Пловдив се превърна в икономическо чудо, с най-висок прираст е

Зам.-кмет: Има нужда от по-голяма инфраструктура, ясли и детски градини
17 сеп 2021 17:00, Анисия Иванова
54

"Пловдив се превърна в икономическото чудо и е сред бързоразвиващите се градове в Югоизточна Европа. В последните години привлича много млади хора, които идват да живеят и да работят тук. Доброто качество на живот много помага. Механичният прираст е положителен и е най-високият в страната", заяви зам.-кметът на Пловдив по образованието Стефан Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Над 10 000 души се преселиха в Пловдив, училищата вече изпитват затруднения с приема.

Стоянов е категоричен, че градът има нужда от по-голяма инфраструктура, повече места в яслите и детските градини, съвсем скоро - и в училищата.

"Ще трябва да строим нови училища. Трябва оптимизация на мрежата, правим го всяка година. Имаме финансиране за ново училище, подготвяме основен ремонт на изоставено училище. Мислим за нови проекти, за не се стигне до сериозни социални кризи", каза той в "България сутрин".

Зам.-кметът посочи, че в момента в града не достигат 200-300 места за градините и 350-400 за яслите. В момента работим по 10 проекта и се опитваме постепенно да решаваме проблема, отбеляза той.

Зам.-кметът по образованието подчерта, че Общината работи сериозно по инвестиционната програма. Основната им задача е да заложат трите ключови проекта за града - разширяване и довършване на Околовръстното шосе; развиването на градската железница.

"Развиването на градската железница ще създаде по-комфортен и екологично чист градски транспорт", увери Стоянов.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
Док преди 2 месеца
Не мой да бъде! Асфалта не се яде!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен. А кво да правят на село? Като минаваш с колата да им се радваш, че са там ли?
6
1
 
20
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 месеца
Я сега някой имотен брокер да ми разясни къде да си туря париците - в Етишопия или в Майнатаун?Шегата настрана. Една хубава новина. Ако живне провинцията не само Пловдив само тогава тази държава ще има бъдеще.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прииждат хора от провинцията защото останаха без поминак, както е във София. Селата се обезлюдават.
4
10
 
12
 
! Отговори
бобчо преди 2 месеца
Всички инвестират в Пловдив, защото има много млада работна ръка в Столипиново! хахаха ромовете ще спасят България, защото много имсе*** работи
3
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Работя в компания,която има офиси в София и Пловдив.Има колеги,които се преместиха от Пловдив в София,в обратната посока движение няма.
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
след София, това е другият град, в който се наливат много държавни пари... има градове, до които няма нормални пътища, какъв бизнес и живот да става дума...
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не на последно място заради бургаската шматка, дето пъди инвеститори с неочаквано колебание и странни изисквания. Кога администрацията започва да задава странни въпроси и послания към инвеститори, а?