Отец Василий за Сашко: Чудесата стават всеки ден

И големите хора трудно биха издържали 9 дни в гората
22 ное 2022 09:20, Петя Славова
19

След девет дни в неизвестност 12-годишният Александър от Перник бе намерен. Обществото се обедини в желанието да помогне.

Според отец Василий Сарян от храм "Преображение Господне" Господ понякога има удивително чувство за хумор.

"Чудесата стават всеки ден, жалкото е, че не гr виждаме. Събуждаме се всеки ден, никой няма власт над съня си. Господ иска да ни покаже, че не всичко е в нашата власт. Най-удивителното беше, че някои прозряха истината - дори ние, големите хора, трудно бихме издържали в гората 9 дни без нищо, да вземем съзнателното разбиране, че има Бог, сили, които са над нашите възможности, те са над нас и ни подкрепят", заяви отец Василий Сарян от храм "Преображение Господне" в "България сутрин".

Още по темата

Той даде пример с друго чудо - Йоан Кръстител, който на 4 години е останал сам в пустинята до 30-годишна възраст. Животните са го хранили, Господ го е обгрижвал и бдял над него.

"Знаем, че има опасност в гората, има животни, едно убождане може да доведе до инфекция. А детето бешеq все едно вчера се е изгубило", подчерта отецът.

Той посочи, че молитвите на свещениците са постоянни - за християните, за целия свят, за правителството, за армията.

"Щом Бог прояви своята грижа, тя е заради молитвите на живите. Бог може да ни освободи от войните и бедствията, но нарочно не го прави, за да се обърнем към него, да измолим каквото ни е нужно", сподели още отец Василий Сарян пред Bulgaria ON AIR.

Той определи изчезването на Александър като урок за всички, изпитание на вярата. И добави, че молитвите могат да бъдат и извън храма, но човек трябва да е готов на жертви, за да му отвърне Господ подобаващо.

"Индивидуалната молитва може да бъде и вкъщи, в домашната църква, семейството също е църква. Църквата не е нещо странично, което да грабне и научи хората. Това обединяване пак става от хората, не само от духовниците. Виждате колко спонтанно стана всичко - хората сами се събраха, запалиха колите си и дойдоха в София, обуха обувките и тръгнаха да търсят детето. Жалкото във всичко е, че ние се обединяваме, когато имаме трагедия", припомни свещеникът.

И посочи една от причините - българският народ е много разединен.

"Църквата като институция съществува от много години. Има ни тук, защото българският народ е бил сплотен, издържал е на перипетиите. Има сили, които се опитват да ни разединят, явно се поддаваме. Това са божествени сили. Господ допуска такива обстоятелства, които да ни обединят", добави отец Василий Сарян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, Леонардо ди Каприо в ролята на Сашко.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудо, друг път. Истината винаги излиза наяве.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БПЦ не е църква. Пълна е с агенти на ДС (висшият "клир"), с хора служили на антихристовата власт на БКП. Хора непокаяли се за това. Това че са узурпирали всички църкви в България и са се облекли в раса не ги прави православни. Според архиеп. Аверкий (Таушев) "Църквата е събор на всички правилно вярващи в Христа". А тези просто са поставени от БКП на някаква "длъжност". Един е поставен за "монах", друг за "йерей", трети за "епископ".
14
0
 
8
 
! Отговори
Правете Добро преди 1 година
Чудестата са, че въобще вярват хората на поредните медийни проби колко кълвем на новините.Тук определено има игра с пари и театър за населението.Голямото представление предстои
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баща, жертва на старите ваксини, се грижи за дете, жертва на новите ваксини. Майката- някъде по чужбина. Горката България.
12
2
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Отците правят оргии с непълнолетни. Има го това и в чужбина. Затова бягам от църква и свещеници в кавички. Истинските такива ги няма отдавна. Вече в църквата има само оргии и извръщения. Затова не ходя на църква.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Сашко се кандидатира за президент. Де жилите 100 на 100 ще го изберат.
10
2
 
8
 
! Отговори
Сашко - Президент! преди 1 година
Националния герой Сашко за втори път бяга и се крие в дън гори тилилейски край Перник. Детето е просто д...билно и бяга и се е криел от спасителите си. Колко още издирвателни акции ще му спретнем? Сега е дете, какво правим като стане мъж? Цялата армия ще издирва периодично порасналия Сашко из гори и чукари. И така докато се претрепе някъде. Аман от Сашко! Дете-чудо се опитват да го изкарат, а то обикновен д...бил, който ще стане възрастен д...бил
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно съвпадение с рекламата на проследяващи гривни за хора със СОП.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега и гнусните попове ли ще си правят ПР със Сашко?
7
2
 
9
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Като обявиш 100 хил. лева награда - наистина стават чудеса...
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че Господ е спасил Сашко. Мислех си, че похитителите са си получили 200-те хиляди и са го пуснали.
5
0
 
12
 
! Отговори
Блажен вярващ : преди 1 година
Срещу правилната сума за правилните хора,се случват какви ли не чудеса,попе!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обществото се обедини в неверието в лъжите на медиите.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сашко Сашко, ейййй Сашо Роман има песен за него още от едно време....
2
2
 
4
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
2022 и продължавате да натрапвате отвратягите в черни рокли?!!!!!
1
0
 
10
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 1 година
Холивуд какво чака, кога ще излезе лентата за Сашко ?