Гриша Ганчев отива на съд като шеф на престъпна група

Целта на групата била да извършва данъчни престъпления
Обновена: 6 яну 2015 17:37 | 6 яну 2015 17:37, Камелия Цветанова
63
Гриша Ганчев отива на съд като шеф на престъпна група
Гриша Ганчев. Снимка: Булфото, архив

Гриша Ганчев отива на съд като ръководител на организирана престъпна група. Това е едно от обвиненията, по които му е внесен обвинителен акт в съда, съобщиха от спецпрокуратурата.

Още по темата
Престъпната група била създадена с цел извършване на данъчни престъпления /избягване установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери/.

Обвинителният акт засяга дейността на групата от 1 януари 2012 г. до 15 май 2012 година.

За съучастници в групата са обвинени Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров. Всички те са опитали да укрият ДДС на "Литекс Комерс" АД в размер на 711 580,56 лева, като не издадат фактури.

Гриша Ганчев има обвинение за закана за убийство над бившия шеф на НАП Красимир Стефанов.

На осем души - Данаил Ганчев, Милко Димитров, Емилия Станоева, изпълнителни директори на "Литекс Комерс", Камелия Мирчева, бивш изпълнителен директор на дружеството, член на надзорния съвет, Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, са повдигнати обвинения за участие в престъпната група и за данъчни престъпления.

Според обвинението в престъпната схема за извършване на данъчни престъпления Гриша Ганчев е действал като подбудител, Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров - като извършители, а останалите от групата, сред които и трима бизнесмени - като помагачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е един от на чесните бизнесмени в българия *** мръсни такива никога тоя човек не е бил мутра за разлика от курвта Бойка
46
0
 
2
 
! Отговори
gancho преди 9 години
AAAAAA? CHE toi nali be za gerb,qvno parite sa mu otishli drugade,ne tam kudeto trqbva ;)
45
0
 
3
 
! Отговори
Излъган преди 9 години
Пореден кьорфишек на правосъдната система,целящ да докаже на вече осъзнаващите сече са социално дискриминирани мравки,колко са равни пред закона и навсякъде в животас олигарсите и бонзите от политико-чиновническата мафия,приватизирала държавата.Разчита се на късата памет,дребните еснафски интереси,инфантилността и незаинтересоваността на обикновените хорица,които обаче са избиратели и трябва от време на време да им се пее колко са велики и как от тяхната воля зависи всичко.Поредна мегалъжа.
44
7
 
11
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Този червей, е чисто червен, назначен за милионер!Като се появиха комунистите на орешаро, за 5-6 мес - ни вопъл ни стон, а сега реве, ще му вземат бизнеса... КОЙ бизнес - този с ДДС-то ли?Мръсни животни!Казах!
43
0
 
12
 
! Отговори
Елизабет преди 9 години
Дали ще можете да напишете 2реда ,ако не включите Борисов . Умирате да ревете на чужди гробища.А дано съдът се засрами от ЕС и свърши работа , та да се види какъв е тоя подигравчия "с пиленцето".
42
1
 
13
 
! Отговори
Старият психопат !!! преди 9 години
Е верно нема такава държава-пренаселена с клинично население!Няма бре!Тва червено чудовище със сипаничево лице и ръст колкото на лудия от Ямбол е 24 каратов продукт на БКП-ДС ограбили народа и прехвърлили държавните активи в частни(мръсни!) ръце бре!Та същия този ***-местен ловешки феодал като чета колко яростно е защитаван от разни местни психопати,дето грам хабер си нямат че тоя всъщност ги ограби с любезното съдействие на леля си Нора(старата червена гнида!)Е кво чакаш от такъв народ?Ха ха!
41
1
 
16
 
! Отговори
АНТОН преди 9 години
АСАН ДА СЕ КАЗВАМ АКО ГАНЧЕВ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GRSHA GANCEV SHTE SE UKRIE V KARIBITE ILI V NOVA POLINEZIA
39
3
 
15
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
До УЖАС!!!Всичко до тук ти е ясно ДАА!!! Я кажи сега как точно сега Бойко се реше на тази съпка? Дали сега е дошул реда на Ганчев или може би същия не е искал да плаща повече за политическата грешка Бойко Борисов? Аз предполагам, че кранчето е спряно и има ответни мерки. А ТИ?
38
0
 
8
 
! Отговори
Срамота преди 9 години
До къде я докара съдът , да посегне на най-святото за българите. Веднага да се прати в принудителен отпуск тоя съдя .
37
6
 
26
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Споко бе шебеци, докато дойде време да се нагизди с раето власта ще се смени... Какво стана с Цецо? Вместо в кауша той отново начело на държавата.
36
3
 
20
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Този селски тарикат трябва да лежи в затвора дълги години но,защо ли практиката от последните 25 години ме навява на мисълта,че човек с много пари не може да бъде осъден у нас!
35
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това джудже е най-големия мафиот в държавата, опита се да събори банковата система лятото и го поканиха на кафе, да го смъмрят. В нормална държава нямаше да види бял ден.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Moe bi e namalil "dajbite" v hranilkata , za tezi , koito go postaviha I se skriha.
33
13
 
16
 
! Отговори
1 преди 9 години
единствения бизнес мен дето прави индустрия в бг
32
7
 
31
 
! Отговори
УЖАС!!! преди 9 години
Значи според Вас той не е точил ДДС.....Не вярвах ,че народът ни е толкова наивен ама.... . Цяло Търново знае Ичко Лозев, който също е един от обвинените ,че точи ДС от най-малко 10 год. Същото прави и Боровеца-съпругът на Галена ...горките хора те толкова честно да точат ДДС и лошият Бойко да ги спре.....я ги съжалявайте най-добре....колко е лош Бойко!
31
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой можеби се цели да му взвме бизнеса... Кой ли може да е?
30
3
 
26
 
! Отговори
до Луцифер преди 9 години
Той и Жоро Илиев си мислеше ,че куршум не го лови и Илия Павлов и Андрей Луканов и още 400-500 хубавци ,така че не бъди толкова сигурен. Тези които са го поръчали са в пъти по-богати от него.
29
3
 
18
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
На г-н Ганчев не може нищо да му се случи! Вече няколко години пиша, че яко платежоспособните у нас са "бронирани здраво в гърдите и бронебойни патрони не са открити"! Какъв е смисъла да вкараш някой в затвора "на полза роду", когато можеш да се сдобиеш с "Мерцедес" ЕС класа или вила на Бояна!? Капиши?
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма български "бизнесмен", който да не е специализиран и в един от клоновете на "тънкото занаятчийство".