Хотелите по Северното Черноморие отварят за Великден

Проф. Маринов: Летният сезон ще бъде по-добър от миналогодишния
27 фев 2023 13:21, Анисия Иванова
17
Хотелите по Северното Черноморие отварят за Великден
Снимка: БГНЕС

Записванията за Великденските празници вървят в пълна сила, отварят почти всички хотели по Северното Черноморие. Над 80 процента от туристите по Северното, а и по Южното ни Черноморие, са лоялни, основно румънци, които всеки Великден избират да прекарат тук почивните дни за Възкресение Христово.

На тях им допада това, че цените при нас са прилични, харесват им и спа центровете ни. Останалите туристи за Великден по българското Черноморие тази година са българите от големите градове, избрали ранната пролет за почивка на море, каза проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Предположението на експерта е, че ако не се промени заобикалящата ни среда, сезон 2023 ще бъде по-добър от миналогодишния, поне на равнищата от 2019-а - годината преди ковид пандемията.

Проф. Маринов съобщи още, че германският пазар все още не е достигнал равнищата си от този период (2019 г.) и това касае всички дестинации, включително и България.

"Към момента записванията на немския пазар вървят добре и ни очаква доста приличен сезон на този пазар, който е основен и важен за България. През последните години търпим кризи там най-вече заради пандемията, но и заради войната в Украйна. Хората са притеснени и предпочитат дестинации, които са по-далеч от военните действия - Гърция, Турция, северноафриканските страни", допълни пред БНР проф. Стоян Маринов.

В момента се провежда туристическото изложение в Белград, а паралелно с него - и това в Букурещ. От 7 до 9 март ще се състои и Берлинската борса. България участва активно в тези форуми, информира Маринов.
 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ИМА ЛУДИ преди 8 месеца
-ЩЕ ОТИДАТ
11
0
 
3
 
! Отговори
мерси преди 8 месеца
Честито!
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Велик ден само в гърция.много приятно и облеклаващо
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никога не съм ходил на почивка по северните камънаци..
8
5
 
10
 
! Отговори
Генчо преди 8 месеца
Никакъв шанс аз и семейството ми да посетим БГ хотел. Когато нашите питекантропи (евентуално) се научат да правят бизнес и да предлагат що-годе добра услуга, може би, някой ден. До тогава - фак оф и само и единствено извън бг - Гърция, Испания, Италия, Франция. :)
7
2
 
18
 
! Отговори
аз преди 8 месеца
Цените за 3 нощувки са колкото тридневна екскурзия в Европа! Трябва да си луд да отидеш при червените хотелиери!
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мутроморието започва рекета.Нова брадва и нови цени.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От къде се намериха толкова хора с голямо бъдеще в стендъпа. Някой да качи Проф. Маринов на сцена, бъзиците му пръсват
4
2
 
14
 
! Отговори
Платена реклама? преди 8 месеца
На кой му пука за бетономорието и лечебните кафяви водорасли на ПортнЮ...
3
2
 
11
 
! Отговори
Пеци преди 8 месеца
Е, чий да го дърва Април месец у Балчик?
2
2
 
14
 
! Отговори
Мутробизнесмени преди 8 месеца
Аха, не идват у нас, заради войната в Украйна. Че сме много близо. Дообре. Иначе всичко ги устройва. И нека позная. Сега ще искате компенсации от държавата. Че то нали такова.. война.
1
0
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 8 месеца
тОЗИ ПРОФЕСОР -професор по туризма ли е ? Да не е като онзи доцент,който каза,че ща вали сняг за 25.12.2022 и за 1-5.01 2023 и ще бъде време за ски ...та видяхме сняг само на картинка..