Няма да отстрелват мечката, нападнала жена в Белица

Хора създадоха онлайн петиция в подкрепа на животното
5 юли 2021 09:20, Ния Христова
53
Няма да отстрелват мечката, нападнала жена в Белица
Снимка: БГНЕС
Жената, която беше нападната от мечката е жива и здрава, а през последните три денонощия животното не е засичано в района. Надявам се да е високо в гората. Това обясни кмета на Белица Радослав Ревански пред bTV. 
 
Той е категоричен, че никой няма да убива мечката.
 
"Два часа след нападението тя беше засечена в същия район и затова забраних достъпът до него, нямаме разрешение за отстрел", обясни кметът.
 
Аки Исмаил, който е горски служител, обясни, че е възможно мечката да бъде прогонена. "Това е животно, което мигрира, не може да стои там, където има шум", изтъкна той.
 
Радослав Ревански обясни, че е взето решение да се направи кампания и среща с местната общност, защото продължават да ходят за гъби. "Казах им: Като ходите за гъби, бъдете по-шумни. Дивите животни бягат от хората", посочи кметът.
Още по темата
 
Той припомни, че преди 30 дни е имало издадено разрешение за отстрел, но животното не е намерено. "Тя си е в гората и няма да се отстрелва, нямаме лошо отношение към животните в община Белица", каза още той.
 
Местната власт поиска отстрел на животното след нападението, но хора създадоха онлайн петиция в защита на мечето.
 
"Това е просто недопустимо в една цивилизована европейска държава. Нормално като отидеш в гората да имаш едно на ум, че нещо може да се случи. Дали змия, дали нещо друго. Просто трябва да започнем да имаме хуманно отношение към животните", каза Цветелина Йорданова, инициатор на петицията в защита на мечката.
 
"От фондация "Четири лапи" смятаме, че при всички положения трябва да се направи възможното животът на мечката да бъде запазен, както и районът да бъде безопасен за хората там", отбеляза Димитър Иванов, директор на Парка за танцуващи мечки.

53
Още от Страната
Ватосът е шампионът на лятото сред рибите в Царево
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 3 седмици
ЗАЩО ГЪБАРИТЕ НЕ НОСЯТ СПРЕЙ ЗА МЕЧКИ?!? ВСИЧКИ ЖИВОТНИ ЛИ ЩЕ УБИЕМ, КОИТО НИ ПРЕЧАТ ДА ИМ УНИЩОЖАВАМЕ ХАБИТАТА???А МАЛКИТЕ МЕЧЕТА, КОИТО ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ МАЙКА? .... ЗВЕРОВЕТЕ СМЕ НИЕ!
45
0
 
4
 
! Отговори
Голямо преди 3 седмици
престъпление е извършила мецана - проявила е расизъм.
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В новините съобщиха, че ще я убият. Била засечена отново. Ако това е истина, просто е безумие. Да започнат да избиват всички животни в гората, за да могат гъбарите или тези, които ходят за дърва, да си ходят спокойно. Това не е нормална държава.....
43
9
 
5
 
! Отговори
до Той преди 3 седмици
горите планините са на хората ,а агресивни животни се отстрелват и толкова. Дори в либимите ви САЩ е така.
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
спокойно мечката ще я утрепат, зелените нека си лаят. Ако не я гръмнат ще я отровят. Хайде стига балони.
41
2
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 3 седмици
Абе, да викат баба им Бриджит Бардо, тя ще оправи мечката. Нали много милееше за тях преди години, че и пари дари.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
мдаа сега ще осъдят жената че е нарушила следобедния сън на мечката.
39
1
 
5
 
! Отговори
Сайга 12 преди 3 седмици
до 12 След като ти си позволяваш да даваш акъл, пишейки глупости за носене на старинни копия в гората, чел нещо ама не разбрал...
38
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
До 36 Сайга 12. И мен не ме мисли.И не давай акъл на човек когото не познаваш ! Имам предвид съвета за Боримечката.
37
6
 
11
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 3 седмици
Подписалите петицията са виждали диво животно само в Ютюб ;)))Вица за звънчето в мечешкото л.йно го знаете, нали?
36
1
 
2
 
! Отговори
Сайга 12 преди 3 седмици
до SS Не ме мисли точно мен!!!
35
3
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
До 34 Сайга 12. Ами ходи тогава с ръцете в джобовете и не носи нищо за самозащита.
34
2
 
8
 
! Отговори
Сайга 12 преди 3 седмици
до SS А бе ходили са някога на лов за мечки със специални копия, и не само в Русия. Само че освен копията (някои са били с вила в задния край за подпиране) са носили и брадви. Били са повече от един човек и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с кучета. Такаче не те съветвам сам да се правиш на Боримечката!
33
0
 
12
 
! Отговори
Сайга 12 преди 3 седмици
Предполагам защо мечката е прекратила нападението. Миризмата която се е носила от нападнатата е била в състояние да прогони и по-свиреп хищник от други райони на света.
32
5
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Има няколко картина на именити руски художници в които има изобразени сцени на лов на мечки с хладно оръжие --рогатина.Това е вид копие с широко острие което лесно може да бъде направено от парче 3,5 милиметрова ламарина.Виждал съм навремето да продават германската версия наречена зауфедер.Хубавото е че дръжката се разглобява и всичко се прибира в ***.Ако сте планинар погрижете се за сигурността си.!
31
11
 
12
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Вероятността да оживееш в саваната без оръжие е около два часа . И няма да ви изядът лъвовете а хиените, и кучеглавите павиани,или някой бивол ще ви стъпче. А тук намирам за отвратително да се помилва мечката.Може би защото не знаят коя да отстрелят.Отвратително е ,че животът на една мечка е по ценен от човешкия.Затова ,ако ходите по гората носете си оръжие.
30
4
 
22
 
! Отговори
Той преди 3 седмици
Правилно решение. Какво е виновно животното, че му се навират в територията....
29
1
 
4
 
! Отговори
петиция преди 3 седмици
жената. Откъде накъде ще ходи за гъби.
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** налазиха и горите, да беряли гъби. Ами разкарайте се оттук. Тръгнали да опоскват гората и после хленч, че ги нападнало мече, което си пази потомството.
27
7
 
18
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Коя мечка ще стрелят, да не носи табелка, че е правилната мецана.Нещастен случай, но нищо не може да се направи-това си е гора с диви животни.Да дадат работа на хората ,че да не хващат шубраците