Обявяват новия директор на Народния театър

Конкурсът за поста беше спечелен от режисьора Васил Василев
8 апр 2022 09:15, Петя Славова
6
Обявяват новия директор на Народния театър
Снимка: БГНЕС

В петък ще стане известен новият директор на Народния театър "Иван Вазов", обяви министърът на културата Атанас Атанасов пред ресорната парламентарна комисия.

Конкурсът за поста беше спечелен от режисьора Васил Василев в надпревара с още трима кандидати - досегашния директор Мариус Донкин, режисьора Бойко Богданов и актьора Сава Драгунчев, припомня БНР.

Преди седмица обаче, министър Атанасов обясни пред bTV, че не е подписал протокола за назначаването на Василев заради съмнения за нередности при провеждането на конкурса. По думите му един от кандидатите е бил в нетрезво състояние, а един от членовете на комисията е напуснал преди края на конкурса. Затова е разпоредена проверка:

"Искам да се запозная в детайли с проверката. Както казах, аз я получих броени минути преди комисията, но, както вече веднъж споделих, ще се съобразя изцяло със закона. Ако всичко е наред, ще го направим".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 Вас може да не Ви интересува, ама нас ни интересува как се държат някои културтрегери. Не четете и това е. Не е присъствал лично, но някой му е казал. Естествено, че това се обозначава, като "имам съмнения". И естествено, че трябва да провери, точно това очакваме да направи, за да "работи качествено" и да нямаме "усещане за корупция".
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът разписва протокола. Ако има нередности да си ги отстраняват, какво ни занимават с "радини вълнения". Още повече че пише, че бил "имал съмнения". Очакваме висшата администрация да работи качествено и ако има съмнения да си ги изчиства, иначе излиза, че има умишлено забавяне и се създава усещане за корупция.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 Ако точно това се е случило, защо Ви е виновен министърът?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за обяснения от Асам Наско? Било имало нередности при провеждане на конкурса. Сякаш живеем в кошмар по Илф и Петров.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от коя партия е?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо по некултурно от това да служиш на ГЕРБ и ДПС със своите творчески заложби. Няма нужда от такива" хора на изкуството" защото не правят изкуство а изродена пропаганда за престъпниците Борисов-Пеевски