Китайците започнаха да грабят новия iPhone

Само за три дни компанията е продала над 2 млн. броя
Обновена: 17 дек 2012 15:57 | 17 дек 2012 12:36, Бойчо Попов
86
Китайците започнаха да грабят новия iPhone
Снимка: Ройтерс

Със своя iPhone 5 Apple постигна нов рекорд при продажбите в Китай. Само за три дни в страната са били продадени над 2 милиона броя, съобщиха от компанията в понеделник. Новият модел ще бъде на разположение до края на декември в повече от 100 страни, съобщи Apple, споменавайки, че това е най-бързата разпродажба на нов iPhone след стартирането му.Hidden Field

„Реакцията на китайските клиенти спрямо iPhone 5 е невероятна, така че бе поставен рекорд за най-добри продажби през уикенда в Китай", каза главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, цитиран от Ройтерс. По този начин той опроверга първите впечатления, че новият iPhone е преживял доста бавен старт на най-големия пазар на мобилни телефони. Hidden Field

На трудния китайски пазар на смартфони пазарният дял на Apple през третото тримесечие на тази година падна от четвърта до шеста позиция. Официалният старт в Китай, втория по големина пазар за Apple, е само три месеца след пускането на iPhone 5 в САЩ.

Последният iPhone на Apple направи световния си дебют в САЩ и още 30 страни през септември, като компанията продаде над 5 млн. броя за първите три дни.

Китайските медии обаче подложиха на критика относително високата цена и малкото убедителни подобрения в дизайна и функционалността. Интернет потребители изглеждат разстроени, че iPhone 5 е с около 20% по-скъп в Китай, отколкото в САЩ и с около 10% по-скъп, отколкото в Хонконг.

Снимки от продажбите вижте в галерията в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
3
 
! Отговори
До RS преди 11 години
Къде видя в коментарите, че ако ги нямало Маковете сме били изгубени бе, умник??? Това, което Джобс е създал е променило няколко индустрии завинаги, да не говорим, че той е създал първия компютър с графичен интерфейс. Ако не беше Джобс ти сега нямаше да пишеш тук, защото нито сайтове щеше да има, нито форуми, а щеше да си пишеш сто страници с кодове, за да начертаеш едно кръгче на дисплея. Явно не си наясно с историята на компютрите, така че по-добре си трай, необразован ***! Верно си ***
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако така гледаш на компютъра, значи наистина си ***. Ако нямаше Мак, нямаше да има и Уиндоус, така че по-леко с тъпизмите, ОК?
74
3
 
