Екипи още възстановяват контактната мрежа след влаковата катастрофа

В неделя пътническият влак Бургас-София се вряза в ремарке на камион
23 авг 2021 08:29, Ния Христова
3
Екипи още възстановяват контактната мрежа след влаковата катастрофа
Снимка: БГНЕС
Екипи все още работят по възстановяването на контактната мрежа и съборените стълбове след влаковата катастрофа край Карнобат, съобщи Нова тв.
 
В неделя пътническият влак Бургас-София се вряза в ремарке на камион. Според първоначална информация шофьорът на тежкотоварния автомобил не е изчакал на прелеза и се е опитал да премине линията. 
 
Във влака са пътували близо 200 души. При инцидента пострада 60-годишна жена, която има ожулвания по ръцете. Десет души са с леки порязвания от счупените прозорци.
 
Директорът „Обслужване и продажби” в БДЖ Константин Азов обясни, че звуковата и светлинната сигнализация е била задействана при преминаването на камиона.
Още по темата
 
"Машинистите са задължени да дават звуков сигнал. Сигнализацията на прелеза също е била поддържана перфектно от НКЖИ. Тя е продължила да сигнализира и след удара, но водачът на камиона не я е отразил", добави той.
 
Азов обясни, че тепърва ще се оценява мащабът на щетите след инцидента. Повредена е контактна мрежа в продължение на 400 метра и три стълба.
 
"Започнахме с влаковете, които предстои да минат, за да не стане струпване и да затрудним движението. Намерихме автобуси, защото не държим при нас. В рамките на 2-3 часа открихме първите автобуси и превозихме пътниците до Карнобат",  уточни директорът в БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не ми стана ясно защо шофьорът не е арестуван? Това , че е минал при пусната сигнализация За идващ влак това, което е направил този виден интелигент си е чист терористичен акт. Застрашил е толкова животи. Отделно дето потроши чисто нов Локомотив. Сега трябва да плаща цял живот и да полежи малко в затвора. Само и само да не изчака 3-4мин докато мине влака. Аман от селяци.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега яко съд и затвор за кираджията. Я сметни 200 души дето са загубили па 4-5 часа от живота си , отделно материалните щети.