Twitter се раздели с четирима мениджъри

Ходът подсказва за преосмисляне на случващото се в мрежата
25 яну 2016 17:14, Бойчо Попов
1
Twitter се раздели с четирима мениджъри
снимка: Ройтерс

 Четирима старши ръководители на Twitter напускат компанията, която пък наема нов главен маркетинг директор и вкарва двама нови членове в борда на директорите си, твърди източник на Ройтерс. Това е най-голямата промяна в ръководството от връщането на Джак Дорси като главен изпълнителен директор, предава агенцията.

Ходът подсказва за голямо преосмисляне на случващото се в социалната мрежа.Hidden Field

Медийният ръководител Джейкъбс Стантън, ръководителя на продуктовото звено Кевин Уейл и този на инженерното подразделение Яна Месершмид също напускат постовете си.

В неделя през нощта Джейсън Тоф, който ръководи услугата за видео стрийминг на Twitter - Vine, написа в Twittter,  че също напуска компанията и ще се присъедини към екипа на Google, където ще се занимава с виртуална реалност.

Част от директорите напускат заради натиск от страна на инвеститорите. Други си тръгват по собствено желание, твърди източникът. Същевременно Twitter се опитва да генерира растеж, за да изпълни очакванията на Wall Street.

Малко по-късно и компанията днес обяви официално промените в ръководството си, въпреки че в неделя Twitter отказа да коментира случая. 

Уейл, Стантън и Рютер са сред най-високопоставените членове на екипа на Twitter, които напускат през последните месеци. Няколко души се оттеглиха откакто съоснователят на компанията Джак Дорси стана главен изпълнителен директор през юли.

По време на обявяването на финансовите резултати на Twitter през октомври Дорси говори за “наемане и инвестиране в талант”, както и за нуждата на компанията от голямо преосмисляне на случващото се с нея. 

Ходът се случва, след като цената на акциите на Twitter падна до рекордно ниска стойност миналата седмица:  

 
Силното IPO на компанията през 2013 г. бе последвано от няколко тримесечия със загуби и неуспех по отношение на връщането на потребителите. Пенетрацията на Twitter в САЩ е все още под 20% от населението и не се очаква през следващата година да мине тази граница. Ето защо инвеститорите стават все по-мечи настроени за перспективите пред компанията за правене на пари.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: twitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой ти ползва тъпия туитер?