Кметът на Ловеч с писмо до здравния министър, иска лекари

Писмото е по повод пенсионирането на директора на РЗИ
10 юни 2021 21:23, Анисия Иванова
35
Кметът на Ловеч с писмо до здравния министър, иска лекари
Снимка: Pixabay

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова е изпратила писмо до здравния министър д-р Стойчо Кацаров с искане за спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти за сферата на здравеопазването в Ловеч, съобщават общинската администрация. Писмото е по повод последните административни решения, които, според Маринова, имат пряко отражение върху сектор "Здравеопазване" на територията на Община Ловеч.

"В тази остра криза на медицински специалисти, ръководството на Община Ловеч научи от медиите за преместването на прокуриста на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД - гр. Ловеч д-р Атанас Атанасов на работа в София, както и за пенсионирането на директора на РЗИ - Ловеч д-р Анета Винева", съобщава кметът Корнелия Маринова и добавя, че това са лекари, доказани специалисти, от които има нужда, тъй като за ловешките граждани всеки медик е ценен.

В писмото се посочва още, че недостигът на медицински специалисти в ловешката болница е хроничен проблем, под въпрос е съществуването на акушеро-гинекологичното отделение.

Маринова добавя още, че въпреки че Общината подпомага болницата, включително със служители от общинското здравеопазване, привличане на дарители, извършване на текущи ремонти, осигуряване на подходящи битови условия за стажанти, предоставяне на ведомствени жилища за настаняване на медицински лица, акционерното участие в годините не се увеличава със стойността на закупените активи и към настоящия момент е 10,74 процента.

"Изразявам своето безпокойство от тези действия и се надявам проблемът да е комуникационен, а не дискриминационен. Всички ние очакваме преди предприемане на действия, отстраняващи медицински специалисти от работните им места, Вашите експерти да изготвят локални анализи и проучвания, относими към съответните структури. Същото би дало възможност на ръководството на Министерство на здравеопазването да взема информирани решения.
Надявам се, че ще предприемете спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти за сферата на здравеопазването в Ловеч", пише още в писмото, цитирано от администрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1.Габриела Ивова Петракиева е дъщеря на антипсихиатърката от ДПБ в Ловеч от Черния списък Магдалена Ганчева Петракиева и гинеколога Иво Петракиев. Магдалена Петракиева е много проста, нагла, луда и пише нарочно фалшиви епикризи на психично здрави хора, за да получи повече пари. Беше чистачка в Окръжна болница, но нещо стана и завърши медицина. Прави си експерименти с психотропни на здрави лица и ги превръща в отпадъчна човешка маса. Тя е на първа сигнална, *** чума на 54 г.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки, че е пенсионирана д-р Анета Цонева Винева е председател на комисия в ТЕЛК и през март 2022 г., което е незаконно.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам болницата е общинска- кметът на общината може да реши колко да им плаща и да привлече нови кадри
9
1
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Според теб програмистите ли са виновни за ниските заплати на лекарите?Готов съм да се обзаложа,че това не е така!Министърът е преценил колко да им палща и толкова им плаща.Всички които са недоволни-стачкуват.Учители,полицаи миналата година стачкуваха.Само лекарите не стачкуват.Значи са доволни.Още значи могат да им намаляват заплатите след като си мълчат!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ha Това е защото не го е надушил Кацарчето - да го е пенсионирал със задна дата!
7
2
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
И още повече няма да има лекари.Сега след изборите като ни стане министър председател Тошко Йорданов дето ни нарече фашисти и тези колеги дето могат ще избягат кой където може!Не 93 годишни,ами 193 годишни ще"работят"!А и никой млад човек вече не смее да слева медицина.
6
0
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Аз съм лекар.Завърших преди 10 ноември.Първо се опитаха да ме разпределят насилствено.След това заплащаха отвратително малко.Имам колега който за да разубеди сина си да става доктор го "съветвал" с атласа на Синелников,докато атласа се скъсал!Сега "съветваният"има друга професия,достойни доходи и добър живот.Мизерията която преживяхме на никого не пожелавам,затова никого не бих посъветвал да следва медицина!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4Познаваш ли Габриела Петракиева, майка й е психиатър, а баща й акушер-гинеколог?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужаса на малките градове.От Ловеч съм ми е мъчно за родният ми град когато се върна в него винаги правя разликата от преди 30-40 години.Пълен с хора деца, култура,проекти,заводи ,дух , история.Сега се носи по течението на бедността и забравата на височайшите управници на държавата ни.
3
2
 
6
 
! Отговори
ha преди 2 години
В ТЕЛК Павликени работи 93 годишен специалист.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплата на програмист с една година стаж, който по цял ден си драпа макарите - 4000 лв. Заплата на лекар в държавна болница, който спасява животи - 800 лв. Няма какво да се оплаквате. Заслужихте си го. Лекувайте се в Турция или се оплачете първо на арменския поп, после на Св. Петър.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, на Габриела Петракиева от ИТН, кандидат-депутат, родом от Ловеч, давате й тема за журналистическо разследване.