Два нощни влака по маршрута София-Бургас-София ще пристигат по-късно

Промените ще бъдат от 30-ти август до 8-ми септември
27 авг 2021 16:19, Анисия Иванова
5
Два нощни влака по маршрута София-Бургас-София ще пристигат по-късно
Снимка: БГНЕС

От 30-ти август до 8-ми септември тази година ще бъдат въведени временни промени в разписанието на два нощни влака, които се движат по маршрута София-Бургас-София през гара Пловдив. Причината за промените са свързани с извършване на преустройство на контактна мрежа за стартиране на подготвителни и демонтажни дейности в гара Пловдив от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ във връзка с реализиране на проект „Модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и изграждане на Комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив”.

През периода на извършваните ремонти нощните влакове № 8626 от Бургас за София и № 8627 от София за Бургас ще бъдат обслужвани от дизелов локомотив в участъка от гара Крумово до гара Тодор Каблешков, съобщиха от БДЖ.

Превозът с дизелов локомотив се налага поради изключване на напрежението в контактната мрежа и с цел да не се налага смяна на маршрут или превоз с алтернативен транспорт за клиентите на БДЖ от тези влакове.

Поради въведените промени в организацията на движение на двата нощни влака през посочения период ще бъде променено разписанието им, както следва:

- Бързият влак № 8626 от Бургас за София, който заминава от гара Бургас в 22:05 ч., ще се движи с коригиран график след гара Първомай и ще пристига в Централна гара София с 28 минути по-късно, т.е. в 06:30 ч.;
- Бързият влак № 8627 от София за Бургас, който тръгва от Централна гара София в 22:55 ч., ще пътува с променено разписание след гара Стамболийски и ще пристига в гара Бургас с 67 минути по-късно, т.е. в 07:30 ч.

Във връзка с наложените корекции ще бъде променено разписанието и на пътническия влак № 10120 от Септември за София, който ще заминава от гара Септември в 03:35 ч., което е с 28 минути по-рано от редовния му график.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за актуалното разписаниe на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
номер 3, с тези примери, които даваш - очеизвадно не си пътувал с влак в Европа ( а явно и в България) и толкова глупости и неверни неща написа, че спокойно може да се каже, че Интернетът ти е враг голям.
3
4
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
Слушай сега *** беден. Мадрид-Барселона пътувах за 32 евро билет закупвен 1месец предварително!!! влак Ave. 650 км ги взима за 2:30 часа!!! Изчезвай нещастнико беден, говорещ на изуст!!! Ако искаш да ти кажа да видиш сайта на RENFE Испания и да видиш цените!!! Нещастен роб
2
2
 
4
 
! Отговори
Rollercoaster преди 2 години
Да ги засилят един срещу друг и най накрая да се приключи с агонията на БДЖ.
1
5
 
7
 
! Отговори
Недоразумението БДЖ преди 2 години
трябва да бъде закрито!!! Влаковете в Испания и Франция се движат с по 320км/ч,а тукашните е чудо, ако пристигнат!!! Все пак БДЖ е огледалото на Панелистан!!!