Неизвестен стреля по домашни котки в Горна Оряховица

Извършителят все още не е установен
24 юни 2021 08:46, Ния Христова
43
Неизвестен стреля по домашни котки в Горна Оряховица
Снимка: Pixabay
Неизвестен стреля по домашни котки в оживен квартал до училище в Горна Оряховица. Проблемът продължава вече 4 години, а след множеството жалби извършител на престъплението все още не е установен, предаде Нова тв.
 
Проблемите са започнали през 2017 г.

"Стрелбата продължава и до днес. През почивните дни по Великден отново имаше ранено животно. Няколко седмици след това на стълбите на съседната къща пак намерихме подобна сачма от въздушно оръжие", разказа Галина Горова.
 
"Всички котки, за които се грижа са кастрирани, за да няма размножаване. Животните са сравнително страхливи и единственото, което правят е да минават през дворовете на къщите", добави тя.

43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен..Живея в Германия...Ми то затова няма безпризорни кучета и котки понеже са станали жертва на въпросните съсли ли какво е това за пръв път чувам думата.
36
2
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
Ей северняцииии, не тепайте мачките! Грехота е.
35
5
 
4
 
! Отговори
Див Петел преди 1 месец
Който проявява склонност за насилие над животни, със сигурност ще прояви насилие и към хората. Този тип хора са толкова нещастни, че причинявайки нещастие на други - животни или хора, се успокояват за малко в собственото си безпътие. Този е някой извратен страхливец с евтина въздушна пушка.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Живея в Германия. Безпризорни кучета и котки няма. Обаче пък какви паткани се разхождат из града, не е истина. Вече не ми прави впечатление като ги виждам как искачат от мазетата.
33
1
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Хайде кажи ми в коя цивилизована държава има бездомни животни? Не съм бил навсякъде, но в скандинавските страни такова понятие НЯМА!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 29Това не е уникум. Повечето котки го правят. На едни познати котката им беше донесла жив заек.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У наше село плъховете ловят котки. Разсипаха я тая държава ей!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Нашенска работа...Какви са тея самоделно направени гаража по дворовете, а има и кучешки и котешки колиби по крайните квартали, но много грозни за жалост а стопаните и они същите.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 27 - Стига на мишоците да им замирише на котка и ще заобикалят този двор. Освен това котката е ловец и дебнещ звяр, това е заложено генетично. Знам хора, чиито котки убиват мишки, но не ги ядат. Дори има такъв уникум - котката на една позната баба донася и слага пред нея всяка мишка, която е убила. После престава да се интересува от нея. Дали котката не схваща, че я хвалят? Може би разбира това от тона, с който й говори бабата.
28
1
 
8
 
! Отговори
ИнтересниЗверчета са преди 1 месец
Някои котки сами си избират стопани. Не знам какви критерии прилагат. Родителите на моя позната живеят в село край София. Незнайно откъде в двора им се беше настанил разкошен голям бял котарак, явно е бил домашен и кой знае как се е озовал там. После един направил опит да им го открадне, защото животното наистина е много хубаво. Само че котаракът сам се върнал в дома на родителите на моята позната. Значи иска да е при онези хора, които той сам си е избрал.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Известен брой котки...Тия котки не ловят мишки. Изобщо котките вече не ловят мишки.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако към проблема се подходи отговорно и броят им ще се регулира, и самите животинки ще бъдат обезпаразитявани и ваксинирани. А сега какво? Фалшиви маркировки на уж кастрирани кучета, които се размножават ударно, а за котките дори и такива фалшиви грижи няма. Пълен хаос, само дето някои успешно усвояват някакви пари.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В нито една цивилизована държава няма негативно отношение към бездомните животни, даже напротив. Следи се популацията, кастрират се животните...само на балканите отношението е такова.
24
2
 
12
 
! Отговори
Известен брой котки преди 1 месец
по дворовете трябва да има, защото в противен случай мазетата ще се напълнят с мишки. Затова много домоуправители се грижат във вътрешните дворове на големите жилищни сгради да има по една-две котки. Проблемът е, че това не е решено централно - специалисти да кажат какъв да е броят на дворните котараци във всеки район. После тези котки да минат ветеринарен преглед, да се ваксинират и чипират, да се реши коя след колко време да бъде кастрирана и така да се регулира броят им.
23
3
 
2
 
! Отговори
Нашенска работа преди 1 месец
По-миналата година някой беше стрелял по котки в един от крайните квартали, където имам познати. Обаче при стрелбата беше надупчил покривите на няколко самоделно направени гаража по дворовете. После като завалял дъжд беше протекло вътре в гаражите, последвала комшийска разправия до Бога.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някоя откачалка събира 20 котки да ги храни. След половин година колко ще са. На всякъде е пълно с бълхи и мякуне и мирисми.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 - Не политизирай излишно. Още през 90-те години се разбра, че могат да се вземат готови пари под предлог, че ще се използват за кастриране на бездомни животни или че такива животни ще бъдат събирани, затваряни и хранени някъде, където няма да пречат на живущите. Има хора, които меркантилно се възползваха от това и хем пари се пилеят нахалост, отиват в джобовете на некоректни лица, хем не е решен проблемът с безпризорните животни.
20
7
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Да стреля/ ТОВА , ЧЕ УЛИЧНИТЕ КОТКИ ТИ ПИК-АЯТ В ОБУВКИТЕ КОИТО СИ СИ ОСТАВИЛ ПРЕД ВХОДНАТА ВРАТА ,СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ!!
19
9
 
3
 
! Отговори
МЯУ преди 1 месец
Да се възстанови смъртната присъда специално за да бъде наказан този убиец!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВСЯКА ОБЩИНА СИ ИМА ЗАКОНИ И ТЕ НЕ СА ОБЩИ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА! В ЕДНИ ГРАДОВЕ Е ЗАБРАНЕНО ХРАНЕНЕТО НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ А В ДРУГИ НЕ Е! В СОФИЯ ВСИЧКО Е РАЗРЕШЕНО А ПРОБЛЕМИТЕ С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ИДВАТ ОТ ТОВА, ЧЕ НЕ ГИ СЪБИРАТ , А ПАРИ СЕ ДАВАТ И ТО МНОГО ОТ ЕС ДОРИ ОБЩИНАТА НЕ ПЛАЩА НО СЕ КРАДАТ ОТ ГЕРБ!