Условна присъда за шофьор, убил 12-годишно дете в Луковит

Инцидентът стана през октомври 2013 година
12 юни 2014 14:57, Красимир Ангелов
19
Условна присъда за шофьор, убил 12-годишно дете в Луковит
Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Ловеч постанови условна присъда за шофьор, блъснал и убил 12-годишно дете в Луковит, съобщават от институцията.

Според решението на съда 45-годишният мъж от Плевен е осъден на две години условно с пет години изпитателен срок. Освен това е лишен да управлява моторно превозно средство за срок от една година и трябва да заплати 1500 лева за разноски по делото.

Още по темата
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Инцидентът е станал на 11 октомври 2013 г. в Луковит, на  изхода за Плевен. Тогава мъжът, управлявал лек автомобил "Мерцедес", когато на пътя внезапно изскочило момче.

Установено е, че мъжът е карал с 20 км над допустимите 50 км в час, отчитат от съда. Въпреки че се е опитал да окаже помощ на детето, то починало вследствие на инцидента.
 


19
Още по темата: Ловечприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Къде е зяпало преди 7 години
12-годишното? Да е на 6-7 добре, но 12-годишно би трябвало вече да умее да пресича. А този с Мерцедеса май е карал с доста повече от 70, това е манипулируемо.
14
3
 
11
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
Ама, че злоба...Не четете ли? - ...изскочило детето, на всеки от нас може да се случи - не го пожелавам!Нека да се произнесат органите, бъдете сигурни, че на човека му се е стъжнило и му се е обърнал живота със сигурност - ще си получи и наказанието.Имайте предвид, че в 90% от случаите на неправилно пресичащи деца са влачени от някоя "оФца", и после съвсем "естествено знаят" как да пресичат!
13
2
 
11
 
! Отговори
до наблюдател преди 7 години
Ще си платите вие - рано или късно! ***! Мислите си, че за вас правила няма! Няма закони, няма ред! Парите не са всичко! Ще видиш! Всеки си получава сметката на края!
12
1
 
9
 
! Отговори
Антон преди 7 години
Просто нямам думи! Карал е с превишена скорост, убива дете... И ето, че не след дълго ще е на улицата и пак ще кара с превишена скорост, и недай си боже пак ще застраши живот! До кога бе хора! До кога ще ги търпим да ни мачкат по такъв начин? Дори в джунглата има някакви правила. Какъв народ сме?!
11
4
 
5
 
! Отговори
набюдател преди 7 години
До Анонимена аз ти пожелавам твоето дете да убие някой по непредпазливост и тогава да ви видя как обръщате палачинката гадове мръсни!!!
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожелавам на съдиите да изпитат на гърба си подобно нещо и тогава да видят какво е справедлива присъда. Безсрамни, алчни същества. Той онзи горе ще ги уреди до девето коляно.
9
0
 
28
 
! Отговори
varg преди 7 години
Съдията постановил присъдата заслужава смърт.
8
0
 
56
 
! Отговори
ICo преди 7 години
Хващат те с цигарка марихуана = 5 години затвор. Убиваш дете = условна присъда. Да разбирам ли, че ако спра да пуша и почна да убивам деца ще бъда по-угоден на обществото ни?
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО ДОБРЕ ДА БЯХАГО ПРАТИЛИ НА ПОЧИВКА , Я НА МОРЕ ИЛИ БАЛКАН , ИСТОРМОЗЕСА ЧОВЕКА
6
2
 
37
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 7 години
Скоро такова блъскане на дете няма да има щом не са го осъдили да плаща на родителите.Предупреждение към водачите на коли когато минават през Луковит ,карайте с 20 км и си сложете очи и на тила,*** са факири на внезапно искачане на пътя.
5
5
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там е работата, че не е 'убийство', а се нарича причиняване на смърт по непредпазливост и е предизвикана и от детето, или поне съответния му родител/възпитател. Не знам вие ли четете наполовина, но.....'когато на пътя внезапно изскочило момче'..И с 20 да караш повече и дори с разрешената скорост, няма как да предвидиш такова нещо. Наистина ужасна новина, защото човешкият живот не се връща, но тук не става дума за пияния Ставийски, нито за убит на пешеходна пътека. Не гледайте само едната страна!
4
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** или не - детето е мъртво. Не може за убийство да се дава условна присъда.
3
11
 
21
 
! Отговори
Държава Мечта!!! преди 7 години
Бъгария - Мечтата на Убийците-шофьори!!! Уха мирише на безнаказаност!!! Браво на съда Браво!!!
2
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто без думи! Докога ще продължава това?
1
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минавал съм през Луковит, пълно е с ***, това ме обнадеждава. Дано детето все пак не е от правилната раса.