На Златанов му прилоша в съдебната зала

Апелативният съд прекъсна заседанието си, даде почивка
Обновена: 20 ное 2014 12:23 | 20 ное 2014 12:23, Веселина Йорданова
28
На Златанов му прилоша в съдебната зала
Снимка: архив, БулФото

Софийският апелативен съд прекъсна заседанието си по делото срещу бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, защото подсъдимият се почувствал зле. Очаква се след почивката Златанов да даде обяснения пред съда.

По-рано беше приета частично експертизата на вещото лице Валери Костадинов, работил по тефтерите на Филип Златанов.

Пред журналисти Костадинов обясни, че никога не е виждал два тефтера, а е работил само по един, който е бил черен на цвят. Той изрично уточни, че е работил само по оригинал на документите, а не от ксерокопия, предаде БТА.

Още по темата
В съдебната зала обаче стана ясно, че Валери Костадинов е подписал протокол в следствието, от който става ясно, че е работил от ксерокопие на ксерокопията на тефтера. Пред магистратите той обясни, че този протокол му е даден да го подпише и допълни, че не е обърнал внимание какво подписва.

Валери Костадинов заяви, че първоначално решил да работи по версия, според която в тефтера на Филип Златанов е писала бившата депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова. Впоследствие обаче, след като взел сравнителен анализ от Златанов, Валери Костадинов се убедил, че почеркът в тефтера е единствено на Златанов.

Попитан кой му е дал да подпише протокол в следствието, че експертизата е правена по копие от ксерокопията, Костадинов отговори риторично, че това е онзи "Кой, който всява смут". Той обаче поясни, че в изготвянето на почеркова експертиза може да бъдат използвани и ксерокопия, защото се изследват само двигателни навици.

Именно фактът, че старото му заключение по досъдебното производство е направено по ксерокопие на ксерокопие, а не по оригинал, доведе до отхвърляне на новата експертиза, за която Костадинов обясни, че е ползвал предишната си работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Филип Златанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
мишо бирата преди 9 години
Златанов, скоро ще си видим май.
19
0
 
1
 
! Отговори
до винету преди 9 години
Прав си Винету. Всичко е дело но ***...както Буда, Цецко Честния, Цецка Партийната и цяла кохорта от ГЕРБ, които са били най-верните другари на БКП - то за да бъдат партийни секретари и ДС-ри. И тези комунизи избрали най-преданите като горепосочените и ги научили на мръсните номера с подслушванията, изнудването, източването на еврофондовете, контрабандата, изнасянето на пари в офшорки и кво ли не с което унищожиха България!
18
3
 
1
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 15. Сам ги е писал, но под заплахата и диктовката на Бриго Аспарухов. И понеже сега това ще стане ясно, Бриго си ги самооткрадна. Поредната скалъпена история, тип балон, която е имала за цел да дискредитира ГЕРБ.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направо донякъде го съжалявам този златанов. ако си отвори устата сега, не знам дали ще изкара и 48 часа преди ритуално 'самоубийство' от кръвно, сърце..ако я отвори след осъдителна присъда - същото..май само може да се надява, че бившите му шефове ще повлияят на съда - а и то един съд...когато капитан на кораб издаде заповед, дори и устна на екипажа, обикновено съдят капитана, не екипажа..ние сме обаче абсурдистан..
16
5
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
При ареста на Д. Аврамов той заяви, че ако бъде съден, ще си каже всичко и от Герб нищо няма да остане. До ден днешен Димитър Аврамов не е осъден...
15
1
 
11
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Сега чак разбирам защо Генчев вчера ги кле ония от от софийския ... съд!
14
4
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Понеже е правена експертиза на копието на копието, съдът я отхвърля, а, че копието на копието е изчезнало, докато експертът се е облечавал върху жълтите павета и, че копието на копието е оригиналът, това съда не го интересува и делото се прекратява поради липса на доказателства. Гееееерп!
13
1
 
6
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Да го застрелят да не се мъчи!
12
1
 
23
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Голям смях! Това съд ли е или сатиричен театър? Алоо съда, що не си биете един шут отзад, та да се пратите на майната си! Егати държавата, тефтерите били един, работил върху оригинала, ама подписал че върху копия, дал му да го подпише оня дето пърди!? Абе вие *** ли сте, или нас правите на такива? СМЕШНИЦИ!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ей, другарю шафьор, да го сложиш на мойто момичи отпреди, защото ако го сложиш назаде ще му стани лошу и шъ повръща."
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще му прилошее ами...в коя нормална държава съдят само извършителя, а поръчителите и шефовете се измъкват чисти и сухи? нали не мислите, че човекът сам си е решил да си пише някакви съкращение в някакво тефтерче? и самосиндикално е решил 'да удари' или 'да остави'? това дело дори не би трябвало да тръгва въобще, без до златанов да са наредени поръчителите. само за пример - по време на конфликт, обикновения войник ли съдят, че е стрелял, или онзи, който му е дал заповед?
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Супруга съм на три деца. С чувекъ сбрахме пари и купихми триустаен партамент. Една вечер звъни вратата. Звънеца ***. Отварям - НИНДЖА. И без да каже нищо, с карате в бъбреците. Дукат съ усета ми би два шамара с КРАК и един на детето в гръбначния кош! От ударната вълна отлитам на 20-30 метра. Абстрахираха децата. А чувекъ го нема. Ако общината у градо не земе спешни мерки, ще се самуубеся и ще изчезна безкрайно.
8
4
 
14
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 9 години
Бременен е еврогеят - затова му е прилошало !
7
2
 
8
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Еее как пък всеки път бее, Маа ви *** *** лицемерни.
6
8
 
3
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 9 години
6-и къв гръбначен кош????? Това е сеедно да напишеш гръдният мозък.
5
3
 
3
 
! Отговори
дядо Мраз преди 9 години
Тоя се е учил на занаята с лошото самочувствие от Али Резба
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България всички са невинни няма виновни факт е ,че съда не осъди нито един човек за 25 г. първо щяхме да осъдим комунистите за 100-те хил. убити, после онези с анцузите,бухалките и боксовете , и после същите тези хора които станаха политици и добре облечени бизнесмени и Ц.Ц. и Ц.В го гледам как си седи спокоен и си пие сръбското кафенце като сърдит , а е отговорен за липсата на млрд.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оххх лошо ми е
2
2
 
17
 
! Отговори
Б.Б. преди 9 години
Споко Златанов, с Ц.Ц. сме взели мерки. Чист си!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зле се почувствал в съда, миналата година пък получи амнезия, когато го закопчаха. Има ли някой, който да се връзва на тези жалки и вече банални номера?