Заведенията в Казанлък остават празни вече две седмици

Собствениците са застрашени от фалит
3 ное 2021 11:48, Ния Христова
66
Заведенията в Казанлък остават празни вече две седмици
Снимка: БГНЕС
Ресторанти и заведения в Казанлък вече втора седмица остават празни. Собственици казват, че вече са изправени на ръба на фалита. 
 
Преди седица собственик на ресторант в града беше принуден да събори част от заведението си, за да намали непосилния наем, припомни Нова тв. Седмица по-късно в заведението продължават да липсват клиенти.
 
"Освен вас, да виждате някой друг? Няма никой. И вече е така цяла седмица и не само при мен, а и при колегите. Ако нямаме компенсации, персоналът отива на борсата. Не може с празно заведение в центъра на Казанлък. Аз не мога да платя две надници- на сервитьорката и на готвачката. Това вече е нетърпимо", споделя собственикът Антон. 
 
През последните две години, Антон се е разделил с почти половината си персонал. Негови колеги в града вече затвориха заведенията си. Разходите, обаче, не намаляват и все повече представители на този бизнес обмислят затваряне.
Още по темата
 
"Аз съм на ръба. Поставил съм си за цел, може би още една седмица или две. И това е времето в което трябва да реша аз работя или затварям.  Къса ти се част от сърцето", споделя още собственикът. 
 
Персоналът и в други заведения в Казанлък е притеснен да не загуби работа си.
 
"Всички са много притеснени, около 10 дни идваме на работа  някакво огромно напрежение има много неясноти напоследък, дали ще продължим работа, дали няма да продължаваме работа. Ако нямаме пари, няма как да си плащаме сметките, няма как да плащаме абсолютно нищо", коментира друг собственик на заведение. 
 
Компенсации за работещите в бизнеса, няма да могат да го спасят изцяло.

66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 1 месец
Всички в ресторантите и по таксита та са в сивата икономика, те Не произвеждат, само преразпределят.
59
0
 
13
 
! Отговори
Звигойн Фон Дьо Тен преди 1 месец
Ами затваряйте, при нас се търсят 10 оператори на машини за салфетки. Не е казано че цял живот ще прибираш бакшиши
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Имат възможността да работят на пълни обороти." - при 20% инжектирани дали имат достатъчно персонал. За клиенти да не говорим.
57
3
 
10
 
! Отговори
x преди 1 месец
Важно е да не умрем от ковид, а това че ще умрем от глад не е важно. Спасяват ни, доверете им се на спасителите.
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали искаха сертификати, ами нА ви сертфикати! Аре ваксаните, ходете да пълните заведенията! По-бързо, че не е ясно кога тромбът ще се откъсне и вече ще ви е късно за ходене...
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То глад и мизерия ще ни убият повече от вируса.
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако бяха учили медицина сега щяха да имат доста работа.
53
0
 
11
 
! Отговори
Ванката преди 1 месец
Ами да работят с доставка по домове и офиси. Иначе аз спрях да ходя по заведения още откакто забраниха пушенето, щото ми писна да вися на входа, тъй че не ме вълнуват особено кръчмарите, но пък хиляди си вядат от там хляба...
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-важно е на кирчо някой да му хвърли един хубав бой.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спрях да ходя по заведения още в началото на пандемията. На първо място, че е опасно, второ-скъпо е, трето-на повечето места хигиената, обслужването и качеството на храната не ми харесват.Ако толкова ми се приходи и си струва, ще се прежалв за някой тест. А имам и доста познати със сертификат и пак не ходят. Кризата засегна всички.
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойкот на зелените подлогии
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами, присъединете се към протеста. На мен не ми е убаво щото не *** пущат на кръчма и протестирам.. за сега мирно,,
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До "Работник: Трябва да дават пари на работниците загубили работата си, а не да спонсорират бизнеса. Като фалира някое кафе голяма работа. Няма да е първия и последния фалит..." _____________ При частни договорни отношения, частникът компенсира. При осигуровки, на борсата! Толкоз. Уволнението не е заради сертификати, К19 или... Поне 2000000 са издадените. Не са затворени или ограничени. А за лошо управление на бизнеса. За това, има фалит. А не държавата, НИЕ, да плащаме на всеки лаком частник
47
5
 
2
 
! Отговори
Няма страшно преди 1 месец
Най-важното е на изборите да гласуваме за тези които ще продължат промяната.
46
0
 
13
 
! Отговори
Колов. До 44 преди 1 месец
Проблема не са кафетата...почти всички заводи са фалирали без 60 на 40 както са в момента.Това не може да е вечно,няма как държавата да издържи.Отделно никой не иска да дойде на почивка в България вече и туризма и той ще рухне .Само с ДДС няма как.Пандемиите са смачкали много държави и ние отиваме на там.
45
12
 
7
 
! Отговори
Колов. преди 1 месец
Българина е уникален,то повечето са роми и турци вече де.Като лапяса той или някой от семейството му иска да му съберем пари да се лекува в Германия,Израел,Швейцария нали така?Защо тогава той не слуша какво говорят за ковид техните професори а слуша Мангъров?Тук нещо не се вързва. ..
44
8
 
5
 
! Отговори
Работник преди 1 месец
Трябва да дават пари на работниците загубили работата си, а не да спонсорират бизнеса. Като фалира някое кафе голяма работа. Няма да е първия и последния фалит...
43
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При "лошия" модел на ГЕРБ имаше локдауни - НО и компенсации за затворените бизнеси. При "алтернативния" модел Радев има сертификати, рекордна заболеваемост и смъртност, празен бюджет. Къде са парите не????
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не им е унищожил препитанието. Имат възможността да работят на пълни обороти.Няма за какво да ги компенсират. Частници са, няма аз да плащам на мастика да заплаща почтено труда на работниците си, че и аз да давам на частника пари, за да (не)осигурява хората си! Да работят и да си изкарват и печалба! Ама както някои - качествено!
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, аз лично не злорадствам изобщо. Зная, че си подбираме заведенията, в които ни харесва всичко. И пак, там ходим. Те имат клиенти. Рядко, но си поръчваме и за вкъщи. На много места не ходим заради обслужване, храната, лъжите!