Медиците в "Спешна помощ": Условията на работа са трагични

Екипите искат достойно заплащане за труда им
7 ное 2022 15:00, Петя Славова
17

За решения на многото проблеми, които изпитват работещите в Спешна помощ, апелират медиците. Днес в 12.00 часа линейки от цялата страна се включиха в "мълчалив и оглушителен" протест, който ще продължи до 13 ноември.

Екипите на Спешна помощ се с включиха със звукови и светлинни сигнали като призоваха за достойно заплащане и подобряване условията на труд.

Фелдшерът Мариян Марков е с 27-годишен трудов стаж в системата на Спешна помощ. Пет години е работил към филиала в Стражица и още 22 години във филиала в Горна Оряховица. През почивните дни работи на кабинет, като обслужва жителите на още три села.

Още по темата

"Има катастрофи, а да не говорим, когато има пострадали малки деца. Тези неща остават в човека за цял живот", сподели пред Bulgaria ON AIR Мариян Марков.

Точно в 12 часа днес със светлинна и звукова сигнализация на линейките екипът на Спешна помощ в Горна Оряховица се включи в националния протест. Във филиала работят 48 души. Броят им е крайно недостатъчен, но въпреки това досега не са отказвали адрес.

"Лекарите в началото на COVID бяха 12, сега са 6. Натоварването при фелдшерите е голямо. Дават извънредни часове. Не могат да се взимат отпуски. Храната е 2 лв. на ден", каза Марков.

Спешните медици протестират най-вече за достойното заплащане на труда им. До 13 ноември всеки ден в 12 ч. на обяд служителите от Спешна помощ ще включват предупредително звуков и светлинен сигнал за 3 минути, за да напомнят за дългогодишно трупаните и нерешени проблеми на работещите в сектора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
За копейката не знам дали нещо взима, но има едни други дето правят магистрали по 300 милиона за 20км и едни други с офшорки дето откраднаха чрез скока на газта бая пари от хората. Някой знае ли каква е цената на това да предадеш родината си и да дадеш 5 милиарда за картинки на самолети по време на криза? А каква е цената на това да раздаваш необходимата на българската армия техника безплатно на Украйна?
9
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Анонимен.7--Каквото искат бе
8
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейката не тря работи! Взима 2 милиона от субсидията.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 лв. на ден им давали за храна. С 2 лв. какво точно могат да си купят?
6
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За съжаление на евроатлантическата хунта, която е окупирала властта, не и пука за лекари, учители и пенсионери. Веднага, без парламент, се събраха и решиха да ни подарят оръжията. Този акт е дори противоконституционен, но го направиха. Само че за бюджет и за пари за лекарите - няма да се разберат и ще оставят държавата на автопилот. Важното е, че след предателството, което извършиха, ще им уредят някакви позиции в чужбина.
5
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Признайте си за ковидлъжата, мафия
4
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами напускайте, какво само плашите и без това не лекувате ами убивате!
3
19
 
8
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Само индианците ги оправят тия от спешното! Бой, бой и пак бой!
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма ресурс за медици, да не би са от украина, че да им помагаме?!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аплодисменти моля!