Младежкият театър търси пирати

Обявиха кастинг за ролята на Джим Хокинс в предстоящата премиера на „Островът на съкровищата“
23 мар 2009 15:35,
3
Младежкият театър търси пирати
Илюстрация: howstuffworks

След успеха на „Страхотни момчета“, Младежкият театър продължава амбицията да откупва правата на известни спектакли и да ги поставя за първи път на сцена у нас.

Поредното заглавие е сценичната адаптация на класическия приключенски роман на Робърт Луис Стивънсън „Островът на съкровищата“.

Театърът е пред приключване на преговорите за правата за постановка на пиесата на български, като преводът е на Харалампи Аничкин.

Адаптацията е направена през 2007-ма от Кен Лудвиг за Алий Тиътър в Хюстън, Тексас, където на 18 май 2007 г. е световната премиера. .

Режисьорът на българския вариант ще бъде Петър Кауков („Черна комедия“).

Амбицията му е да направи хитово семейно представление, като зрителите под 10 години ще трябва да му се наслаждават с придружители, тъй като сюжетът съдържа боеве, битки, изстрели, дуели...

За ефектните изпълнения Кауков отново се е доверил на майстора на каскадите Емил Видев. Визуалните аспекти на спектакъла са в ръцете на Венелин Шурелов (сценография) и Елица Георгиева (костюми), а музикалната и звуковата среда – на Явор Димитров и Страцимир Димитров.

Петър Кауков споделя, че „Островът на съкровищата” е един от първите романи, които е прочел като дете и оттогава този сюжет остава незабравим.

Чрез приключенията и предизвикателствата момчетата и момичетата порастват и се научават да вземат решения и да ги отстояват, независимо, че понякога може и да изглеждат съмнително морални.

Тази двойнственост на света е фокусирана в образа на пирата Джон Силвър, а ролята е поверена на актьора Атанас Атанасов, който ще трябва да съвмести „пиратството” с управлението на Сатиричния театър.

Последната въпросителна пред пълното разпределение на ролите е изпълнителят на главния герой – възмъжаващото момче Джим Хокинс.

Той е на 14 години (или поне трябва да изглежда на толкова), а в трупата на Младежкия няма такъв актьор.

Ето защо режисьорът обяви кастинг за студенти и ученици в гимназиалния курс, който ще се проведе на 23 март (понеделник) и 24 март (вторник) от 11.00 до 19.00 часа.

Заявки за участие се приемат на marketing@mlt.bg и на 0885 83 13 13.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
Баси нали се търсеха пирати уж. Аз на пират мязам ама на Джим Хокинс - никак ( :
1
0
 
0
 
! Отговори
Kiki преди 15 години
Какъв е смисълът да обявявате тази новина, след като пише на сайта на Мл. татър, че записванията са до 21 март??? Нещо не се връзва, а и леко сте пропуснали да напишете крайният срок в новината.