Microsoft удвоява печалбата си за тримесечието до 3,5 млрд. долара

Microsoft удвои печалбата си през второто финансово тримесечие благодарение на увеличеното търсене на компютри и солидните продажби на видеоигри
28 яну 2005 11:25,

Microsoft удвои печалбата си през второто финансово тримесечие благодарение на увеличеното търсене на компютри и солидните продажби на видеоигри, съобщават от компанията, от където завишиха и прогнозите си за настоящата финансова година, която трябва да приключи през юни, съобщава Investor.bg

Печалбата на компанията за приключилото в края на декември тримесечие възлиза на 3,46 млрд. долара, или 32 цента на акция, срещу 1,55 млрд. долара и 14 цента на акция за същия период на предходната година.

От своя страна анализаторите предвиждаха печалба на акция от 29 цента.

Оборотът на Microsoft за периода се е повишил с 6,6% до 10,82 млрд. долара, при очаквания от 10,56 млрд. долара.

“Компютърната ни дейност е много добра”, коментира финансовият директор Джон Конърс, като уточнява, че големите компании имат допълнителни разходи за сървъри. За добрите резултати са спомогнали и продажбите на играта "Halo 2", както и на онлайн играта Xbox Live.

За настоящото трето тримесечие Microsoft очаква печалба на акция между 27 и 28 цента, при оборот между 9,7 и 9,8 млрд. долара, като според анализатори печалбата на акция ще възлиза на 27 цента, а оборотът - 9,66 млрд. долара.

За финансовата година от Microsoft завишиха прогнозите си за оборота на между 39,8 млрд. долара и 40 млрд. долара, при прогнозирани 39,3 млрд. долара от анализаторите.


От компанията очакват още и покачване от 9 до 11 на сто на доставките на компютри и ръст от 13 до 15% в сектора за продажба на сървъри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание