WhatsApp вече има 700 млн. активни потребители месечно

Мобилното приложение продължава да набира популярност
7 яну 2015 20:20, Елена Кирилова
8
WhatsApp вече има 700 млн. активни потребители месечно
Снимка: архив Ройтерс

WhatsApp, едно от най-известните приложения за изпращане на съобщения, продължава да набира популярност.

Компанията, чието приложение е използвано от хората от цял свят, за да си общуват, без да плащат такси, твърди, че месечните ѝ потребители са станали 700 млн. За сравнение - през август броят им беше 600 млн., пише CNet.

Потребителите изпращат по 30 млрд. съобщения на ден, пише главният изпълнителен директор на WhatsApp Ян Коум в публикация във Facebook.

Това прави WhatsApp една от най-големите социални мрежи – по-голяма от Twitter, която има 284 млн. потребители, или от Instagram, която достигна 300 млн. потребители миналия месец.

Facebook, която притежава Instagram и WhatsApp, пък остава най-голямата социална мрежа с 1,3 млрд. потребители месечно.

"Благодарни сме, че толкова много хора използват WhatsApp, за да поддържат връзка с приятелите си, семейството си, колегите си в работата и съучениците си“, пише Коум.

Тези данни могат да помогнат на Facebook да успокои страховете на инвеститорите относно стратегията за придобиванията, свързана с купуването на приложението за 19 млрд. долара. Това е една от най-големите сделки в историята на Силициевата долина.

Говорителят на WhatsApp отказва да разкрие каква част от потребителите си плащат и дали нейният растеж оправдава очакванията на Facebook.

Последната започна да усеща натиск от страна на инвеститорите, които отказват да приемат, че дългият списък на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг с придобити компании и услуги, няма да бъде печеливш докато потребителите не достигнат 1 млрд.

"За петгодишен период се сдобихме с няколко и услуги, които според нас са на път да достигнат 1 млрд. души: WhatsApp и Instagram са сред тях“, заяви Зукърбърг. По думите му след достигането на тази бройка, тези компании ще станат значими сами по себе си.

В публикацията си Коум обещава компанията да продължи да подобрява WhatsApp. В края на миналата година приложението добави криптиране на съобщенията, изпратени от милионите потребители на устройства с операционна система Android. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
До 72197Word!play - that's awesome! I am a wordsmith myself!
5
1
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
До 72197Yo, for shiz ma' niz! Word! Wassup my niggа?
4
1
 
17
 
! Отговори
Бай Геле преди 9 години
Я го не ползвам те това. Незнам що е е. Телефону си ми работи идеално и без него. Оти ми требе да ми минават съобщенията и през Цру-то, они нашите си ми четат сега, че ги оставим без работа.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НеразбирайкоОт поръчки от цереуту за подслушване и експорт на лични съобщения!
2
5
 
4
 
! Отговори
Неразбирайко преди 9 години
Съобщенията са безплатни, от какво печели компанията собственик?
1
4
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Защо се казва WhatsApp?