Капсулата "Дракон" на "Спейс Екс" се скачи с МКС

На борда й са трима американци и един японец
17 ное 2020 08:33, Елка Василева
73
Капсулата "Дракон" на "Спейс Екс" се скачи с МКС
Снимка: архив, БГНЕС

Капсулата "Дракон" на американската частна компания "Спейс Екс" се скачи тази нощ с Международната космическа станция.

Скачването се осъществи в автоматичен режим, след 27-часов полет, също в изцяло автоматичен режим.

Още по темата

На борда на капсулата "Дракон" са трима американци и един японец. Това са командирът на полета полковник Майк Хопкинс от военновъздушните сили на САЩ и още двама американци - капитан трети ранг от военноморските сили Виктор Глоувър, първият чернокож астронавт на дългосрочна мисия в Космоса, и физичката Шанън Уокър, единствената жена от екипажа. Четвъртият човек на борда е японецът Соичи Ногучи.

Четиримата астронавти ще останат шест месеца на борда на станцията, където сега се намират двама руснаци и една американка, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Верно без Боби е скучно ....
31
0
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Руснаците отдавна не са космичрска държава.Дори не е нужно някой да ги настига за да бъде по-напред от тях.Русия не участва в космоса.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХахахаха. Какво става, другарю, руснаците кога стъпиха на Луната? Явно съм го пропуснал. Толкова тайно е станало.
29
8
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Поздравления за успеха!..../"Куйет сий успех,сий успех",викат из Габровско-Великотърновско/Аз па викам:-ЮРУШ НА Космоса!!Куцо,кьораво и сакато вече има техническата възможност да "завладява космоса"....за това:-ЮРУШ!...И да нема заспали нации,които гледат КЪМ ЗЕМЯТА, а не към УБИЙСТВЕНИЯ Космос!Щото е "СРАМОТА" да обръщаш внимание на "РОЖДЕННАТА ТИ МАЙКА-Земята"!Модата е "космоса".../нещо като в телевизионните реклами/.
28
3
 
16
 
! Отговори
Елон Мъск преди 3 години
Батута работи.
27
17
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ДВА ВЪПРОСА : " ЕВРЕИН ЛИ Е ИЛОН МЪСК И КОЙ ЩЕ Е ПЪРВИЯ ЕВРЕЙСКИ КОСМОНАФТЪР -АСТРОНАФТЪР ????!!!! "
26
4
 
1
 
! Отговори
Алек преди 3 години
Като научно-техническо достижение, сравнението на космическите кораби от типа на "SpaceX" спрямо "Space Shuttle" е както арбалет марка "Horton Hunter Supreme" изработен от съвременни материали сравнен с картечницата "M134 Minigun" изработена с материали и технологии от 80-те години на миналия век.
25
19
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
Китайския модул на Луната е направил много снимки и даже на предполагаемото уж кацане на американците на Луната някога но не показват нищо . Много са напред китайците в почти всички сфери
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двата вида кораби, Съюз и Драгон, ще се ползват за превоз на пътници до МКС. Американците ще продължат да ползват кораби Съюз, а ще предоставят своите и на руснаците. Няма да има плащане за място, а реципрочност. Очакваме до една година и Боинг да предложи превоз с техни кораби. Джеф Безос също не си пилее времето. Китайците също работят по кораб за транспорт на хора до луната, просто те не се хвалят кога какво ще правят, а научаваме едва когато го направят. Сега ще докарат проби от луната.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Това ми е Хоби и от това се интересувам - ако почнеш да ми говориш на други теми копче няма да ти кажа - не само защото не зная, не се интересувам просто."Тва не е верно.Хихихи
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46"Боби, а бе ти какъв си, та се развихряш само, когато става дума за космос и военна техника?"Той е служител в държавно учреждение (т.е. виси тук през работно време на наши разноски) и се занимава с броене на мъртъвци, т.е. работи в отдел за изчисляване на пенсии и работата му е да отчислява тия дето са си отишли. Това е през работно време. През останалото време се рови по руски форуми за комплексирани блатници и пазарува портрети на Путин.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиOneWeb беше стотици сателити за Интернет и после Мъск излезе с идеята за Старлинк, а CEOто на OneWeb скочи, че му е откраднал идеята. Последно OneWeb искаха разрешение за 50 000 сателита, въпреки че са в банкрут. Другият потенциално голям играч е Kuiper Systems на Амазон. В момента биртанското правителство се опитва да спаси OneWeb. Това е на фона, че подобни системи могат да се използват за неблокираемо геопозициониране 10 пъти по точно от GPS, освен очевидното приложение за Интернет.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боби, а бе ти какъв си, та се развихряш само, когато става дума за космос и военна техника?
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиХаха, какви стратегически ракети бе. Това е космически космодрум с площадки за "Союз" и "Ангара". Е, аз не мога да да споря с човек с връзки в ЦРУ и ФСБ, който знае за скритото военно приложение на Восточни и как Сатрлинк са го поръчали ЦРУ.
18
3
 
15
 
! Отговори
До Боби преди 3 години
Стига си хленчил, руски продажник :)))
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъск изпревари руската космическа програма само за 10 години ;)Руските смешуги го правят от над 60 години, но Мъск ги остави в миналото само за 10 години!Русия е погребана отдавна.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"продаваха"Ама вече няма да продават. Хихихихи
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Китайците тихомълкум отдавна излязоха на второ място :-)"Да, американците трябва да се притесняват от чайниците, не блатниците. Правилно, блатниците никой вече не ги брои за нищо.Наблюдава се интересна тенденция при червените ***: понеже Блатная вече за нищо не става и не могат да се тупат (троловете де) в гърдите с безаналоговите им постижения, полека лека се прокрадва "симпатията" към чайниците. Така е с жалките комунистически душици, които искат да са "победители".:)))
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиОт Восточни не излита нищо. За пет години от там са поехали 5 ракети нямащи нищо общо с военните. Я потърси статията Vostochny: A Spaceport to Nowhere? на Анатоли Зак. Това нещо е струвало 8 милиарда. SpaceX сигурно не са изхарчили толкова за съществуването си.Идеята за Старлинк беше взета от OneWeb. В момента има няколко такива проекта и нито един не е "поръчан от ЦРУ". Това че има интерес от военните е друга работа. И от ИТ компаниите има интерес - да не би те да са го поръчали?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Човека изстрелял ракета, па феновете да плачат ? Не ти хващам "логиката", байче.