВАТА ЗА ТОВА ПО ДОКУМЕНТИ АМАН ВЕЧЕМИСЛЯ ДА ОСЪДЯ Б
2
1
 
6
 
! Отговори
негласуващ преди 3 години
На ви избори по време на чума!Индиянците на стада,на стада, се натискаха че иначе ще изтърват парата!Сега пак на наш гръб ще се излежават по болниците!
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинитедават резултат ще има нови рекорди.