С наранен крак, но голям инат! Още в петък Стояна на сцената

В "Столетие мое" актрисата ще играе в инвалидна количка
7 ное 2018 09:00,
31
С наранен крак, но голям инат! Още в петък Стояна на сцената
Снимка: архив, Булфото

Голямата актриса Стоянка Мутафова може да се качи отново на сцената още в петък в Сатиричния театър въпреки незарасналата рана на крака й, съобщи за "Монитор" нейният мениджър Евгени Боянов, който я посещава всеки ден.

Днешното представление на "Г-жа Стихийно бедствие" на Открита сцена "Сълза и смях", в което Стояна трябва да танцува и да прави везна, е отменено, но вдругиден в "Столетие мое" героинята й според режисьорската концепция през цялото време се движи с инвалидна количка и неуморната прима се надява, че ще може да се справи.

Още по темата

"Всички места в салона на Сатирата са предварително разпродадени и Мутафова държи да изпълни ангажимента си към своята вярна публика", подчерта Боянов.

На 14 август, по време на турне, първата дама на комедията нарани крака си в хотел в курорта Албена. След инцидента тя изигра още няколко представления, но тъй като състоянието й се влоши, следващите паднаха, а актрисата трябваше да прекара около месец във Военна болница.

В момента тя все още чувства дискомфорт и се налага личният й лекар да я посещава ежедневно в дома й за промивки, превръзки и т.н., защото подобни рани заздравяват трудно и крият риск на нейната достолепна възраст.

Почти 97-годишната звезда си дава сметка за това, ето защо след петъчното излизане на сцена ще си позволи по-дълга почивка за възстановяване. Неотлъчно за нея вкъщи полага грижи дъщеря й – Мария Грубешлиева-Муки.

Духът на актрисата обаче е на висота и за своето завръщане тя се е прицелила в датата 2 февруари 2019-а, когато ще навърши 97 години.

За рождения й ден е предвиден грандиозен гала-спектакъл в зала 1 на НДК с участието на множество знаменити гости.

За тази среща с публиката Г-жа Стихийно бедствие се надява, че отново ще бъде в обичайната си форма, с която винаги е радвала поколения почитатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не я подценявам, но нещо взе много да се изживява на велика.
25
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Тая Стояна верно е Стихийно бедствие...
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма актриса беше Невена Коканова.Мутафова е халтураджийка.Една и съща, и все баба Гицка.
23
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
моите уважения,но тя просто прекалява..Добри спомени оставя тоя,който успее да усети кога да спре..другото си е чисто орезилване!..."Булеварда на залеза"..
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай възможност и на младите артисти да се изавят.......на теб и на нас ни стига толкова.
21
0
 
15
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Никога не е била голяма актриса. Колко постановки или филми с нея знаете?! Участваше навремето в халтури, главно по Нова година (като бях малка, а тя - и тогава на достолепна възраст). Хората ходят да я гледат в момента основно за да ѝ гледат сеира. Показвали са кадри от "Г-жа Стихийно бедствие" и се вижда, че всичко е на аматьорско ниво, като пиеса от самодейци.
20
7
 
9
 
! Отговори
saki преди 5 години
Ходя на театър ,само когато има готини млади актриси. Иначе ,разни там подпухнали от пиене застарели актьори и разни стари актриси не са ми приятни.
19
4
 
3
 
! Отговори
гост преди 5 години
До Санитар-само ***-*** може да пише това-сигурно едва пишеш с един пръс и акъли даваш , марш на село !!!!!!!
18
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси душманите дето сте , ами като може и иска нека да играе
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са глупости. Аз мисля, че тя не осъзнава, това са деменции.
16
6
 
36
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"Разберетея, хора! Ако спре да играе Мукито няма какво да яде, щото нищо не работи, а и не умее."Мукито е тотална щета. НАистина не знам какво ще прави когато майка и си отиде. Според мен тази мъка е за пари, което е много жалко.
15
1
 
26
 
! Отговори
А В БИГ БРАДЪР КОГА? преди 5 години
Мутафова, кога ще влезеш в къщата на Биб Брадър?
14
9
 
26
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Последните издихания на социаистическия театър. Няма да мръднем и 1 см напред преди динозаврите да си отидат. И не става въпрос само за театъра, ами и за училища, университети, изкуство, и т.н. Няма отърване, толкова години минаха. И най-смешното е, че някой хора ни убеждават колко талантиви били, колко кадърни, и т.н. Глупости, глупости, глупости. Това са бившите любимци на партийните величия. Повечето си заминаха, обаче не всички ...
13
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разберетея, хора! Ако спре да играе Мукито няма какво да яде, щото нищо не работи, а и не умее.
12
11
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Докога ще ги гледаме живите мощи на баба Цоцолана ... Ветераните от Тошовия СОЦ, отдавна изиграха култовите си роли, сега нещата са по различни и изискват по-нова Визия ... Муки да си я прибира тая, въпреки че и те и двете са за освидетелстване ... !!!
11
8
 
33
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА БАБИШКЕРА преди 5 години
Както каза един колега по-долу, човек трябва да знае кога да спре. Какво тая червена изкуфяла бабишкера на всяка цена иска да се показва? Да си седи вкъщи и да си топли кокалите. Не разбирам и хората за какво са такива овце. Какво толкова ви харесва в тази жена като актриса? Време е да си ходи и да освободи сцената за млади таланти.
10
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек трябва да знае кога да спре.
9
0
 
48
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
С цялото си уважение към Стоянка Мутафова, ще кажа, че не одобрявам това нейно показване на сцена "на всяка цена".На тези години рискът е изключително висок, и ако нещо се случи с нея, включително и непоправимото, ще са отговорни и тези, които допускат това да се случва и превръщат изкуството в гротеска.Предполагам, Мутафова няма и застраховка, защото на тази възраст, никоя застрахователна компания не би рискувала.Защо е всичко това?!Оставете жената да си изживее спокойно остатъка от живота!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Келепир има в тая работа ЕЙ !
7
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да не е нужно, да не е редно, някои да се гнусят(ами да не четът и да не я гледат), може да е смешно или меркантилно ....... НННООООООО ДРАСКАЧИТЕ НЕ МОГАТ ДА И СТЪПЯТ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ!!!!! Някои още на 30 г. са умряли......щото толкоз им капацитета!!!