Печенката и Тео Елмазов разказват приказки чрез музика

Концертите от програмата на Фортисимо Фамилия са този уикенд
5 фев 2015 11:05, Петя Славова
0
 Печенката и Тео Елмазов разказват приказки чрез музика
Снимка: "Фортисимо Фамилия"

Фортисимо Фамилия продължава традицията да разказва приказки чрез музика.

На 7 и 8 февруари зала „България“ ще бъде омагьосана от концерта  „Приказки за перкусии“. Адриана Николова – Печенката, актьорът Теодор Елмазов и перкусионния ансамбъл Noble Drummers ще разкажат историята на ударните инструменти.

Всеки родител е усетил на свой гръб вроденото влечение на децата към барабанене по всевъзможни предмети у дома. Само че това първосигнално желание за създаване на шум може да се превърне в истински красива музика.

Ето защо, „Фортисимо Фамилия” стартира цикъла за музикални инструменти през 2015 година с един от най-атрактивните концерти, които влизат в програмата – „Приказки за перкусии”.

На сцената ще видите перкусионния ансамбъл Noble Drummers, създаден през 2011 с идеята да продължи традициите на "Полиритмия". Съставът изпълнява както популярни пиеси и музикални миниатюри за перкусионен ансамбъл, така и съвременни пиеси с авангардна техника, изразни средства и инструменти.

Освен с традиционите пластинкови (ксилофон, глокеншпил, вибрафон и маримба) и мембранни ударни (малък барабан, голям барабан, тимпани и др.), ансамбълът планира да спечели децата и с онези инструменти, които пресъздават звуци от ежедневието и дори имитират животни.

Заедно с Noble Drummers, за перкусиите ще разказва Теодор Елмазов, актьор от трупата на Народния театър. Родителите го познават като един от големите таланти на родното кино и театрална сцена („Дон Кихот”, „Хъшове”, „Ах този джаз”, „Сирано Дьо Бержерак”), а децата са чували гласа му във филмчетата „Таласъми ООД“.

На сцената ще му партнира Адриана Николова – Печенката, която участва и в тийнейджърския концерт на Фортисимо Фамилия – “Lovestory”. За своята крехка възраст,  в биографията си тя има първо място от третото световно по бийтбокс в Берлин, както и участия в много хитови песни.

 


0
Още по темата: залаФортисимо Фамилия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари