С хореографите на Dance it!

Танцовата работилница ще е от 1 до 7 април
Обновена: 4 мар 2013 13:23 | 4 мар 2013 13:23, Петя Славова
0
С хореографите на Dance it!
Снимка: Dance it!

С танцовите умения на хореографите от най-престижните училища и компании за танцови изкуства в света може да се запознаем от 1 до 7 април, когато ще се проведе Dance it!

Събитието се провежда за седма поредна година. В едноседмичната програма световните хореографи от САЩ ще преподават специфични танцови техники на млади танцьори от цялата страна и съседните държави.

Всички записали се, професионалисти и напреднали аматьори, ще имат уникалния шанс да посещават майсторски класове на утвърдени танцьори в различни стилове.
Поканата тази година е отправена към двама от хореографите на Alvin Ailey School – една от най-известните и престижни академии по танц в света, създадена от световноизвестния хореограф Алвин Ейли (Alvin Ailey), на който в момента е посветена и изложба в Галерия Credo Bonum.
Освен че ще водят седем-дневни танцови ателиета, Тереза Рут Хауърд (класически балет стил Баланчин, Alvin Ailey School, Ню Йорк и водещ колумнист на едно от най-престижните печатни издания в САЩ, Dance Magazine) и Крисчън вон Хауърд (модерен балет, Alvin Ailey School, Ню Йорк и Von Howard Project, Вирджиния) ще участват и в отворена дискусия, на която ще разкажат свои наблюдения от работата на танцовата компания на Ейли, както и интересни факти от процеса на обучение в Alvin Ailey School.

Другите хореографи, които ще водят майсторски класове, са Айо Джанийн Джаксън (джаз, Bill T. Jones, Бродуей, Ню Йорк), Андреа Бър (хип-хоп, Debbie Reynold’s Dance Studios и Monsters of Hip Hop, Лос Анджелис) и Петър Илиев (характерен танц, Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, София; Pacific Northwest Ballet, Сиатъл и Ballet Chicago).

Един от големите акценти на танцовата сцена в София тази пролет ще е и гостуването на компанията за съвременен танц Von Howard Project, която ще представи свой репертоар в самостоятелен спектакъл на 5 април, в Модерен театър.

Пролетната Танцова работилница 2013 ще завърши с голям закриващ спектакъл в Театър „София“, на 7 април – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата. В края на Танцова работилница петима от най-добрите участници ще спечелят летни стипендии за обучение в известни училища и школи в САЩ.

Проектът традиционно се провежда всяка година, като е разделен на пролетна и есенна/лятна сесии. До момента се радва на все по-голям успех, като през 2012 г. близо 200 участника станаха част от едноседмичните танцови маратони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари