Художникът Стоян Цанев пред "Умно село": Имам чувството, че съм един щастлив човек

Филмът "Късно Лято в Лъка" с един от най-големите съвременни български артисти ще се излъчи на 4 октомври
1
Художникът Стоян Цанев пред "Умно село": Имам чувството, че съм един щастлив човек

"Времето ще отсее кои български художници ще останат в европейската канава. Има един, за който се знае, че отдавна е "отвъд Драгоман". Така творецът Милко Божков описва своя колега и верен приятел Стоян Цанев. Емблематичната фигура за цяло едно поколение си отиде през 2019г., разписвайки се с неповторим почерк в съвременната графика и живопис.

В новия епизод от поредицата, който ще се излъчи на 4 октомври по Bulgaria ON AIR, екипът на "Умно село" гостува на художника в бургаското село Лъка, запечатвайки портрета на една свободна, харизматична и противоречива личност. "Това бе една от най-запомнящите се срещи в дългия живот на поредицата ни", споделят авторите на предаването.

Като в живописно платно, филмът рисува едно "закъсняло лято" край морето на фона на залеза и на музиката, подбрана лично от художника и неин огромен ценител.

На въпроса "Трябва ли творецът да е егоист?", той е категоричен: "Абсолютно".

Епизодът с големия естет в изобразителното ни изкуство, възпитаника на полската Академия за изящни изкуства Стоян Цанев – не пропускайте в предаването "Умно село", на 4 октомври, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR.

 


1
Още от Телевизия
Файчето спори с Chef Токев за любимите вкусове на децата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари