Над равнините ще е облачно, на изток ще преръмява

Над планинските райони ще преобладава слънчево време
Обновена: 1 ное 2021 07:28 | 1 ное 2021 07:19, Елка Василева
0
Над равнините ще е облачно, на изток ще преръмява
Снимка: архив, БГНЕС

Над равнинната част от страната ще се задържи с ниска слоеста облачност или мъгла и на отделни места, главно в източните райони ще преръмява. Над планинските райони ще преобладава слънчево време.

Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са от около минус 1° на места в Югозападна България до  8°-12° на изток, сочи  прогнозата на НИМХ.

Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°.

Привечер и през нощта срещу вторник над Западна и Централна България видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява.
 
Над Черноморието ще преобладава облачно, преди обяд и мъгливо време. На места ще преръмява. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
 
Над планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в ниските части ще е мъгливо. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра - около 5°.

Във вторник от запад облачността бързо ще се увеличи и на места от запад на изток ще превали дъжд; по-голяма е вероятността за по-съществени количества в отделни райони в Западна България, където дневните температури ще останат около 10°. В Дунавската равнина вятърът временно ще се обърне от запад-северозапад. Над Източна България преди обяд ще се задържи с ниска облачност, която след обяд за кратко ще намалее; там ще се усили вятърът от югозапад и дневните температури ще достигнат 16°-18°.

В сряда облачността ще се разкъса и ще намалее, но на места в низините преди обяд ще бъде с мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е от южната четвърт, предимно слаб. Преобладаващите максимални ще са между 15° и 20°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари