Бавят разкриването на още две платна на ГКПП "Кулата-Промахон"

Забавяне ще има със "зеления коридор", обещан за камионите
1 юли 2021 10:14, Петя Славова
8
Бавят разкриването на още две платна на ГКПП "Кулата-Промахон"
Снимка: БГНЕС

От 1 юли, на ГКПП "Кулата-Промахон" се очакваше разкриването на още две входни и едно изходно платно за леки автомобили.

На среща между областния управител на Благоевград Николай Шушков и представители на държавата, проведена в средата на миналия месец, беше обещано, че от 1 юли, на граничен пункт "Кулата-Промахон" ще бъдат разкрити нови пътни платна.

Още по темата
По информация на Гранична полиция това обаче няма да се случи от днес. Въпреки това аварийната лента ще бъде преструктурирана. На нея ще бъде поставена още кабинка за обработка на документи и там ще бъдат пропускани леките автомобили, предава БНТ.

Забавяне ще има със "зеления коридор", обещан за камионите. Шофьорите на празните тежкотоварни автомобили трябваше да бъдат пропускани в лентата за автобуси, но това няма да бъде изпълнено в обещания срок.

Въпреки това от днес и за тях ще бъде разкрита още една кабина за обработка на документи с цел предотвратяване на създаването на километрични опашки.

В момента движението е натоварено, като опашката от камиони е близо километър.

Граничен пункт "Илинден-Ексохи" няма да бъде отворен за туристи от днес. След протест на местни жители беше проведен разговор между гръцките и българските власти, след която беше обещано, че пунктът ще бъде отворен за туристи и ще заработи нормално, но това няма да се случи заради твърде затегнатите мерки в южната ни съседка.

Така туристите ще могат да преминават в Гърция само през два от пунктовете - "Кулата" и "Маказа".

Преминаването в момента не отнема повече от час.

От днес за преминаването на границата влиза в сила и чрез европейски цифров сертификат.

Не е ясно обаче дали на граничен пункт "Кулата" преминаването с такъв сертификат ще бъде възможно.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
До АнонименОще няколко месеца управление на фигуранта и трябва да затваряме държавата. нищо не се строи всичко е замразено, дори пари за ремонти не се отпускат!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълен хаос в държавата наследен от ГЕРБ. Години ще трябват, за да се оправим от този хаос на ГЕРБ.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе при Ципрас не беше така.От където и да мина все беше отворено.Сега при тоя Мицотакос нещо се мотат яко гърците.Хем пищят,че искат туристи хотелиерите и кметовете им,хем цедка на границите.Имат още някой ден да решат какво искат или ще сменя дестинацията!Няма да им вися като просяк на браздата аз!!!!!
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изчегръкаме всичко и в пликове при радев
4
7
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Това не са туристи а мазохисти. Да се влачиш на опашки, да те правят на *** значи си мазохист а не турист. Туриста си хваща самолета и отива директно на почивка.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някъде пишат, че Илинден отваря днес, тук че няма да отвори. Цялата ни работа е такава.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Кулата работят 4 гишета за автомобили. Проверката на една кола отнема 2-3 минути. Българите и гърците проверяват на едно гише, всеки неговите си документи. Българите проверяват лична карта/паспорт, документите на колата, гръка преглежда PLF формата, сертификатите и дали имената съвпадат в ЛК. Всичко се прави "на око". Като се редите гледайте на вашата колона да няма коли с номера извън ЕС и ще минете бързо.
1
7
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 1 месец
Браво на цялото правителство и лично на ген. Радев, че въпреки забавянията се трудят неуморно за благото на народа и денонощно мислят как да осигурят трето платно на ваксинираните достойни българи, а неваксинираните нека се тъпчат по черните пътища, където да им бъркат в носа. Браво!