И пак агресия: 12-годишен преби 13-годишен във Врачанско

Пострадалият е с хематоми по тялото
7 дек 2022 08:32, Петя Славова
24

Отново насилие между деца. Този път случая е от козлодуйското село Бутан, където видео показва агресия между ученици. 13-годишно дете е жестоко пребито от 12-годишен. Родителите разбрали едва след няколко дни от свои близки.

Миналата сряда 13-годишното момче тръгнало към дома си след училище. Тогава среща друг ученик, година по-малък от него, който познавал бегло. Той му предложил да му покаже нещо. Двамата тръгнали към изоставена сграда, намираща се недалеч от училището. След като влезли в разрушената постройка, по-малкият поставил телефона си на запис на пода и започнал да налага 13-годишното момче. В продължение на няколко минути му нанасял силни ритници и юмруци навсякъде по тялото.

"Било го е страх да ни каже. Този клип по-късно ми го пращат познати, само го видях и бях потресена", разказва пред Bulgaria ON AIR майката на пострадалото дете Цветомира Борисова.

След като разбрала за ужаса, който изживял детето ѝ, веднага уведомила полицията и училището. Страхува се да го пусне и на училище, тъй като е в шок.

"Страх го е и не иска да казва какво е станало и как е станало. Ние го учим да не се бие, да е добър и заради това стана всичко, защото не знае да се отбранява", подчерта тя.

Съдебен лекар е удостоверил множество хематоми по тялото на момчето. Подадена е жалба в прокуратурата срещу насилника и към момента се извършва проверка по случая.

Хората от селото са изумени от случилото се и не помнят да е имало подобен инцидент в района.

От полицията са провели разпити. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая и е в готовност да окаже съдействие както на пострадалото дете, така и на момчето, нанесло побоя.
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължавайте да информирате за такива неща и ще спрат ! Трябва да е забранено да се пишат такива новини !
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ееее каква новина ... никога преди никой не се е бил, или преди е нямало толкова "загрижени медии" ? П.С. Може медиите да ни информират и когато някой ходи до тоалетна, нали е модерно да сме информирани :)
11
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Липса на наказуемост при малолетните води до това.Цялото училище обхваща периода до 18 години тоест в цялото училище цари ненаказуемост те затова стават тея неща и не само в БъГъ просто е НЕдомислено от правна гледна точка.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки е ходил на училище и знае, че такива неща се случват. Аз знам и друго нещо - историята винаги има две страни. Не става ясно каква е гледната точка и на двете деца, за да можем да се ориентираме кой е прав и кой крив. Аз знам само, че дори и най-деградиралия човек не тръгва да бие някого просто ей така, за забавление. А дали е правилно нещата да се решават с бой - ами не е правилно, но хората го правят откак свят светува и скоро едва ли ще спрат. Явно ни е в гените.
9
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 1 месец
Една година не е кой знае каква разлика. Нищо чудно 12-годишният да е бил по-едър, той не случайно е избрал точно това момче. За съжаление, май ще се наложат правила като това, което предлага по-долу N5. Ние хилядолетия наред сме градили цивилизация, сега раждаме и възпитаваме само по 1-2 деца, за да можем да ги направим стойностни хора. Паралелно с това хрантутим едни, които се опитват да ни налагат дивашките си порядки. Друг вид мерки са нужни, не "оказване на съдействие" на побойника.
8
1
 
7
 
! Отговори
мамка му да еба преди 1 месец
това заслужава един як бой , ама много як.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още помощи дайте на индийците. По 15 да ги раждат. Хем проблемът с раждаемостта ще решат хем ще ни избият.
6
0
 
8
 
! Отговори
Не... преди 1 месец
...се заблуждавайте, че такива случки стават сега поради някаква деграгация на обществото. Винаги е имало такива рецидиви в училищата поради завист, лошо възпитание или друго вредно влияние. Просто сега се дава гласност чрез многобройните технологии, ТВ и радио. Ето, героя се снимал. 1973 се дипломирах като учител и 40г. съм работил в училища към съответните махали. Видял съм какво ли не. Трябва да кажа, че и тогава, и сега, % е малък. Възрастните трябва да са на място...и два звънки шамара.
5
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПРОМЯНАТА НА ЖАЛКИЯ ФИГУРАНТ И ШАЙКАТА МУ Г РИНДЪРИ БЕ CEЛЯHИ ПР0CTИ!!!!!!!!!
4
2
 
0
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
е ходи създавай в Австралия тогава, е$ати мисленето.
3
0
 
12
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 месец
*** станаха по силни от нас......Съвсем скоро ще се роди нов Хитлер и тогава жална им маика....
2
0
 
20
 
! Отговори
Съдията Дред преди 1 месец
Няма педагогически стаи ... няма ТВУ-та , няма работещи институции .... ДимУкрация , баце , всеки си прави каквото си иска а Полицията и прокуратурата основно се самосезират за да погледат малко сеир или да не бъдат обвинени от хората в бездействие ... После обявяват че нищо не може да се направи и отново потъват в тихичките си и удобни канцеларии ... Прекрасен Нов Свят ........
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали жертвите на насилие са само жени? Аз от години казвам обратното, но фондерлайнен казва обратното.