Нов български стартъп за енергийна ефективност

Около 300 са регистрираните фирми за обследване на енергийна ефективност
31 май 2017 22:45, Екип на Bloomberg
9
Нов български стартъп за енергийна ефективност
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската геоинформационна компания Мапекс създава стартъп за иновативни технологични решения в областта на енергийната ефективност, наречен "Зелено управление".

Идеята е с тази компания /"Зелено управление" - бел.ред./ да увеличим броя на сградите, получили сертификат за енергийна ефективност. Това заяви изпълнителният директор на Мапекс Александър Лазаров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Един от основните проблеми, с които хората се сблъскват, когато правят оценка на енергийната ефективност, е качеството на самото определяне и издаване на енергийните сертификати. Създадохме компанията с цел повишаване на качеството на определянето на тази ефективност и възможността услугата да бъде достъпна, както и самите сертифицирани оценители да разполагат с подходящия инструмент", добави още Александров.

„Около 300 са регистрираните фирми за обследване на енергийна ефективност на сгради и издаване на сертификати. Интересът е голям и предстои нова серия от обучения на консултантите за повишаване на квалификацията. България е една от първите страни в ЕС, която въведе пълен комплект нормативни документи по отношение на енергийна ефективност на сгради“, обясни енергийният експерт Никола Калоянов, който участва в проекта по създаването на „Зелено управление“.

„Основната идея, около която сме се обединили в „Зелено управление“, е умелото съчетаване на бизнес начинанията със сериозната научна експертиза. Именно с това съчетание се надяваме да създадем една сериозна иновация, която да се утвърди и да пожъне успех“, заяви от своя страна Чавдар Тодоров, партньор в „Зелено управление“. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Идеята е с тази компания /"Зелено управление" - бел.ред./ да увеличим броя на сградите, получили сертификат за енергийна ефективност."Тоест, стартъп, чиято работа ще е да сертифицира? Аммм, и как това е технологично? Стартъпите не са ли за технологии? Сертифицирането не е ли попълване на едни документи? Немските дизели и те не бяха ли сертифицирани?Само питам...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаем какви далавери се въртят от Лилянчето Павлова, ама си траем....
3
0
 
5
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Нищо не разбрах от тъпата ви публикация !
2
0
 
4
 
! Отговори
JIvanov има резерви преди 6 години
В Много сгради може да се обезпечи благодат с вътрешни топло изолации от безвредни материали.такъв доказано безвреден е обикновения стиропор бял.В лепилото може да с е ползват фини дървени стърготини което обезпечава охрана от проникващи духове на престъпници ползвани са истудяване на сградите показни вкл с монтаж на студо генераторчета за зимата.Експертите да видят на термокамерите къде са снимали набити от *** студо генераторчета/около 12 до 190 см дълги.
1
0
 
7
 
! Отговори
Jivanov Geolog преди 6 години
България е една от най богатите страни на лечебни топли минерални води вкл повечето с отлични питейни качества.От десетки години няма направени нови сондажи за осигуряване благодат на нацията ,вкл балнеолечение,отопление и питейна вода.Моля срочно да с е направят проучвания и сондажи..Терористи тровят с хлор милиони граждани и туристи..