1
 
! Отговори
RS преди 11 години
Както разбрах от нечий коментари ако ги няма Маковете сме загубени. Това което е създал С.Джобс е просто играчки за маймуни.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 78,79Извинявай, ама фамилиарниченето ти е леко неприятно. Ясно е, че си чел автобиографията на Стийв Джобс, но нито сте били близки, ното сте яли и пили, за да го наричаш Стийв.п.с. НЯМА сфери, в които Мак да е единствения избор.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Стийв никога не е твърдял, че е инженер, или софтуерен експерт, това би превърнало Епъл в поредния скучен технологичен производител, каквито те никога не са били. Харизмата на компанията беше именно в нестандартните възгледи и гения на Джобс да вижда отвъд настоящето и да казва в очите на некадърните, че не стават. И резултатите са видни за всички, никой друг производител не е толкова педантичен по отношение на качеството на изработката на продуктите си.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стийв купува разработката на Xerox и създава компютъра във вида, в който го познаваме днес. Въпросът не е просто да създадеш нещо, а да го направиш с мисъл и да знаеш какво да правиш с него. Бил обаче просто прави реплика на Мак. А да сравняваш Уиндоус и OSX с Трабант и Волво е абсурдно. В редица сфери Мак е единствен избор и за това си има достатъчно основателни причини. Виж, Уиндоус се ползва масово, но той просто идва на всичко, което не е произведено от Епъл ;)
70
2
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Айде сега потърси от къде стив е взел идеята за графичния интерфейс. То и Гейтс го е взел от там, а не от епъл. Виж пич, за шрифтоевете - то и боята на колата е важна, но ти карай трабанче с боя за 20 000$ а аз ще карам примерно волво с боя за 2000. Стив се е научил да прави красиви компютри и да уволнява инженери - две изключителни умения, които не те правят експерт нито по софтуер, нито по хардуер.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Маковете работят стабилно, безпроблемно и най-вече са защитени, нещо, което едва ли якой би могъл да каже за Уиндоус. Епъл никога не са залагали на гигантични хардуерни спецификации, защото много добре знаят, че те не значат нищо, ако ОС-а ти не струва. Същото е и с телефоните - 4 ядрените андроидчета, които едва ли стойностен човек би могъл дори да си помисли да ползва хич ги няма като гладкост, за стабилност не говорим.Това, че всеки коже да модифицира ОС-а го прави неприемлив откъм стабилност
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Историята на Епъл я знам много добре, знам и причината Джобс горчиво да съжалява, че е показал прототипа на първия Мак на Гейтс, който тогава е считал за приятел. И както Стийв Джобс каза: "Това, че изучавах калиграфия е причината всеки Мак да има едни от най-красивите шрифтове (първите битмап шрифтове в компютрите ги въвежда Джобс, ако не знаеш), а и всяко PC в света, тъй като Уиндоус просто копира на Мак".
67
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
68 имаш впредвид, че майкрософт са откраднали идеята за графичния интерфейс от епъл??? Я провери пак историята ако обичаш ;)... епъл компютрите винаги са били м/у 2 и 4 пъти по слаби от актуалните компютри за момента(говориш за история, а не знаеш общоизвестни факти). След като не могат да произвеждат хардуер, защо изобщо опитват?? Винаги има една част от населението, която има различна ценностна система и епъл разчитат на нея.
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не познавам човек върнал се от Мак на Уин.Но всичко е въпрос на вкус и възможности.Само искам да отбележа,Андроид по мое мнение не се и доближава до iOS.А положението с приложенията е още по трагично.Епсовете за Андроид са толкова недодялани бъгави в сравнение с iOS,че е смешно да се прави сравнение.А Самсунга е най смешния пластмасов *** с най смешния амолед дисплей,с поксели,видими във всяко приложение и нефункциониращо автоматично осветление.
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименХайде провери кога Microsoft са купили дял от Apple и защо и пак напиши дали не са били през изчезване.
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 69Това че ти, рандом анонимник, си решил да ползваш ОСХ, може да ми говори единствено, че си направил избор, единичен и индивидуален. Не може да стигаш до заключения как никой нямало да мине обратно към Уиндоус и т.н., защото е нелепо. Аз лично познавам хора, които се върнаха от макбук и аЙмак към Дел, Ейсър и други подобни. А за бозата с вируси, прочети годишния доклад на Касперски Лаб за вирусите, може да ти се опреснят вижданията за "безвирусната" ос на Епъл.
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И досега Уиндоус е синоним на бъгавост и вируси, а който ползва Мак никога няма да премине към Уиндоус. Случаи, в които хора, ползващи Уиндоус и преминаващи към ОСХ обаче има бол. Това следва да ти говори нещо ;) Аз съм един от тях.
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл не са били на изчезване, но за жалопст в историята често се появява някой който открадва идеята ти и я реализира чрез масиран маркетинг и я наблъсква в де що има компютри по земята. Няма как Майкрософт да не ги бяха изпреварили, при положение, че Епъл винаги са държали сами да произвеждат хардуера и софтуера си, и именно затова ОСХ е много по-стабилен и най-вече сигурен от ВинБоз-а. Същото е и с Андроид сега- слага се ня всичко с тъч дисплей и кашата е тотална.
61
2
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Ти пък къде прочете че съм казал че ios е по - добър? Просто е различен. И е направен за хора, които не могат да се справят с операционната си система сами. Тоест за теб ;) Ти едно мнение не можеш да прочетеш като хората, а си тръгнал да определяш операционни системи ;)! Епъл се видя колко са добри на ОС - ите. За това бяха почти на изчезване;) преди да откраднат идеята за смартфона ;)
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, пишете шълни бози. Android според Apple е тяхна OS и е открадната от Google. Трябвало да бъде следващата след IOS. Какви глупости пишете, че IOS-a бил по-добър?
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е значи призна най-после, че iOS е по-добрата ОС. Ама сега то пък било нормално щотоЕпъл правели ОС-и от 85 година, пък горките Гуугъл са от съсвсем скоро на тоя свят и нямат никакъв опит в софтуера, хах! За да си оптимизираш операционната система не е нужен огромен опит, а хора, които мислят и знаят как стават нещата.
58
4
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Епъл разработват операционни системи от 85 година. В допълнение последната им за телефони струва към 400$. Да я сравнявате с друга, разработвана от 5 години и при това почти безплатна си е направо комплимент за Андроид. Ако ОС на гугъл струваше към 400$ мислиш ли, че щеше да откриеш някакъв дефект? Освен това имаш доста повече свобода и функционалност отколкото при епъл. А това е нещото от което се нуждая аз. Суровата производителност ти може и да я четеш на хартия, но аз я използвам.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Именно по това си личи, че "суровата производителност" е просто да си се кефиш като я четеш на хартия, но действителността е малко по-различна.

Спонсорирани публикации